» »

.NET in open source

.NET in open source

The Register - dotNET je najnovejša MSjeva igrača in hkrati orožje s katerim želi objeti računalniški trg in ga držati še kar lep čas. Zato že se pojavljajo prve ideje kaj bi se dalo storiti, da bi tudi odprto programje in Linux iz bitke odnesla čimveč. Tule je članek, ki govori o tem, da gibanje za prosto programje ne bi smelo tekmovati z .NET in C#, pač pa uporabiti MSjevo staro taktiko "embrace and extend" in kot bumerang vrniti MSju milo za drago.
Seveda cel projekt niti slučajno ne bi bil enostaven, a to, da je stvar izvedljiva se je pokazalo že pri strežniku SAMBA (ki po možnostih zasenči MSjev SMB iz katerega v bistvu izhaja). No kar je še posebej zanimivo je to, da je ižšla tudi prva različica windows terminal clienta (RDP) za Linux. To pomeni, da se sedaj lahko priklapljate na Windows terminal server.
Kakšna bo torej prihodnost računalniških sistemov, sodelovanje ali tekmovanje? Veliko je odvisno tudi od MSja in od tega koliko svojih skritih protokolov bodo objavili ali pa jih bodo vrli hekerji razkrili z vzvratnim inžiniringom. Konca zgodovine kljub napovedim še ni na obzorju.

1 komentar

lordgreg ::

kot da to ni dovolj... ima Messenger sedaj sranje.. včeraj ves dan ni delal, danes pa se mi je še ves kurčev seznam vpisanih v njem izbrisal... prekleti ušiv kur*c


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brink in open GL 3.1

Oddelek: Pomoč in nasveti
12649 (520) macgajver
»

Remote Desktop, nastavitev

Oddelek: Omrežja in internet
337745 (4619) fosil
»

Remote Desktop Web Connection - problem

Oddelek: Omrežja in internet
91578 (1312) dba
»

Zagon windowsa preko mreže?

Oddelek: Operacijski sistemi
51042 (968) urarrr
»

Kako z passwordom zaščititi program pred odipranjem

Oddelek: Programska oprema
151245 (1089) Microsoft

Več podobnih tem