» »

Zagon windowsa preko mreže?

Zagon windowsa preko mreže?

shock ::

Ali mi lahko kdo pove če se da windose zagnat preko mreže? Oziroma bi imel 2 pc-ja kjer bi bil eden "server" in drugi odjemalec (brez diska), tako da bi se ta PC naložil prek mreže.

miroB ::

Rabiš Windows server tudi 2000 bo zadost. Ne ven pa če je Terminal server že vključen v osnovni paket, ali pa ga moraš dokupit, ja pa za postavitev zadeve je najbrž potrebna diploma in nekaj letne izkušnje.

urarrr ::

je se naloži BP.. Windows terminal server je licencirana stvar.

Na firmi imamo vsaj cca 200 mašin, katere se zaganjajo samo preko mreže. odjemalec ima samo tipkovnico miš in ekran, vse drugo je na več server mašinah, katere so oddaljene tudi do 100 km, povezuje jih pa optika....

Samo za to je trba imet puno $$$$$$
LP Urarrr

ToniT ::

V windows server 2000 (in v W2k3) lahko uporabiš terminal service v administrator mode zastonj (brez dodatnih licenc), omogoča pa dve hkratni povezavi na server.

Matri[X] ::

In kako naredis, da se zboota zadeva na thin clientu? Znam instalirat windowse preko mreze (RIS), samo kako pa zbootat thin clienta pa ne vem, bi pa rad vedel :)

urarrr ::

Po privzetih nastavitvah dovoli le 2 hkratni povezavi. Ko dokupiš digitalne certifikate dovoli tudi več. Mi nimamo povezav preko terminal servs ampak preko citrx serverja dvignjenih cca 200 mašin. Klienti nimajo navadnih pc namreč neke male škatle ki nimajo niti luknje za disketo, cd ..NIČ. Vžgejo mašino in so na user namizju serverja v Ljubljani.

Zadeve se počasi opušča ker je že cel oracle na internet straneh, tako da ni potrebno imeti nobenega programa, razen operaciskega systema in internet odjemalca.
LP Urarrr


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Citrix namenske naprave

Oddelek: Omrežja in internet
71091 (924) Goldee
»

Rabim pomoč pri Windows Serverju!

Oddelek: Operacijski sistemi
81221 (1042) Daedalus
»

"ThinClients" v linuxu

Oddelek: Operacijski sistemi
181096 (748) ajagodnik
»

Kako pognati OS iz iz drugega PCja na mreži?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121231 (966) Ag.Smith
»

Win 2000 Advanced Server in Terminal Server

Oddelek: Programska oprema
10869 (753) dexter

Več podobnih tem