» »

11. novembra se pazite

11. novembra se pazite

Vnunet - Navkljub temu, da so uporabniki elektronske pošte dejansko na vsakem koraku opozorjeni o nje prelestnih virusih, je vsak (oz. nemalo njih) večidel uspešen. Zakaj je temu tako ne mislim razpravljati (in se mi niti ne sanja).

Zatorej ponovno: če dobite sporočilo, na katerem je nekaj čudnega ( a) neznan pošiljatelj, b) priponka s končnico .vbs, .exe ali celo več - ponavadi dvema - končnicana, c) besedilo v angleščini, vi pa veste, da kolega pošiljatelj ni sposoben tako dobre angleščine, č) žgečkljiva vsebina ali ime datoteke, d) karkoli drugega, o čemer niste popolnoma seznanjeni) - ga, za Sergiovo voljo - NE ODPIRAJTE (velja vsaj za priponko). V redu, dovolj tečnarjenja.

Če sem malce zašel ter ponovil že ničkolikokrat napisano, naj mi bo oproščeno. A kaj, ko vem da bom poleg nemalo sporočil v teh dneh, ki mi ponujajo prijetno presenečenje, virus Redesi (v dveh izvedenkah), 11. novembra deležen neznosnega tuljenja telefona, ko mi bodo 'previdni uporabniki' težili, da jim na zaslonu izpiše le 'Invalid boot disk. Please insert a boot disk and press any key'. (Tega sporočila že dolgo nisem videl, tako da za točnost ne garantiram :]). Kot sem omenil, se virus razpošilja v dveh izvedenkah - varianta Redesi.a izgleda kot posredovano uradno sporočilo Microsofta, ki nas želi prepričati o nujnosti priloženega, hmm, 'popravka'. Dejstvo, da MS ne pošilja popravkov po mailu dajmo na stran. Variacija .b je rahlo bolj 'opolzka', eno izmed osmih možnih naslovov se glasi 'Kev Gives great orgasms to ladeez!! Kev'. Posledice? Razpošiljanje na naslove v adresarju, v kolikor pa vaše računalo še poseduje datoteko autoexec.bat (uporabnikov Win 2000 ter XP - bati nič) pa formatiranje 11. novembra. Klik!

Dodatek: Še ena malce bolj poglobljen članek - Klik!

17 komentarjev

SkIDiver ::

Dej ti to mal bol lepo povej in pa predvsem razumno. Prosm?

Ziga Dolhar ::

Urg? Povej, kaj ti ni jasno?




Objokujem dejstvo, da je kljub vsem opozorilom danes praktično vsak virus na svojem pohodu uspešen, dal sem nekaj hitrih napotkov 'neizkušenim uporabnikom' ter predstavil virus Redesi (ki obstoja v dveh različicah).




Huh?

teac ::

Ne vem, a se samo meni zdai, a si ti eno zabito teslo, ki drugega kakor "KLIK" na koncu ČISTO VSAKE novice ne ve napisat?!?! KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK..............;((

||_^_|| ::

lol

R0K ::

ja pizda no.....pa piš ti novice....miš da si ti POPOLN ?!?

teac ::

Bla, bla, bla.....ti kar gobec vrti!!! Yes, I'm perfect!!!! Samo mislim, da je pred kake pol leta o tem "KLIK" že bla debata...

tejo ::

Zdajle sem gledal novice in sem videl, da tale LordNinja res ne zna napisati drugega kot Klik!

minmax ::

ne wem... v zadnjem času so virusi uspešni samo na enem sistemu - windowsi...
niti mac niti linux ne poznajo uspešnih virusov (čeprav obstajajo!!!). tako da...
drop windows, start using something better
itak ste lahko delovanje linuxa sprobali na slo-tech in lugos štantu na infosu

Shadowman-x ::

Me prav zanima kakšen bo forum 11. novembra oz. koliko diskov bo sformatiranih brez vednosti lastnikov?
Pa še komentar na neumestne pripombe - ljudje smo takšni kakršni smo in če na koncu vsakega članka piše klik pač piše klik. Zaščitni znak LordNinje!

Ziga Dolhar ::

Nekateri vsakič, ko vstopijo v trgovino rečejo 'Dober dan'. Jaz pač na koncu vsake novice napišem - Klik!. Kaj je na tem tako hudega ne vem :] Če ne drugega, je povezava vedno postavljena na konec ter jo bralcu ni potrebno iskat sredi novice. (slab izgovor)




Ampak resno - da se pa kregate glede Klik!-a, se mi pa zdi že rahlo tragikomično...

BigFoot ::

in zelo zelo bedno
ti kr piši tist svoj klik če ti paše, itaq je važna novica in ne to kako se poimenuje hyperlink

tha_man ::

Virusi so bili uspešni na vseh najbolj popularnih sistemih. Spectrum, C64, Amiga... vsepovsod so bili zelo razširjeni. Na prvih dveh sicer niso mogli sformatirati diska, pa vseeno. Če bo linux enkrat mainstream, bodo tam prav taki problemi z virusi kot drugje (utopično je upati da bodo uporabniki ki jim še 'večuporabništvo' v Win9x ni jasno, upoštevali razne pravice v linuxu in se prijavljali kot root samo ob 'administraciji'). Virusi pa so se že začeli pojavljati, s tem ko je njegova popularnost narasla. Včasih jih linux sploh ni poznal.




Aja, klik, meni je totalno kul. LordNinja, klik on!


SLOWWWeb.net ::

Ok, če smo že ravno pri virusih, ste pa vseno pozabili omeniti še en zelo hudoben in zlonameren virus in sicer W32/Toal.a@mm . Virus tako unesposobi protivirusni program in požarni zid,...od tukaj naprej pa si lahko vsak sam misli kaj se bo dogajalo z računalnikom [:\] ,...slike virusa so prav tako objavljene, prav tako pa tudi zgornji opis!

TinkaPinka ::

Ne vem no, meni se ta Klik na koncu ne zdi nič slabega. Tudi jaz sem včasih dajala direkten link na moj vir novice. Fora je pač ta, da ne napišeš vseh detajlov novice (ker potem lahko pišeš esej), in če še koga zanima, pač daš direkten link.
In kaj je zdaj tu takega?:|

lordgreg ::

LordNinja,.. morda si malček ninja zvezdic v glavo dobil, pa ti je preskočilo vse skup v "KLIK"? buzi!

Aja.. bi radi videli domačo stran LordNinje?

KLIK

Highlag ::

Mislim pa tole je prava vojna :(

Umirite že malo živčke!.
Saj veste Persen pomirja! :D

R0K ::

lordgreg : dej ne bluzi!k misliš da si smart ubistvu si pa kmet....no sej tvoja pamet se izraža po tvojem nazivu na forumu.....

btw...no da ne omenjamo tvojga sajta.....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft predstavil osvežitve družine Surface, vključno z novimi slušalkami in Andro

Oddelek: Novice / Ostale najave
2411845 (9954) Mavrik
»

Tomos Youngster 45 - Registracija?

Oddelek: Na cesti
102202 (1649) dottor
»

Siol mejl - brisanje priponk

Oddelek: Omrežja in internet
161786 (1470) Bakunin
»

11. novembra se pazite

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
172227 (2227) teac
»

Resno opozorilo - virus SIRCAM

Oddelek: Omrežja in internet
81626 (1407) SLOWWWeb.net

Več podobnih tem