Forum » Strojna oprema » Abit NF7-S v2.0 ; kako izklopiti dual ddr?
Abit NF7-S v2.0 ; kako izklopiti dual ddr?
tomaz321 ::
Matična plošča :Abit NF7-S v2.0
Kako lahko izklopim dual ddr, ker se mi rami nekako ne ujamejo (mi resetira rač.), na začetku mi ga pa automatično zazna (dual ddr). S starim biosom, ki pa ni podpiral duala je pa vse ok delal!
Ne mi napisat, da naj dam rame v druge slote, kjer ni podpore duala & ne mi napisat da naj dam star bios gor, ker pa drugih stvari ne podpira!
A ma kdo kakšno bol fajn rešitev?
Hvala
Kako lahko izklopim dual ddr, ker se mi rami nekako ne ujamejo (mi resetira rač.), na začetku mi ga pa automatično zazna (dual ddr). S starim biosom, ki pa ni podpiral duala je pa vse ok delal!
Ne mi napisat, da naj dam rame v druge slote, kjer ni podpore duala & ne mi napisat da naj dam star bios gor, ker pa drugih stvari ne podpira!
A ma kdo kakšno bol fajn rešitev?
Hvala
Lucio ::
dual DDR avtomatsko vklopi če daš ram v enega od dveh slatov ki sta skupaj in v tretjega ločenega. Če boš dal v tista ploščice rama v slota ki sta skupaj naj bi delalo v single načinu, nisem pa še sprobal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lucio ()
1. Vprašal se za nasvet, kako to naredim drugače kot z menjavo slotovo.
2. Ni res tvoja trditev. Avtomatično dela, če maš v tretjem slotu (druga ploščica je lahko ali v prvem, ali pa v drugem)- ni nujno da sta skupaj! Dela ne samo takrat ko sta rama v prvem in drugem hkrati oz. (še huje) sta najbolj skupaj kar je možno :(
2. Ni res tvoja trditev. Avtomatično dela, če maš v tretjem slotu (druga ploščica je lahko ali v prvem, ali pa v drugem)- ni nujno da sta skupaj! Dela ne samo takrat ko sta rama v prvem in drugem hkrati oz. (še huje) sta najbolj skupaj kar je možno :(
mojsterleo ::
A se sploh da naredit backward flash uradnega biosa na v 11 in 10? Verjetno boš moral poseči po kakem "hacked" biosu. Ampak to je vedno tvegano.
Drugače pa je edini način da dual ddr ne dela, da daš rame v prave (oz.napačne ) slote.
Pri meni je drugače ravno obraten problem. Hočem imet d-ddr, pa ne morem ker tisti slot namenjen za d-ddr zakriva kletka od diska .
-- Leo
Drugače pa je edini način da dual ddr ne dela, da daš rame v prave (oz.napačne ) slote.
Pri meni je drugače ravno obraten problem. Hočem imet d-ddr, pa ne morem ker tisti slot namenjen za d-ddr zakriva kletka od diska .
-- Leo
Osnovni bios sem si posnel preden sem novega gor dal! Abit Flash menu ma krasne opcije za operiranje z BIOSom kar v Windowsih!
Problem je, ker mi ram deluje najbolje le z osnovnim biosom!
Če mam dual mi zmrzuje, če dam v slot 1 in 2 mi tut včasih zmrzne ( res redko), le z osnovnim biosom mi dela pa absolutno BP!
Problem je v tem, ker mi osnovni bios ne podpira USB 2.0, jaz se pa jeb...em z enim USB flash diskom da ga usposobim na USB 2.0!
Problem je, ker mi ram deluje najbolje le z osnovnim biosom!
Če mam dual mi zmrzuje, če dam v slot 1 in 2 mi tut včasih zmrzne ( res redko), le z osnovnim biosom mi dela pa absolutno BP!
Problem je v tem, ker mi osnovni bios ne podpira USB 2.0, jaz se pa jeb...em z enim USB flash diskom da ga usposobim na USB 2.0!
glinik ::
Imam enako plato. pa mi je tudi zmrzovalo, ko sem imel noter 1X512 RAMa. Rame sem imel no name. 3X sem jih tudi menjal. Nič ni pomagalo. Potem sem nabavil neko firmo in je delalo BP. Čist možno, da te rami zajebavajo. To z enim ploščkom je še najbolša ideja.
Mislim, da je to najcenejša varianta za 1 GRAM klik
Lp
Mislim, da je to najcenejša varianta za 1 GRAM klik
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MemTestOddelek: Navijanje | 2428 (1602) | HyperGL |
» | Dual chanel s 3x 256 MB rama na NF7 Rev 1.2Oddelek: Navijanje | 1675 (1320) | MEDENA |
» | kaj moram pazit pri nakupu nforce2 platOddelek: Kaj kupiti | 1642 (1280) | smirnof |
» | Problem z blue screenom na novem pecejuOddelek: Strojna oprema | 840 (746) | Mr.B |
» | Problem pri navijanju NF7-S 2.0 plate (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5078 (3538) | Fury |