» »

ASUS i-panel in "home made" LCD prikazovalnik

ASUS i-panel in "home made" LCD prikazovalnik

več strani - Tokrat sem naletel na test ASUSovega I-panela. I-panel je prikazovalnik LCD, ki ima vgrajenih nekaj zanimivih funkcij. Poleg prikazovalca stanja računalnika, je tudi orodje, ki ugotavlja, kje je problem, če pride do napake pri bootanju. Zmore pa še marsikaj drugega. To je teorija. V praksi pa se I-panel izkaže precej slabše. Zakaj? Preberite si tukaj. Zanimanje za I-panel še dodatno zbije dejstvo, da je na voljo samo za ASUS-ove matične plošče.
Zahtevni overclockerji nad I-panelom gotovo ne boste navdušeni, zato se boste gotovo raje odločili, da naredite svoj LCD display. Če je temu tako, potem se odpravite na to stran, kjer boste našli vse potrebne podatke za izdelavo. Izdelava LCD displaya ni ravno enostavna, saj gre že skoraj za manjši projekt, zahteva pa tudi nekaj cinjenja. Ko pa se boste prebili skozi vse postopke izdelave, pa vas čaka še programiranje prikazovalnika. Ne ustrašite se! Tudi če niste vešči programiranja, boste lahko še vedno končali svoj projekt, saj programsko kodo najdete na isti strani. Vse kar morate narediti, je da prevedete kodo. Uživajte!

1 komentar

bakki ::

Ta LCD display je kar zanimiv in sploh gradnja ni komplicirana. Grem v akcijo da ga kupim in sestavim8-). Ve kdo, če se dobi v Sloveniji, ali bo treba it po njega v Avstrijo?

Rabim samo še C++. Ga ima kdo? V zameno nudim pomoč pri izdelavi display-a! :D



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP laptop problem z displayom

Oddelek: Strojna oprema
7864 (768) BlaY0
»

[Java] Zagon appleta v HTML

Oddelek: Programiranje
161439 (1261) Bela01
»

[JAVA] branje iz datoteke

Oddelek: Programiranje
242281 (1916) Bela01
»

[c#]4 v vrsto - padanje krogov

Oddelek: Programiranje
81907 (1739) VASkO
»

LCD display

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221891 (1414) HardwareMaster

Več podobnih tem