» »

Gigabytova plošča

Gigabytova plošča

X-Bit Labs - Pentium4 je vsekakor eden izmed najbolj vročih procesorjev (o AMD-jevih Palominih ne duha ne sluha) in prav nič se ne čudim, če proizvajalci matičnih plošč podpirajo P4 kot po tekočem traku. Vendar da ne boste mislili, da so to neki neznani tajvanski proizvajalci, ampak kar priznana podjetja, kot so ABIT, ASUS in Gigabyte. Slednji je pravkar najavil svojo GA-8ITXR matično ploščo, ki ne bo namenjena običajnemu, ampak malce bolj zahtevnemu uporabniku. Temu priča dejstvo, da plošča podpira nabor i850 in pomnilnik RAMBUS. Le tega bo lahko plošča na 4 RIMM režah sprejela do 2 GB. Plošča bo opremljena še z 1 AGP 4x, 6 PCI in 1 CNR režo, ter 4 USB vtičnicami. Vsebovala bo tudi Creativovo CT5880 PCI 128 zvočno kartico in podporo AC97 zvočnemu kodeku. Poleg zvočne kartice, bo tu tudi integrirana mrežna (LAN) kartica in Promise ATA100 RAID krmilnik. Seveda pa mora Gigabyte tudi upravičiti svoje ime, ki je bil že od nekdaj odraz kakovosti, zato bo ploščo obogatil z navijaškimi nastavitvami, ter nekaterimi dobrotami, kot so:
  • Multilingual BIOS - BIOS ne bo na voljo samo v angleščini, ampak tudi v kitajščini, francoščini, nemščini, španščini, japonščini in slovenščini. Hec. Zadnjega v BIOS-u še dolgo časa ne bomo ugledali

  • Q-Flash Utility - mogoče je katerega izmed vas že kdaj popolnoma izživciralo, ko ste morali pisati dolg ukaz za flashanje BIOS-a v DOS-u. Q-Flash vam bo najverjetneje prihranil ogromno živcev.

  • Face Wizard Utility - s temu orodjem, je Gigabyte omogočil, da si uporabnik izdela "boot up" zaslon, kakor mu je volja

ASUS ali Gigabyte, to je zdaj vprašanje :)

2 komentarja

norvalk ::

asus ima prvi dve "dobroti" ze nekaj casa na svojem menuju... ;)

hubertfast ::

Gigabyte plošče so zakon, mogoče ima Asus kako finto več, so pa Gigabajtke dosti bolj zanesljive. Imel sem to srečo, da sem jih prodajal, ko sem delal pri eni računalniški firmi pred leti in točno vem koliko reklamacij smo imeli, recimo da je na 200-300 prodanih plošč mogoče ena prišla nazaj. Če je bila kakšna pokvarjena je bila že takoj pri montaži. Iz izkušenj lahko rečem, da je sistem na gigabyte ploščah izredno stabilen, to se je še posebej izkazovalo svoj čas pod NT-ji, kajti dosti plošč, ki so normalno delale pod Win 98 ali 95 je pod NT-ji škripalo, zmrzovalo po domače. Ta firma pri kateri sem delal sicer ne obstaja več, sem pa pred kratkim zvedel, da jih ena druga začela uvažat in ponovno prodajat na slo trgu. Aja pa še to, Gigabyte je bil vedno dražji od Asusa, poleg tega vem, da Compaq v svojih računalnikih uporablja te plošče, še posebej v serverjih. Vsaj bilo je tako, recimo dve leti nazaj. Sta pa Gigabyte in Asus dva največja proizvajalca plošč na svetu, ostali so daleč zadaj, recimo kak A-Bit, QDI in podobni. Evo recimo A-Bit je imel v tistem obdobje težke probleme z NT-ji, QDI isto, samo vseeno malo manj. Ostalih plošč sploh ne bom omenjal, škoda časa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bios

Oddelek: Strojna oprema
91250 (858) BivšiUser2
»

Nujno rabim pomoč Bios flash

Oddelek: Pomoč in nasveti
51188 (829) WarpedGone
»

Intel e8400 navitje

Oddelek: Pomoč in nasveti
431832 (1339) AapocalypseE
»

Gigabyte GA-7NNXP problem pomoč!

Oddelek: Strojna oprema
181132 (943) Poldy

Več podobnih tem