»

Svetleče se žičke in katode

Extensiontech - Če vaš računalnik še ne zgleda kot okrašena novoletna jelka, lahko to storite sedaj in si kupite hladne katode in žičke, ki so jih stestirali na Extension Tech. Hladne katode so vam gotovo že vsem poznane, zato pri njih ne izgubljajmo časa in si raje oglejmo žičke. Le-te so zelo gibljive in jih lahko napeljemo po vsem ohišju in z njimi oblikujemo poljuben motiv. Lahko pa se odločimo in z njimi poudarimo robove ohišja -- možnosti so domala neomejene.

0 komentarjev

Neonska žička

Mikhailtech - No, kar nekaj ljudi si je že vgradilo neonske luči v svoje računalo, a te se grejejo in ponavadi zelo močno svetijo. Kmalu so nastale hladne katode, ki ne proizvajajo toplote, a na račun tega svetijo slabše. A to nista edina vira svetlobe v našem računalu. Eden izmed bolj neobičajnih je neonska žička, ki sveti le toliko, da se jo vidi in vam ne razsvetli sobe. Večinoma jih lahko dobimo v skoraj vseh barvah, a tokrat so testirali klasiko -- modro. Če bi...

3 komentarji

Test onboard VGA grafikulj

Techware Labs - Za vse ki ste se ob pogledu na sliko spodaj zgrozili, spet test matične plošče ... ne, tokrat.

Grafične kartice, integrirane na osnovne plošče, niso bile nikoli cenjene pri zagrizenih nabijalcih iger ter pravih navijačih. Na drugi strani pa so predstavljale idealno rešitev za vse močne računalnike, ki jih uporabljajo tajnice za pisanje dopisov, šole za surfanje po internetu in podobno. Katero izbrati v tem primeru, da boste dobili največ za svoj denar? S tem so se ubadali pri Techware Labs, kjer so preizkusili pet različnih čipovij z integrirano grafiko. In kaj so ugotovili? Preberite test.[:P]

0 komentarjev

Pripomočka za moderje

3dXtreme - Modificiranje že dolgo časa ni več samo "mesarjenje" zunanjosti ohišja, ampak se je počasi preselilo tudi na njegovo notranjost. Lepe notranjosti pa seveda ni brez številnih dodatkov - recimo okroglih IDE kablov in hladnih katod ter še nekaterih drugih stvari, o katerih pa bo govora kdaj drugič. Okrogle IDE kable proizvajalca Vantec in črno hladno katodo so si ogledali na tej strani. Ker je bilo o okroglih kablih danes že nekaj govora, naj omenim le to, da so Vantecovi nekaj posebnega, saj so prekriti s posebnim materialom, ki ponoči lepo zažari. Črna hladna katoda pa je zopet razred zase, saj za razliko od večine sveti vijolično. Skupaj s pravim ohišjem in nekaterimi manjšimi dodatki pa lahko predstavlja kar lepo kombinacijo. O obeh dodatkih so se razpisali tukaj.

0 komentarjev

Urejanje kablov napajalnika

Techware Labs - Dejstvo je, da je povprečno ohišje polno daljših ali krajših kablov, ki poleg tega, da zmanjšujejo učinkovitost hlajenja, še otežujejo dostop do različnih "strateških" delov računalnika, do katerih mora imeti zanesenjaški uporabniki vedno dostop. Na tej strani so se lotili spenjanja kablov napajalnika, vendar pa lahko znanje uporabite tudi pri drugih kablih. Z malce truda in ročnih spretnosti je lahko rezultat kar lep, poleg tega pa lahko s tem polepšate tudi izgled notranjosti.

3 komentarji

Samsung SyncMaster 151MP

Techware Labs - Na Techware Labs so si ogledali Samsungov LCD monitor, SyncMaster 151MP poimenovan. Stvarca ima zaslon z diagonalo 15", prikaže 1024*768 pik pri 85 Hz, zanimivo pa je tudi to, da si lahko omislite TV tuner, ki ga privijačite na zadnjo stran monitorja, priklopite anteno in voila! že imate televizijo, ki podpira tudi standard HDTV. Daljinec je ob tem seveda samoumneven[:D]. Test se nahaja tukaj.

0 komentarjev

Zanimivo

Bit Technologies - Fantje (in morda še kakšno dekle, da me ne bo kdo obtoževal diskriminacije) na Bit-Techu so znani po svojih kratkih člankih, v katerih pa marsikdaj napišejo marsikaj zanimivega. Zares škoda, da niso malce bolj pisunsko nadarjeni. Eden izmed takih bolj zanimivih člankov je sigurno tale, ki govori o tem, kako vgraditi neonko na vezje za nadzor RPM-jev pri ventilatorjih. In v čem je fora? Hja, nekateri se izgleda ne zanašajo na vezje, ampak hočejo vse skupaj preveriti na vizualen način, zato uporabijo neonko (ali kakšen drug svetilni element), ki ob manjšem številu RPM-jev sveti z manjšo jakostjo, kot pri večjemu številu. Problem utegne nastati samo, če imate računalnik v isti sobi kot posteljo, saj vam bo neonka vzela marsikatero urico spanja .

0 komentarjev

Neonske modifikacije

Taco Nuts - Tole mi je pa všeč. Vgradnja neonske svetilke v računalnik postaja iz dneva v dan bolj interesantna, saj imajo neonske svetilke (from now on "neonke") prav ubitačen efekt, če jih vgradimo v računalnik, pa še grejejo se ne tako. Stran Taco Nuts se je tudi ubodla s tem problemom, saj vgraditev neonke ni ravno najbolj enostavno opravilo. To vem zato, ker sem se tega početja lotil tudi sam. Klik za članek. Še zanimivost: Če se neonke grejejo zelo minimalno (18W za 60 cm neonko), predstavljajo večji problem dušilci za to napravo. Če ne veste, rabite za vzpostavitev delovanja neonke še štarter in dušilko. Štarter ne igra vloge, dušilka se pa med delovanjem segreje na svojih 40 stopinj nad nič.

7 komentarjev