» »

Pravnik napada - drugič

Pravnik napada - drugič

ZDNet - Tokrat znan pod imenom 'Magistr.B', je še hujši kot prejšnjič - prepisuje vsebino CMOS-a in BIOS-a, uničuje krajevne ter datoteke na omrežju, 'priredi' win.com in ntldr (Microsoftov nalagalnik NT operacijskih sistemov) ter uniči datoteke .ntz, ki jih uporabljajo protivirusni programi. No, naši vrli televizijski strokovnjaki bi verjetno dodali, da se po tem "računalnik začne obnašati nestabilno". . Virus prav tako onemogoči ZoneAlarm-a.

Sporočilo, v katerem ga dobimo, ima lahko več priponk, sam virus pa je zakrinkan v readme.exe. Predmet je niz, dolg do 60 znakov, nadaljne naslovnike sporočila pa pobere tudi iz adresarjev drugih e-poštnih odjemalcev (Outlook (+Express), Eudora, Netscape Messenger, tudi nekaterih spletnih klientov).

7 komentarjev

Cosmo ::

mogoce samo pripomba - nalagalnik pri win xp, nt in 2000 je ntldr in ne netldr

Ziga Dolhar ::

Samo odgovor: v 'prvi verziji' novice sem imel napisano 'netloader, zaganjalnik OS za Okna NT' (s tem sem mislil na celotno NT družino), saj se mi je zdelo, da je ntldr. Nakar sem se pokoril ZDNet-u. Hvala, bom popravil!

undefined ::

Takemu virusu se vsak lahko izogne brez kakršnihkoli zaščit - NE odpirajte priponk od nepoznanega pošiljatelja! Simple, ane?

Boeing ::

IceMan: točno tako... in samo dejstvo, da folk tega ne pogrunta, drži na nogah razne symantece, mcaffeje, f-secure, nortone... bljak

Ziga Dolhar ::

Saj, kot sem zapisal - za redne bralce slo-techa je takale novička že mala žaljitev... Če meni nekdo začne 'pametovati' "ne odpiraj priponk od ljudi, ki jih ne poznaš" oz. sporočil z slovnično angleščino, ga samo postrani pogledam... .....

kmjet ::

Če se tak virus razpošlje na tiste naslove, ki jih imaš v imeniku, a ne bi bilo potem boje paziti na sporočila od tistih ki JIH poznaš?

Ziga Dolhar ::

Res je inu ni res. Jaz imam lahko nekoga v adresarju, pa on mene nima. Sam imam recimo v adresarju našega vrlega Sergi-a, pa dvomim da me ima tudi on :] On bo od mene dobil virus, jaz pa od njega ne (... čeprav ga imam v adresarju...). S tem ne trdim, da jaz in/ali Sergio razpošiljava viruse :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Locky

Oddelek: Pomoč in nasveti
469555 (7993) SeMiNeSanja
»

Virus policija

Oddelek: Pomoč in nasveti
3311577 (9406) solatko
»

Kitajska napada podpornike Tibeta?

Oddelek: Novice / Varnost
113960 (3051) poweroff
»

11. novembra se pazite

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
172226 (2226) teac
»

Opozorilo [staro]

Oddelek: Novice / Varnost
141998 (1998) bastadu

Več podobnih tem