» »

Athlon 4 že v Tajvanu

Athlon 4 že v Tajvanu

DigiTimes - Tukaj je novica o tem, da je AMD poslal Athlon 4 (Palomino) procesor v Tajvan, da bi tamkajšnji razvijalci veznih čipovij (VIA, SiS, Ali,...) začeli z razvojem čipovij za te procesorje. V test jim je poslal 1.4GHz in 1.5GHz verzijo. Tajvančki so že začeli z preizkušanjem procesorjev in načrtovanju čipovja. Kaj bi dal, da bi lahko bil na njihovem mestu...
Čisto mimogrede. Ste se že vprašali zakaj je AMD poimenoval Palomino procesor Athlon 4? Saj ni nikoli bilo Athlona 3. Čisto preprosto. AMD-jev tekmec, Intel, je zapravil veliko denarja za promoviranje Pentiuma 4. AMD le izkorišča to, saj si večina ljudi zapomni le številko 4. Pa še zaostajati ne sme. Povprečni uporabnik (ki ne ve kaj se dogaja na trgu) si bo mislil, da je Petium 4 nadgraditev npr. Athlona 3. Pametno, pametno AMD.

6 komentarjev

Huey P ::

Zakaj vse nove TECH stvari najprej pridejo na Japonsko, Tajvan,....

njok ::

Pocasi zacenjam razmisljat da bi se preseliu tja:)

Pretorijanec ::

Sam pazi! Stvar še ni v prosti prodaji! Samo razvijalcem so jo poslali! Usi razvijalci so pa tam, ker je po korejski vojni Amerika potrebovala nekoga blizu Kitajske za nadzor. In tam je morala bit tehnologija. Zato so investiral u Japonsko, ki itaq nima ne rudnin ne obdelovalnih površin, zato je pač tehnološka država. Zato so tam usi proizvajalci/razvijalci. In normalno, da potem use najprej izide tam.

Brody ::

dejansko Palomino je četrti Athlon. namreč prvi je bil na slot-A 0.25 mikronske izdelave, nato je sledil 0.18 mikronski slot-A Athlon, nato lansko leto Tbird na socket-A 0.18 mikrona in sedaj 4.! palomino!!

element ::

Hja, samo da se niso imenovali ATHLON, ATHLON 2, ATHLON 3, ATHLON 4! >:D Ja, ja, AMD je izkoristu Intelovo propagando za Pentium 4... :D

Aggressor ::

Kakor se spomnim, sem na smisel preimenovanja sam opozoril takoj po dogodku. Čisti marketing.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdaj Palomino

Oddelek: Kaj kupiti
71177 (1039) Daishi
»

Athlon 4 že v Tajvanu

Oddelek: Novice / Procesorji
61745 (1745) Huey P
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52223 (2223) OZZY
»

Athlon 4

Oddelek: Novice / Procesorji
311581 (1581) BigFoot
»

Neoriginalnost

Oddelek: Novice / Procesorji
242090 (2090) Jeebs

Več podobnih tem