» »

nForce kasneje kot pričakovano

nForce kasneje kot pričakovano

DigiTimes - Danes mi je na dopustu uspelo zapleniti en računalnik, z dostopom na internet, za nekaj časa. Da pač vidim, kaj se dogaja na slo-techu in da tudi kaj napišem. Pač pomanjkanje…..(nečesa). Pa ne me grajat za napake, ker je računalnik v zaplembi samo dobro urico.

Na predstavitvi nForce čipa, junija na Computexu, je NVIDIA govorila o masovni proizvodnji le tega v 3Q leta. Vendar pa doslej še nismo dobili nobenih računalnikov, ki bi imeli v svojem drobovju matično ploščo z tem čipsetom. Po navedbah na DigiTimesu je razlog v previsokih proizvodnih stroških. NVIDIA nima svojega proizvodnega obrata v katerem bi lahko proizvajala svoj čipset. Zato mora plačevati za to drugim, kar pa seveda stane. Večino njihovih 0.15 mikronskih čipov proizvaja TSCM, ki se je specializiral za proizvodnjo čipov po naročilu. Njihovi naročniki so poleg NVIDIE tudi še npr. Transmeta, VIA in tudi Intel. Ker je proizvodnja čipov v 0.15 mikronski tehnologiji še relativno draga je tukaj še drugi razlog za to, da še ni računalnikov z tem čipsetom. Da se je NVIDIA odločila za 0.15 mikronsko tehnologijo je zelo nenavadno, saj so drugi čipseti npr. KT266 izdelani v 0.22 ali pa še v 0.25 mikronski tehnologiji. Pri visoko zmogljivih grafičnih karticah GF3 si NVIDIA to še lahko privošči, pri low-cost računalnikih pa šteje vsak tolar. Pa še približna cena njihovega čipovja. nForce 220 stane od $40-50 in nForce 440 stane čez $50, kar je zelo veliko glede na Vijo, SiS,….. Da bo morala NVIDIA prestaviti masovno proizvodnjo v 4Q leta pride prav ATIju, saj namerava tudi on takrat izdati podoben čipset imenovan A3. Vendar pa matičnih plošč z tem čipsetom še ni.

1 komentar

Radiant ::

zanimivo zadnje case pa nvidia dela kar lepe napakice kar celemu trgu samo pase !Po mojem ma vse skup svojo pozitivno stran kajti nvidin vezni cip kot zgleda nebo nic bolji od viinih in ker so na zacetku delali taki hype da bo mel to pa ono pa se poceni bo..... se jim to prav zgodi!nekak NVIDIA zadnje case sama sebe precenjuje in to ni dobro za tako podjeteje predvsem imam tu v mislih market analize ki napovedujejo ponoven gromozanski padec tech delnic konec leta in nebi bilo vredu ce se bi jim zgodilo to kar se je zgodilo 3DFXu.kajti v WallStreet journalu sem bral da analiktiki(ne vem vec kak mu je ime ampak to si lahko pogledate na netscape.com-stocks-nvda pol pa tam zberes repor)napovedujejo da bodo NVIDINE delnice tam neki okoli 20$konec leta in ne astronomskih 75$ kot so danes.Ker ce pogledamo da je nvidia kot intel cela na borzi (ne tako kot npr ATI ki ga na borzi kotira le 20%) in je vredna 5 bilionov$ z delnicami 75 te si lahko zracunamo kaksno katastrofo za njihove finance bi pomenil padec na 20$.

lahko le upamo da se analitiki motijo in da bo NVIDIA v prihodnosti z svojimi statementi bilj previdna, kajti konkurenca med NVIDIO in ATI ter STM nam vsem prinasa nizje cene graficnih kartic in seveda vecje hitosti in boljo optiko vsako leto !!!!:D:D:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

R360=R350?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
92111 (2111) MrX
»

Radeon 9900

Oddelek: Novice / Grafične kartice
291902 (1902) NoUse4AName
»

O Matroxovi Parhelii

Oddelek: Novice / Grafične kartice
71662 (1662) Sergio
»

NVidiini spomladanski zvončki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
72064 (2064) tedybear
»

Informacije o Radeon-u 2

Oddelek: Novice / Grafične kartice
151799 (1799) Jaxx

Več podobnih tem