» »

Formatiraj me nežno

Formatiraj me nežno

Extremetech - Da, da, zdi se mi, da ste se zadnje čase malce preveč razvadili. Kar dosti časa je preteklo od zadnjega opozorila o hroščih v našem priljubljenem brskalniku, kar vam je zagotovo dajalo lažni občutek vaše neranljivosti. Postavite se na trdna tla. [:D]

Na ExtremeTech so nas namreč spet razveselili z novim nedavno odkritim hroščem. Tokrat so nas opozorili, da se lahko z obiskom spletne strani ali prebiranjem HTML e-maila v Outlooku zažene ZlobnaKoda™, ki vam, reci in piši, kar sformatira vaše diskovje. Seveda ni vse tako črno, saj so alternativni brskalniki (Opera, Mozzila ...) na napako imuni, če pa še vedno trmasto vztrajate pri Internet Explorer, si lahko miren spanec zagotovite z izključitvijo scriptinga. Ah, ja.

10 komentarjev

Piranha ::

Ko gledam tak, kaj vse vun pride za lukenj na IE resno premišljujem, da si kupim kaj drugega... Linux me nekako ne veseli medtem ko bi bila lepa alternativa kak MAC, samo ali so tam tudi take luknje not?

Kaj je še potem sploh varno danes?

Mislim, jaz se ukvarjam z programiranjem pa to pa imaš včasih tak fajn revolucionaren programečk na disku, ko si prav ponosen na njega, da si ga skupaj spocal... pol pa prideš na eno stran pa ti kar vse u ku***!

Kaj naj rečem kot B-E-D-A!
Piranha

BaRtMaN ::

Opera rula. Jst sploh ne morem več žvet z IEjem.

cekr ::

Ja, tak programček je pa res težko narest.

Tr0n ::

Joj ste tecni s temi bug novicami. To je tak logicno, da imajo programi napake. Vsak program jih ima, ne samo Microsftovi. Now shut up! :|

R0K ::

...ampak čudno, da jih največ odkrijejo prav v Microsoftovih izdelikih...

ender ::

To0n: najdi mi še enega proizvajalca, pri katerem tedensko odkrivajo nove resne varnostne luknje (resne = ogrožena je varnost tvojih podatkov)
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

salesky ::

Veste kej je tudi. Da večina jih upoorabla Microsoftove izdelke in zato tudi tuki iščejo na vse načine luknje. Tudi drugod bi jih blo verjetno v takem primeru.

JLP ::

Hja velika večina pa uporablja za web server Apache, k ma poleg tega še kodo prosto na voljo v vpogled pa vseen najdejo največ grdih in nevarnih lukenj v IIS kjer kode ne more pregledvat kr kdorkol.

Ma uporablat je treba Mozillo / Opero pa Linux pa bomo lahk mirno spal.
Live long and prosper!

Murja ::

JLP: Točno tko !!!

splet2.com ::

seveda jih najdejo največ v MS programih, ker drugi niso pol tok zmogljivi kot Microsoftovi. Pa ne mislim tistih osnovnih zadev, ampak recimo podporo za programiranje. Z MS Office in VBA in MS Scriptingom lahko narediš cele aplikacije. Brez uporabe razvojnih orodij. Logično, da potem lahko napišeš tudi skript, ki formatira disk.

lp





Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zmagovalci leta 2013: Windows in Internet Explorer (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14865544 (58158) weezl
»

eDavki in firefox...

Oddelek: Omrežja in internet
92082 (1937) mcgeek
»

Prispel je Chrome 11 - nova ikona za vse (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5318597 (16371) MrStein
»

Internet Explorer spet služi širjenju zlobne kode (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
715489 (5489) reborn

Več podobnih tem