» »

zaka net ne dela v gentoo po etc-update

zaka net ne dela v gentoo po etc-update

Senzacionale ::

po dolgem casu sem pososdobu cel sistem gentoo in dal etc-update in kar -1 da naj vse posodob sam in je vse zjebal. Pac nisem bral ko se mi je mudil in sem totaln zavozu. VSe je pobrisal, vse nastavitve in vse sam drugo recmo da dela, sam net nikakor ne. Ne dela ne mreza, ce pingam glavni comp v mrezi rece network is unrechiable. Kak naj nazaj net napravm. net fajl je totalno povozen.

hvala
http://www.dostavahrane.si

kyuuzou ::

Če ti samo net ne dela (če ti je res vse zbrisal bi moralo še kaj drugega), potem poeditiraj /etc/conf.d/net, nakar poglej če imaš dodan net v default runlevel. etc-update je EVIL! Uporabi dispatch-conf in mu omogoči (v /etc/dispatch-conf) da uporablja rcs, nakar seveda ne bo problem povrniti fajlov na prvotno stanje.

Senzacionale ::

etc-update je EVIL! Uporabi dispatch-conf in mu omogoči (v /etc/dispatch-conf) da uporablja rcs, nakar seveda ne bo problem povrniti fajlov na prvotno stanje.

dej mi tole mal bolj razlož.

hvala
http://www.dostavahrane.si

kyuuzou ::

Sori sem malo čudno napisal. Mislim sem, da drugič za updejtanje conf fajlov ne uporabljal etc-update, temveč dispatch-conf, ki ti shrani stare datoteke. Ta pa lahko uporabi tudi rcs, kot sem napisal. Kar seveda omogoči in poenostavi, da povrneš datoteke na prvotno stanje. Datoteke v tvojem primeru pa ne moreš povrnit ampak jih moraš ponovno poeditirat.

Senzacionale ::

ok, zdej kapiram, torej treba sedaj nic drugega kot conf na novo napisat. Sam problem je da tud sam network ne dela, verjetno isto zarad confa.
http://www.dostavahrane.si

Senzacionale ::

in ja dal sem -5 in ne -1 v etc-update
http://www.dostavahrane.si

Senzacionale ::

zdej bom pa že znoru počas, ker nč ne prime, karkoli nardim ne dela, sam prek live-d ja dela ta internet
http://www.dostavahrane.si

borchi ::

ker nč ne prime, karkoli nardim ne dela

ni problema, ob takem opisu težave se bo sigurno našu kdo, ki ti bo z veseljem pomagal!
l'jga

Brane2 ::

Meni osebno dispatch-conf ni všeč, ker se mij že nekajkrat zgodilo, da mi je zjebal config datoteke pri svojem "updateu".

Zato uporabljam še vedno etc-config. Je pa jasno treba biti pri tem malce previden.

Kar se /etc/conf.d/net tiče, je vse lepo razloženo v filetku in ne vidim, kje je težava.

Če ti ifconfig najde mrežno, vendar nima pravih parametrov (IP, maska itd) potem pač to nastaviš v tem filetku- samo popraviš cifre, ki so že notri.


Če ti ob tem tudi imenski strežnik ne dela, pomeni, da si povozil tudi /etc/resolv.conf. Ko boš torej usposobil kartico, probaj pingat recimo kako lokalno mašino po imenu ali pa kar www.siol.net. Če to dela, bi mreža morala delat.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Senzacionale ::

se ne mislim preveč zezat zato bom kr na nov inšataliru vse skupi

dan dela, sam jebeš;( ;( ;(
http://www.dostavahrane.si

karafeka ::

Jst bi šov na www.gentoo.org pa pogledu navodila za inštalacijo kjer piše nastavitev omrežja...

Senzacionale ::

sem delu po knjigi pa ni nč pomagal, zgleda da ko sem šaru pa rihtu da sem zjebu še kej, ker na konc niti chroot preko live cd-ja ni več net spustu čez.

Že devam na nov.

Thnx za help
http://www.dostavahrane.si

kyuuzou ::

Neumno. Shrani si svoj skompajlan stage3, recimo zapeči na cd, tako da ob novi namestitvi ne bo treba ponovno od začetka. Razen, če imaš res veliko časa :] No sej mogoče pa ne delaš iz stage1.

Brane2:
No meni dispatch-conf ni do sedaj zjebal še ničesar. Sam tudi če bi ti lahko iz backupa (rcs) z lahkoto povrneš na ustrezno verzijo datoteke. Tako, da je pomoje strah odveč.

mile ::

ti pa si kekec , da greš kar tako sistem na novo postavljat :\
marca bo 2. leto od inštalacije gentooja

Senzacionale ::

mile nisem kekec, poln kuirac sem mel popravljanja in vsega pa sem si reku da gremo od zacetka in ja kyuuzou nisem zacel iz stage 1, ker ne mislim celo noc drkat tole.
http://www.dostavahrane.si

Brane2 ::

Če se prav spomnim, je bil Kekec bolj do_it_yourself tip. Bolj me tole spominja na Rožleta... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Sentacionale:

mislim,d a se narobe lotevaš stvari. Šlo je očitno za neko malenkot v nekem config fileu.

Moral bi najti napako in jo odpraviti. Tako se ti lahko zgodi (kar se prej ali slej tudi bo), da boš po mnogih urah prišel v natanko isto situacijo.

Če hočeš rešitev, potem:

- ne postavljaj neumnih vprašanj tipa "U *urac ! Tole ne dela ! Kaj pa sedaj ?" itd.
Daj folku pošteno ozadje situacije. Nismo telepati da bi skozi tvoje oči lahko videl, kaj točno te mori.

- če problem že rešuješ sam, ga poskusi razdrobiti na čimmanjše koščke. Te potem preveri in lociraj najprej v katerm kosu sploh je problem.

- se nauči brati konfiguracijske datoteke. Praktično vse so v mapi /etc . Brez tega žal ne bo šlo.

Ponovna inštalacija celotnega Gentooja zaradi konfiguracijskih datotek je zelo blond rešitev... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

borchi ::

Ponovna inštalacija celotnega Gentooja zaradi konfiguracijskih datotek je zelo blond rešitev...

se ne bi mogel bolj strinjat. še posebej, ker če si naredil "-5" pri etc-update, boš z novo postavljenim gentoo-jem prišel na točno..... erm, kk ti naj povem, da te ne bo zlomlo.... na ISTO stvar!

če pa že delaš take bedarije pol jih delej v tišini in osami svojega doma, ne pa da tu pripoveduješ take, koker je brane2 lepo reku, blond stvari.
l'jga

Senzacionale ::

v bistvu imata prav, etc-update bo se potreben, do sedaj sem dal v 2 letih 2x etc-update in obakrat -5 ter zato obakrat sel na novo nalagat. Pa se naj kdo rece da gre osu samo enkrat na led.
Kaj naj drufgič naredim namesto da dam -5. recimo 120 fajlov pregledat kaj naj prepiše in kaj ne ter kaj bo prepisal je hudičevo veliko dela.
http://www.dostavahrane.si

Brane2 ::

1. Pred takimi stvarmi si naredi backup cele /etc mape. Zagrabi jo in skopiraj nekam, recimo v svoj home direktorij. Ta mapa ima itak smao par MB

2. Če nočeš uporabljat dispatch-conf, potem si pač nastavi etc-update. Če kaj vem, ima ta progam svoj config file v /etc mapi. Mislim da je ena od opcij, da ti program avtomatsko pogazi config filete, ki jih sam nisi ročno popravil in se niso spreminjali od zadnjega updatea

3. etc-update zna biti zajeban če je veliko filetov bilo spremenjeno. Takrat si lahko pomagašđ drugače. STvar si nove verzije congi filetov shrani v isto mapo kjer so stari, le ime jim spremeni v nekaj v stilu "_cfg_123_staro_ime"

Poglej torej v /etc mapo, če obstaja nova verzija za kakega od zananih fileov, ki si jh ročno spreminjal (recimo za fstab, resolv.conf) in si poglej, kakšna je razlika. To lahko storiš tudi z enostavnim ukazom "diff stari_file novi_file" Stvar ti bo pokazala razliko. če so neznatne ali nepomembne, lahko novi file kar pobrišeš.

Ko tako obdelaš tistih nekaj znanih filetov, lahko ostale z etc-update kar pohodiš. seveda lahko prej rečeš nekaj v stilu "etc-update | less" in si v miru ogledaš cel seznam.

Seveda, kot že rečeno, če ti config datoteke delajo tak problem in jih ne moreš ročno popravit, potem jih zaboga backupiraj, tudi večkrat. Tudi pred vsakim etc-updateom, če je treba.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Pithlit ::

Se opravičujem ampak... LOL :D tko prisrčno sem se nasmejal ob tej tem da sem moral postat.

Pa tolk je postov tipa "system broken after etc-update" na gentoo forumih. Upam da si popravil... pa se naučil lekcije (etc-update mi po eni taki lekciji ne povzroča več sivih las).
Life is as complicated as we make it...

Lualah ::

noro jaz se pa nisem

ka si mal munjen al kaj:D :D :D

Senzacionale ::

in ja za foro sem pogledal pod system broken after etc-update na gentoo forumih in prav na to temo ni prav veliko tem. Sem se tak nasmejal, da sem moral pastat temo:D :D :D :D
http://www.dostavahrane.si

BigWhale ::

etc update je evil, ce si braindead...

Poldi112 ::

Fino, je toliko gentoojevcev zbrano v temi da jo bom malo zasmetil s svojim problemom. Sicer vse ok dela, ampak pri vsakem bootu in/ali rc-update-u dobim tole. Problem ni v xdm. Sem pogasnil vse service, vedno je ta napaka. Sem snel ta file od drugje, pa tudi ne dela. Cisto sem izgubljen. Na netu nisem nasel nic. Potem sem obupal...


Could not get dependency info for "xdm"
Please run:
# /sbin/depscan.sh
to try and fix this.


#./depscan.sh
* Caching service dependencies...
/var/lib/init.d/depcache: line 23: LoadModule: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 1668: syntax error: unexpected end of file
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Pithlit ::

130 zadetkov (quick search "etc-update problems") ni veliko? Za rešit problem rabiš samo en zadetek. Se pa popolnoma strinjam z BW.

Ne bi vedu Poldi112 :'(
Life is as complicated as we make it...

Senzacionale ::

Zal BigWhaale ce si ti, se ni receno da smo vsi. Poisci si pomoc. Mogoče ti še lahko pomagajo. Pa hitro preden bo prepozno!!!
http://www.dostavahrane.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gentoo in config datoteke (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
743822 (3250) borchi
»

Gentoo problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
674277 (3802) Senzacionale
»

zagon starega kernela iz lilo

Oddelek: Operacijski sistemi
6755 (719) CCfly
»

Vtis Gentoo Linux 1.4

Oddelek: Operacijski sistemi
211294 (1058) Brane2
»

Gentoo Live CD 2

Oddelek: Operacijski sistemi
15973 (878) Brane2

Več podobnih tem