» »

X800 Pro in Gigabyte? Ne, hvala!

X800 Pro in Gigabyte? Ne, hvala!

3D Chipset - Na 3DChipset poročajo o čudnem obnašanju sistema sestavljenega iz kombinacije Athlon 64 Gigabyte matične plošče in novega ATI Radeona X800 Pro. V bistvu gre za dva modela plošč in sicer za GA-K8VNXP in GA-K8N Pro ter Sapphireovim Radeonom. Težave, ki se pojavljajo so precej resne, saj se računalo spontano sesuje po eni ure igranja iger, računalo zmrzne, če po 3D aplikaciji poženemo novo 3D aplikacijo, pojavlja se večja količina artefaktov in na splošna nestabilnost sistema. Na forumih PenStar Systems so baje s pomočjo ATI-jevega strokovnjaka že našli rešitev a grenak priokus ostaja. Če pravkar nakupujete predlagam, da se ozrete za kakšno drugo matično ploščo ali morda razmislite o kakšni drugi grafični kartici.

18 komentarjev

MrX ::

zdej je pa grefična kriva zarad lame plate ROFLMAO

SkyNet ::

Zakaj bi se ozirali za drugo matično ploščo/grafično kartico če so našli rešitev za problem?!?!
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

kajzer ::

Za vse obstaja rešitev. In če so jo že rešli... zakaj ne!

alien-w ::

Ker mislim da ni 100% resitev.

undefined ::

Mislite ali veste?

Je to vaš zadnji odgovor?

iso2000 ::

Jah, sej Radeon 8500 tudi ni deloval na Abit KT7, pa da ga je****! Pa ni bilo rešitve...
LP

Wad@ ::

tudi 9800pro mi ne dela na kx7, 9700 pa dela(in napajalc je ok)....same čudne fore

Caligula ::

Ce je prolem resen ga ni vec. Simpl.

Mirč ::

Z radeoni so ble vedno težave in vedno bojo.
lp
mirč:)

userc ::

ma skos smo mel probleme z gigabyteom.. GA-7VRX 1.1 plus Titanium 4200, GB 8IHXP plus titanium 4200-4600 ipd.

humanoid ::

Če mene vprašate je to napaka v BIOS-u in bo kmalu odpravljena.
Da tako pljuvate po Gigabyte, sramota, pa vi ljudje nimate pojma o pojmu.
Ajde zdej po usrane Abitke in Epoxe za 2 tolarja pa navijat. Še malo pa bo Ati eno sranje, ker ne bo imel vgrajene mikrovalovne.

O problemih z Abitkami, Asuskami in ostalim sranjem pa noben ne komentira. Ljudje kupijo Abit NF7-S jo imajo 2 dni in jo nesejo zamenjat za drugo firmo (vsaj tisti, ki imajo kaj pojma o računalnikih).

Da ne govorimo o Sapphire izdelkih. zakaj niso kupili kakšno drugo znamko in jo sprobali?? Sapphire, ja top quality, mogoče v BiH.

Pancho ::

humanoid:
izfleda, kot da nimaš preveč izkušenj s šraufanjem mašin, drugač ne bi takih kvasu. V svojem življenju sem imel 5 abitk servisiral sem pa precej mašin za gigabytom in abitam in ti povem, da je z gigabytom vedno eno sranje, ki se ga ne da do kraja razložit, včasih niti z bios update-om ne odpravit, tko da... ne bi o gigabytu. Te plate so solidne, ko so nove, po pol ali enem letu pa so z njimi samo še težave.
Sapphire pa je uradni proizvajalec kartic z atijevimi čipi za evropo in zato ostro kontroliran s trani atija za kakovost. Ne bom reku, da so kakšni asusi recimo slabi, je pa treba rečt, da razni club3d, manli, inno3d,.. in podobni niso vredni pol k***a. Edina hiba sapphiretov, za katero vem so včasih slabi ventilatorji, ki zečnejo ropotat.

nisem tle napisal vsega tega zato, da bi kakšno reč spljuval do nezavesti, ampak dejansko imam precej izkušenj s hardwerom in vem, da je z enimi stvarmi vč problemov, kot z drugimi.
I haven't failed, I just found 1000 ways that don't work...

humanoid ::

Jaz imam že neki časa Gigabyte plošče, niti 1× se ni zgodilo,d a bi bilo kaj narobe, vedno dela vse kot švicarska ura.
Sosed ima eno, na kateri tiktaka Celeron in se mu ni pokvarila niti 1×, meni se je Abitka 3×. In sem še od takrat, s prve mašine C400 prešaltal na No-Name Concord firmo, ki mi še sedaj dela.
Morda so Gigabyte le nekoliko pretežavne za nedeljske računalničarje, ki ne znajo uštimat zadeve, amapk grejo na forum in vprašajo: "Ej zakaj mi to sranje od plošče ne dela?" Pol pa vidijo neko Abit, ki se skoraj sama navija in takoj prešaltajo, pol se pa še 3× oglasijo na forumu in kupijo nek 3. izdelek.

:::::
Poklical sem kolega, serviserja mašin (popravlja že 8 let) in je rekel, da ima najslabše izkušnje z Epox ploščami, zadnje čase pa dobiva vedno več Asusk in Abitk, o gigabyte ne duha ne sluha.

LP

kihc ::

Ker jih nihče ne kupuje?

Samo ugibam...
x

Jaffa ::

Tako, o Gigabytkah ne duha ne sluha ! Gigabyte so zelo zanesljive in kvalitetne plošče ! Tak da ne o LAME platah, če ne veste za kaj se gre...

userc: Mi pa nikol nismo mel problema z njim. No konkretno grafičnih nismo meli, sam plati sta pa v letu pa pol prišli sam dve nazaj, pa smo jih prodal ohoho... 8-) Ti boš vedo povedat, kolk jih je prišlo nazaj... 8-) Smo pa enkrat asuske na VT600 vzel pa sta ble 2 od 3h v k...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

kajzer ::

Js mam Gigabytovo plato in grafično in do zdej še nobenih problemov. Sm zadovoljen, samo za navijat je malo lena oz. pramalo nastavitev ma v biosu in premalo overvoltanje. Drugač stabilna ko skala!

humanoid ::

kajzer, če zaupaš model plošče, ti lahko priporočim zmodan BIOS.
Sicer pa so Gigabyte zadnje čase zelo močne za navijat, in boljše od Abitk, samo DFI LanParty NF11 B jo prehiti, da o stabilnosti Gigabyteovih ne govorim.
Morda je tisto samo neka napaka v BIOS-u, zaradi tega ni treba takoj težit in pisat bedarij. Za mojo Gigabytko so v pol leta BIOS prenovili 5×, popravili so vse manjše napakice, nekompatibilnost s Kingstoni, BenQ recorderji,... in še dodatno izboljšali prikaz in meritev temperature proca.

alien-w ::

Problem NI rešen, še vedno nekaterim ne dela, če kakšne forume gledaš, je pa res, da nekaterim zdej ok dela. Jest temu ne bi rekel rešitev problema caligula.

IceMan: sedaj vem, hvala. Pravilni odgovor za 500.000 je: Ni je!

Sicer pa. Do sedaj sem imel, 4 Abitke, pa so bile vse prav super. Imel sem tudi eno Gigabytko pa je bila tudi super. Pa sem imel eno Intelovo pa se eno kr eno, pa so bile vse cisto ok. Kar se navijanja tice se mi zdi da prednjaci med temi firmami Abit (za najnovejse plate pac ne vem), kar se pa ostalih stvari tice je pa vse cisto OK in sploh ne vem, kaj vas tolk matra. Sej firma ne bi izdala plate, ki ne bi dobro delala, rajt? Mislim, da njim ni v interesu škart robe prodajat (vsaj ta velikm firmam ne) in si s tem imena kvarit. Plata lahko odpove iz marsikaterega razloga pa ne glede a je gigabyte, abit, epox, msi ali noname, nezdružljivosti pa so se dogajale že v času 286k. To je pa pri takem številu različnih komponent povsem razumljivo. Vse skupaj se mi zdi kot tisto, ko se dva prepirata, kateremu krava boljše mleko da.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nvidia 81.82 drivers

Oddelek: Programska oprema
111231 (1046) schejk
»

NVIDIA golnilniki

Oddelek: Programska oprema
5828 (802) Dr_M
»

Kje dobiti BIOS

Oddelek: Navijanje
10912 (748) tiborrr
»

Sapphire Atlantis 9600 pro nujno

Oddelek: Strojna oprema
281448 (1188) rap3r
»

Radeo 9800 --> 9800 PRO

Oddelek: Navijanje
71070 (857) DjTonic

Več podobnih tem