več strani - No, danes je AMD na tržišče poslal svoja nova procesorja - to sta AthlonXP 2400+, ki miga pri 2GHz ter AthlonaXP 2600+ z 2.13GHz. Skeptični smo bili glede njunih FSB hitrosti, toda ostali sta na najavljenih 266MHz in tehnologija izdelave na 0,13 mikronih. Seveda testi kar dežujejo:
Novice » Procesorji » 2600+ in 2400+

nodes ::
Zaenkrat je še na nogah in Intel-u uspešno zbija ceno. Kot v ringu, moral bi ga pregledati sodnik, če je še sposoben za naslednjo rundo.

Mr.B ::
Jp. pocenitev intla
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

tha_man ::
Hja, tokrat ni kaj, Intel je boljši. P4 2.53 nudi v povprečju podobne performance kot XP2600+, a za nižjo ceno (glede na cene ki so v testu na Tom's Hardware). Če bo pa Intel še pocenil svoje proce (P4 2.53G naj bi se za 60%?
), pol pa sploh. AMD ostaja car v nižjem in srednjem razredu, medtem ko v visokem zaenkrat ostaja car Intel.
Zgleda da bo treba počakat na Bartona.

Zgleda da bo treba počakat na Bartona.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

AtaStrumf ::
Upam, da je zdaj to dokončno, ker kolk so si zmišljevali do zdaj je bilo pa groza. Sam upam, da bo hitro zmanjkalo Palominotov, da pol nabavim kakega 1700+ Tbreda in ga navijem do 2600+, ker tale moj 1600+ se noče kaj dosti navit. Spet se vračajo OC časi v AMD-jeve vode.

Kriko ::
Ja kako pa naj sploh vemo če res tiktakajo na takih frkvencah, ker ko smo lahko pred tedni brali je prišlo na dan da naj bi Intel goljufal z napovedanimi frekvancami in naj bi bile v bistvu precej manjše kot to za kar se pokaže. Zdaj pa komu verjetm tudi AMD po moje je pripravljen na kaj takega, saj za denar se naredi vse.

tha_man ::
Saj je uradno znano na kakšnih frekvencah delajo AMDji (model 2400+ dela npr. na točno 2G). Intel pa ni goljufal s frekvencah, ampak je problem v tem da je P4 pri istih frekvenci precej slabši kot P3 ali Athlon, medtem ko naj bi Intel govoril da je P4 2G res dvakrat hitrejši od P3 1G. Kao [:\]
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Boeing ::
Po moje delajo. Delajo nekaj takega, kar bo Intelu porezalo krila, zaprlo kljun in vzelo voljo do življenja.
Sicer pa... a ni tako bolje ?

Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

dr.J ::
Bravo, AMD!
Na srečo me zanimajo FPU intenzivne aplikacije, kjer AMD lahko s pentiumom 4 obriše tla...
Jasno, konkurenca koristi nam. Še M$ jo mora dobiti na desktopu (za tiste ki slepo verujejo vanj seveda).
Na srečo me zanimajo FPU intenzivne aplikacije, kjer AMD lahko s pentiumom 4 obriše tla...
Jasno, konkurenca koristi nam. Še M$ jo mora dobiti na desktopu (za tiste ki slepo verujejo vanj seveda).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD osvežil nabor procesorjev, pridobiva tržni deležOddelek: Novice / Procesorji | 4801 (3950) | PrimozR |
» | Problem z grafično pri igrah (Need for speed, GTA San Andreas)Oddelek: Igre | 1303 (1220) | miwche |
» | BLUE SCREEN: Katera komponenta ne deluje pravilno?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1261 (1180) | Gwanaroth |
» | Athlon 64 3400+: testi, testi, testi ...Oddelek: Novice / Procesorji | 3197 (3197) | Pyr0Beast |