Forum » Elektrotehnika in elektronika » regulator vrtljajev
regulator vrtljajev
boni ::
LP !
Imam naslednji problem. Omislil sem si namizno stojalo za ročni vrtalni stroj. Vrtalnik je tak z regulacijo vtljajev. Sedaj bi rad izdelal regulator vrtljajev, ki bi bil na tleh in bi ga krmilil s pritiskom stopal, tako,da bi imel prosti obe roki. Ima kdo kakšno idejo, kako to realizirat. Zamišljam si to kot nekakšen pedal, samo problem je kako pritisk noge pretvorit v električni signal. Pa kaj bolj preprostega kot piezo element....
Boni
Imam naslednji problem. Omislil sem si namizno stojalo za ročni vrtalni stroj. Vrtalnik je tak z regulacijo vtljajev. Sedaj bi rad izdelal regulator vrtljajev, ki bi bil na tleh in bi ga krmilil s pritiskom stopal, tako,da bi imel prosti obe roki. Ima kdo kakšno idejo, kako to realizirat. Zamišljam si to kot nekakšen pedal, samo problem je kako pritisk noge pretvorit v električni signal. Pa kaj bolj preprostega kot piezo element....
Boni
SSH ::
naredi tako da on pritisku na peadlu zavtriš os potenciometra s katerim krmiliš vezje za regulacijo vrtljajev.
lp, FReAK.
lp, FReAK.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)
boni ::
Ja hvala za varjanto. Sem že rešil zadevo. Uporabil sem original regulator od ene skurjene vrtalke, tko da zadeva špila bp.
Boni
Boni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fractal Design Define R5 - kako priklopiti ventilatorjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3262 (2910) | b4d |
» | Pomoč pri računanju in vezavi ventilatorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4077 (3471) | mirator |
» | Tornado ali Delta?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1606 (1379) | kuglvinkl |
» | 220V ventilator je močno preglasenOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4456 (4325) | Jackal |
» | regulacija vrtljajev ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1939 (1675) | omejc |