» »

Test ASUS-ove nForce plošče

Test ASUS-ove nForce plošče

hARDWAREMANIA - Končno so se na spletu pojavili tudi testi uradnih nForce plošč. Ena izmed takih je A7N266, ki prinaša kar nekaj zanimivih rešitev. Najprej pade v oči za 45 stopinj zavrteni Northbridge ali IGP (Integrated Graphics Processor), kakor ga imenuje Nvidia, Southbridge ali MCP (Media and Communications Processor) pa je v normalni legi. Če povzamemo še enkrat celotno strukturo nForca, lahko rečemo, da IGP skrbi za Twinbank tehnologijo, integrirano grafično kartico, HyperTransport in DASP, MCP pa ima pod seboj I/O naprave, ATA100 in PCI krmilnik. HyperTransport povezuje IGP z MCP z vodilom, ki ima prepustnost kar 800 MB/s in naj bi onemogočalo nastajanje ozkih grl ali tako imenovanih bottleneckov. Zaradi posebne Twinbank arhitekture naj bi nForce omogočal prepustnost s pomnilnikom kar 4,2 GB/s, vendar pa se v praksi izkaže, da prepustnost znaša le 900-1000 MB/s. Za doseganje te prepustnosti moramo v pomnilniške reže dati dva pomnilniška modula DDR, drugače bodo prepustnosti mnogo manjše. ASUS je uporabnike spomnil na to tako, da je eno režo za pomnilnik malce odmaknil od drugih dveh. Kljub splošno znanemu dejstvu, da nForce vključuje tudi Dolby Digital, le-tega ni bilo prisotnega na ASUS-ovi plošči, saj za to rabimo različico nFORCE 420-D. ASUS se je raje odločil za vgradnjo C-mediinega šestkanalnega zvočnega čipa. Ali je nForce upravičil pričakovanja? Tako kot v mnogih izdelkih, je tudi Nvidia malce preveč napihnila svoj izdelek, saj se izkaže, da je prepustnost do pomnilnika, ki znaša 4.2 GB/s le teoretična, integrirana grafična kartica se ne obnese tako kot povsem samostojni primerki in še kakšna malenkost bi se našla. No, kljub temu je nForce zelo dober nabor, ki bo našel dom v marsikaterem računalniku, življenje pa mu bo podaljševalo dejstvo, da lahko proizvajalci matičnih plošč nanje pricinijo tudi dodaten AGP slot. TEST.

2 komentarja

bf4ed ::

Slycer namesto 'pricinijo' drugič napiši 'prispajkajo ali pricinajo'.Ker se stvari cinajo (po domače) ali spajkajo!;(

Eschelon ::

Cinati ne obstaja niti v veleslavnem SSKJ, ki se je delal po načelu - če je izrekel kdaj kak Slovenec, je to slovensko. Imaš pa notri ciniti - prekrivati kovino s tanko plastjo kositra // zadelovati, zalivati s kositrom.
Spajkati pomeni spajati kovinske dele s spajko, kjer ni rečeno, katera kovina se pri tem uporabi. etc.itd.ad infinitum.
Zagotovo ni noben izmed omenjenih izrazov pravilen za opis dodajanja AGP porta na matično ploščo, ker se teh stvari ne dodaja ad-hoc. Tako da je zgornji komentar (kot tudi moj :D) povsem odveč.
Glavno da vsi razumemo, kaj je hotel pisec novice povedati. Pa naj bi uporabil pripopati, prilimati, dodati, priciniti, uturiti al pa celo pricinati. Glavno da si je vzel cas pa to napisal. EVO. Rec hvala za novicko pa 10 zdravamarij.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD hoče trg veznih čipovij zase

Oddelek: Novice / Matične plošče
343737 (2702) Dr_M
»

CPu+Plata+Ram

Oddelek: Kaj kupiti
381816 (1245) Racko
»

kje so nforce2 plate?

Oddelek: Strojna oprema
151368 (1007) govno
»

Nvidia uradno najavila nForce

Oddelek: Novice / Matične plošče
92455 (2455) ||_^_||

Več podobnih tem