MSNBC - SETI@home, priljubljen programček za iskanje izvenzemeljskega življenja, je bil žrtev napada.
Hekerji so izkoristili prenos podatkov, ki se izvrši, ko računalnik konča obdelavo podatkov in jo pošlje na Berkeley z uporabnikovo ID številko in serverji nazaj pošljejo novo enoto obdelave podatkov, vključno z uporabnikovim e-poštnim naslovom in statistiko uporabe. Tako so pridobili več deset tisoč e-poštnih naslovov, nato pa poslali na te naslove spam, ki se je glasil, da so opravili vdor v bazo podatkov in da vedo vse o uporabnikih.
V SETI@home pa pravijo, da so že zakrpali to varnostno luknjo.
Podrobnosti o tem napadu si lahko ogledate v tem članku.
Novice » Varnost » Napad na SETI@home
bastadu ::
Je res je nek čuden link... Kaj je slo-tech tut doživo kak vdor
Sem ej, v zadnjem času kr naprej neki vdirajo....
Sem ej, v zadnjem času kr naprej neki vdirajo....
Thomas ::
Vsak pasivni varnostni sistem se da shekat. Čas je za aktivne AI sisteme, ki udarijo nazaj. Entrapment in identifikacija napadalca.
Ampak webmastri so ponavadi (še) prekonzervativni.
Ampak webmastri so ponavadi (še) prekonzervativni.
luni ::
Thomas hehe si spet prevec Gibsona bral ha? Itak pa priznaj, da je tvoj zivljenjski cilj, da flatlinas nekje v matrixu, kot posledica protiudarca varnostnega AIja, seveda...
Thomas ::
Ne, security me zanima samo v tem svetu Luni. V transworldu (ki ne bo matrix like) - bo security built in!
Jeebs ::
Zadnje cajte tud slovenski ISP-ji ne delajo tko kokr je treba... Pa strani tud ne! Sem slišal, da nas eni iz Bosne z DOS (Denial Of Service) napadi hackajo NON-STOP! Beda!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Previdno! Na pohodu je nova internetna prevara!Oddelek: Informacijska varnost | 2442 (1896) | bili_39a |
» | Dropbox priznal izgubo e-poštnih naslovov, zanimive implikacijeOddelek: Novice / Zasebnost | 6594 (4567) | Ashrack |
» | Googlova sprememba politike zasebnosti povezuje podatke iz vseh storitevOddelek: Novice / Zasebnost | 14985 (11541) | globalna80 |
» | Spam je nazajOddelek: Novice / Varnost | 6415 (4093) | bosta92 |