Forum » Pomoč in nasveti » Primary IDE controller
Primary IDE controller
SBojan ::
Računalnik se mi noče boot-ati iz trdega diska. Javi napako:
'DISK BOOT FAILURE. INSERT SYSTEM DISC AND PRESS ENTER'.
Nato ga lahko zaženem s CD-ROM-om WIN 98. Programi za pregled sistema mi javijo napako na Primary IDE controller-ju:
'Naprava ni prisotna, ne deluje pravilno ali nima nameščenih vseh gonilnikov. (Code 10.) Poskusite posodobiti gonilnike naprave.'
Gonilnike sem posodobil. Napaka ostala.
Računalnik sem sam sestavil. Osnovna plošča je nova. Namestitev WIN 98 je potekala brez problemov. Disk je bil formatiran.
Predvidevam, da so težave z zagonom povezane z napako na krmilniku trdega diska.
Kaj naj še naredim, preden nesem osnovno ploščo nazaj v trgovino?
Najlepša hvala za pomoč!
'DISK BOOT FAILURE. INSERT SYSTEM DISC AND PRESS ENTER'.
Nato ga lahko zaženem s CD-ROM-om WIN 98. Programi za pregled sistema mi javijo napako na Primary IDE controller-ju:
'Naprava ni prisotna, ne deluje pravilno ali nima nameščenih vseh gonilnikov. (Code 10.) Poskusite posodobiti gonilnike naprave.'
Gonilnike sem posodobil. Napaka ostala.
Računalnik sem sam sestavil. Osnovna plošča je nova. Namestitev WIN 98 je potekala brez problemov. Disk je bil formatiran.
Predvidevam, da so težave z zagonom povezane z napako na krmilniku trdega diska.
Kaj naj še naredim, preden nesem osnovno ploščo nazaj v trgovino?
Najlepša hvala za pomoč!
OrlyTM ::
Hmm ... kako pa imaš nastavljeno v biosu? Glede na to, da praviš, da ti normalno boota iz cd-ja, velja pogledati nastavitve zagonskih naprav. Izključi vse razen trdega diska in poizkusi ponovno.
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
TheHijacker ::
Preveri IDE kable. Preveri jumper na disku(mogoče ga imaš na cable select->daj na MASTER). Preveri v BIOS-u če imaš enablan kontroler in če je pod hitrost na AUTO in ne na PIO. Vse štiri daj na AUTO detection. Daj scandisk ali še bolje norton disk doctor na disk....... itd.
http://www.google.si
SBojan ::
Hvala, deluje! Probal sem vse našteto, tako da nevem točno kaj je bilo narobe.
Še enkrat, najlepša hvala!
Še enkrat, najlepša hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4362 (3528) | MasterKiD |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2284 (1689) | amigo_no1 |
» | Namestitev Windows 98SEOddelek: Operacijski sistemi | 3324 (3120) | Moonfire |
» | Težava z WD diskom.Oddelek: Strojna oprema | 1644 (1252) | Slavček |
» | IDE naprave - pomocOddelek: Pomoč in nasveti | 1713 (1453) | VASkO |