» »

Neta mi zmanjka

Neta mi zmanjka

Grimlord ::

Pred približno dvema tednoma, sem dobo kabelski net. Pa vse lepo i nprav. Dokler, nisem pustil compa laufat čez noč, pa irca prižganega, itd. Pol zjutraj pogledam.. Da me je 5x ponoči do lvrglo iz irca, razlog: sowtware caused connection abort. Sem mislo da je mirc klient kirv, dam drugega gor, isto. Potem pa sem v programu net limiter opazil... Da mi pač nek določen čas, zmanjka neta. Dl in ul padeta na 0, vrže me iz irca, na msnju se izpiše, pa nobene strani ne najde več. Tak kot da sploh nebi mel neta.

Modem pa je thomson, trenutno prkloplen na usb.

Wtf je narobe?
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.
  • polepsal: CaqKa ()

Slowenc ::

Kot prvo ti priporočam, da zamenjaš povezavo do modema z UTP kablom, namesto USB. Boš imel manj pizdarij.

Drugače pa pusti čez noč prižgan komp, v ozadju naj bo pa prižgan SAMO program, ki zna pingat določen server. Ti si nastavi tako, da ti bo pingal server tvojega ISPja. Vse pinge naj ti pa shranjuje v log fajl. Zjutraj boš pa videl kaj in kako je bilo s povezavo.
Skiny gate.

Cyberlukir ::

Js mam isti kabelski net kot ti, isti modem vse, vendar nimam priključen z USB, in nimam nobenih težav!

mojsterleo ::

Sam imam isto THOMSON modem preko UTP priključen in ni problemov. Ima pa moj sosed isti modem tudi preko USB in nima problemov.

Je pa res da je ta teden omrežje precej obremenjeno tako da tudi meni in kolegom precej crkava net (samo včeraj mi je 3x). Malo pingaj www.telemach.net, www.siol.net itd in boš videl kakšni so pingi in packet loss.

-- Leo

Hja, sem pingal vse to ka rste rekli, nobene izgube podatkov.

Sem klical triero, povezava do mene dela bp. klical Arnes, mi je oni reko naj pigam gateway, pol pa še dns.. vse dela BP. Pol pa mi je šđe reko, da ko nebo delalo, ko bo spet crkno, naj probam pingat gateway, če pride do izgube podatkov je kriva povezava do kabelskega operaterja. Pol pa naj še pingam dns (od arnesa), če pa tu pride do izgube podtakov, pa je za to kriv kao arnes.

In zdaj, mi net dela, na mesengera sem povezan pa vse, strani tudi odpira... zatakne se pa pri kakem dc++....

Bom zdaj dal na utp..... čeprav dvomim da bo kaj pomagalo, ker sem na utpju tudi že mel, pa je tudi bla frka.

Jaoo kaj to dela. Zdaj mama modem na mrežni. Pa je spet zmanjkalo, pa sem pingal gateway, pa sem pingal dns, pa pri obeh 50% loss. WTF?!?!

marjanX ::

Ne jokaj nam, ti ne moremo pomaga, pokliči svojega operaterja, ko ti ne bo delalo, npr ko boš imel 50% loss ;( .
Bodo najhitreje ugotovili kaj narobe.
Ajd, Marjan

TyKee ::

Thompson modemi imajo na USB predvsem na starejsih Winsih tezave kolikor mi je znano... pa tudi v novejsih ni glih tak kot bi moglo bit.

Priporocam ti, da kupis neko mrezno kartico ter priklopis modem na mrezno kartico (UTP).

Ce bo se zmeraj isto, daj jurja pa vzami Motorolin modem :)

Slučajno jokam ? Samo me dvigne pm, ko čakam eno leto na kabl, pol pa mi ne dela vredu.... ju3 bom klical na arnes. Nazadnje ko mi je neta zmanjkalo pa je bil 100% loss na gatewayu, pa dnsu. Pa zakaj bi mrežno kupoval, saj pa jo mam na plati. Sicer pa to ne igra vloge, tudi na mrežni dela isto.

Zgleda pa nekak tak tole...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

marjanX ::

sorči, z "jokanjem" sem ti hotel povedat, da ti tukaj ne moremo rešit problema, samo tvoj kabelski operater ti lahko pomaga. MHO.

Bodo pa veseli, če jim boš podrobno opisal, kako ti zadeva deluje oziroma ne deluje.

Sem tudi sam parkrat imel problem s svojo povezavo v svet. Ker sem si vzel 5 minut in podrobno opisal potek izpada (čas, trajanje, kako izgleda pinganje iz moje strani, lučke na modemu, ...), s(m)o zadevo hitro uredili. Enkrat zaradi moje neumnosti, drugič zaradi napake v omrežju.

Ja, tud jest sem na tem koncu doma.
Ajd, Marjan

Ok, morem rečt da se je net porihtal. Že malo več kot en tedn dela normalno, tak kot more. Zgleda da je bla takrat preobremenitev ali karkoli... Edino nekaj sem ugotovil: v procesih, mi en svchost, požre krnekaj rama. Sem ga endal, pa mi je neta zmanjkalo.. WTF?!?!... kišro resetiram, dela spet vse normalno. Krnekaj... no, zdaj vem česa ne smem delat več :D Samo mi je vseeno malo weird...

buflca ::

Zdise da imam enak problem, samo jaz že tri mesece. Nerazumem, kako si zadevo rešil da ti ne prekinja več.

mte ::

GrimLord: svchost je skupek raznoraznih servisov (Star->Zaženi->services.msc, vendar ne izklapljaj nečesa kar nisi 100% kaj je), torej je pod enim procesom skritih več stvari, zato je tudi stvar večja. Imaš tudi več svchost procesov, pač različne skupine teh servisov. Ne razumem sicer logike zakaj in kako se združuje na tak način kot se, ampak tako je...za več info pa poglej na google..

buflca: kolikor sem razumel njegov post, se je problem rešil sam od sebe..torej ob izpadu kliči operaterja, pa bo..
lp

Ja kr sam od sebe.. tam nekje 5 dni po novem letu..... se pa še zdaj včasih zgodi da ga kdaj zmanjka (1x na tedn recimo, še to včasih) ... ampak, se nekak ne sekiram tolko, ker večino časa dela lepo :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik ne more na net in ne pinga gatewaya!?!?

Oddelek: Omrežja in internet
5753 (668) Ice-Heki
»

Občasni nekajminutni izpadi Arnesa preko kabla?! (strani: 1 2 )

534167 (3212) bastadu
»

ClarkConnect problem z mrežo

Oddelek: Operacijski sistemi
61474 (1448) @ljash
»

freesco in kabel (arnes)

191384 (1149) Poldi112
»

KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??

211884 (1469) kajak33

Več podobnih tem