Forum » Operacijski sistemi » ftp,web uporabnik + linux
ftp,web uporabnik + linux
tx-z ::
Ne vem točn kako bi dau naslov teme pa sm dl kr tko,...
v glavnm rad bi dodal enga uporabnika na linuxu(slackware), da bi lahko dostopu preko ftpja, skopiral neko datoteko gor recimo, in potem bi lahko kdorkoli dostopal do te datotek recimo preko:
users.domena.com/~uporabnik ....
zdj je pa fora, če dodam uporabnika, mi avtomatično napiše recimo users.domena.com/~moj-uporabnik ....mi napiše "The requested URL /~moj-uporabnik/ was not found on this server." ...tut če obstaja točn taka mapa :"~moj-uporabnik" al pa ne...
(dodal sm uporabnika pa mu določu osnovno mapo... /web/users/~moj.....dodal permission za gledanje apacheju) ...
.....ps...če uporabnika "moj-uporabnik" ni, pa dodam mapo ~moj-uporabnik, jo pokaže brez problema...
no, druga stvar k pa še ne dela, je pa to da se sploh ne morm konektat preko ftpja(imam proftpd) ....samo recimo z mojim uporabnikom se pa lahko..
a kdo ve kako bi to naredu?
v glavnm rad bi dodal enga uporabnika na linuxu(slackware), da bi lahko dostopu preko ftpja, skopiral neko datoteko gor recimo, in potem bi lahko kdorkoli dostopal do te datotek recimo preko:
users.domena.com/~uporabnik ....
zdj je pa fora, če dodam uporabnika, mi avtomatično napiše recimo users.domena.com/~moj-uporabnik ....mi napiše "The requested URL /~moj-uporabnik/ was not found on this server." ...tut če obstaja točn taka mapa :"~moj-uporabnik" al pa ne...
(dodal sm uporabnika pa mu določu osnovno mapo... /web/users/~moj.....dodal permission za gledanje apacheju) ...
.....ps...če uporabnika "moj-uporabnik" ni, pa dodam mapo ~moj-uporabnik, jo pokaže brez problema...
no, druga stvar k pa še ne dela, je pa to da se sploh ne morm konektat preko ftpja(imam proftpd) ....samo recimo z mojim uporabnikom se pa lahko..
a kdo ve kako bi to naredu?
tx-z
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
tx-z ::
hmm ok zj sm zvedu, prek ftpja se lahko povežm z istim uporabnikom samo če mu dam prvotno mapo /home/users/uporabnik.... če dam pa drugo pa kot da ne dela
tx-z
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čez dober teden prihaja macOS SierraOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15879 (12797) | matijadmin |
» | Težave z zasedenostjo trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 861 (777) | axee |
» | [linux]rooted - call to helpOddelek: Operacijski sistemi | 1017 (816) | 'FireSTORM' |
» | Kako lahko moji obiskovalci naredijo svojo stran?Oddelek: Izdelava spletišč | 1207 (1024) | MTm2H37rqt7B |
» | Kako se odstraniti iz "črne" spam liste?Oddelek: Omrežja in internet | 2782 (2303) | Bakunin |