Forum » Pomoč in nasveti » HDD_Particije
HDD_Particije
tec ::
Imam hdd na katerem so bad clostersi na zacetku povrsine.Zanima me kako bi naredil dve particije in da bi drugo uporabil za C:PRI DOS, in prvo,kot D:EXT DOS tako,da bi imel bade na D: in ne na C: particiji. Poskusil sem v fdisk pa ne gre.
Hvala za odg..
L.p
tec
Hvala za odg..
L.p
tec
MadMax ::
Vcasih mi je uspelo skrit badsectorje z LowLevelFormat programckom.
Sicer gre zeeelooo pocasi, ampak ce ni prevec "B"jev, ga pusti cez noc nardit in upaj na najboljse...
Za probat je.
Sicer gre zeeelooo pocasi, ampak ce ni prevec "B"jev, ga pusti cez noc nardit in upaj na najboljse...
Za probat je.
Kaj pa ce ga kot drugi disk prklopis na delujoco masino in potem iz winsov formatiras pol pa se scandisk zalaufas, da ti zihr oznaci "B"je in se jim izogne? (vcasih tut ze ratal)
Binji ::
Kasna pa je pravzaprav razlika med low level in pa navadnim formatom?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
tec ::
Hdd bi uprabljal kot master.Bom poskusil iz win,samo prej bom poskusil z Wipe uti iz dosa LL format naj bi zapisal v vsak cector same 000.Pa tut mislim da dos util so boljse kot Win.
Vem, da bi ga uporabljal kot glavnega, ampak za cas obdelave bi ga imel kot slave, da bi winsi laufali na prvem disku (brezhibnem). Men je parkrat pomagalo (delam pa le z win xx, kako je z linuxom in ostalimi ne vem..).
Strinjam se, da so DOS utils boljse, ampak (ne znam razlozit kako, kaj in zakaj) ocitno formatiranje po zgoraj opisanem receptu drugace oznaci "B"je in pri instalaciji winsev se jim slednji izognejo. Moje izkusnje pac.
Kaj pa kak program proizvajalca diska (kot npr. IBM Disk Manager, pa Quantum ma tut nekaj takega...ne vem kak disk sploh imas)?
Strinjam se, da so DOS utils boljse, ampak (ne znam razlozit kako, kaj in zakaj) ocitno formatiranje po zgoraj opisanem receptu drugace oznaci "B"je in pri instalaciji winsev se jim slednji izognejo. Moje izkusnje pac.
Kaj pa kak program proizvajalca diska (kot npr. IBM Disk Manager, pa Quantum ma tut nekaj takega...ne vem kak disk sploh imas)?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poskus oživetja diska z bad sektorji?Oddelek: Strojna oprema | 4429 (3411) | amigo_no1 |
» | Del diska pokvarjenOddelek: Strojna oprema | 3870 (2769) | k4vz0024 |
» | Bad sectorjiOddelek: Strojna oprema | 2149 (1888) | Mr.B |
» | Preprost način,da s softwarom popolnoma uničimo računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2125 (1512) | ||_^_|| |
» | Kako popraviti DISK? particija/formatOddelek: Strojna oprema | 2233 (2060) | TESKAn |