» »

ZlobnaKoda™: KaZaA in Kowbot malce podrobnejše

ZlobnaKoda™: KaZaA in Kowbot malce podrobnejše

Slo-Tech - Glede na to, da je bilo v komentarjih na novico o golazni, ki je napadla Gamespy ter KaZaA, kar nekaj uporabnikov, ki so bili okuženi, bom dodal še nekaj podatkov.

Ko se računalo okuži, se virus razmnoži v 150 datotek v mapi, kjer se nahajajo datoteke v 'skupni rabi'. Ti okuženi filetki so veliki 19 kB ter naj bi vsebovali razne multimedijske vsebine, recimo videospote, glasbo. Virus prav tako prevzame nadzor nad računalom, skozi zadnja vrata pa se preko irc protokola nadgrajuje ter je lahko uporabljen v ZleNamene. Odstranitev virusa je rahlo tečna, navedel pa bi navodila na Symantecovi strani.

Dodatek: kriko je v komentarjih napisal kratka navodila za odstranjevanje. Beri!

5 komentarjev

blabla ::

To je pa kazen, ker ne kupujete original programov in iger >:D

pivmik ::

Ta virus so naredili založniki, če še ko trega ne ve!
LP, Gregor GRE^

poweroff ::

Me prav zanima ali bodo to uspeli dokazati in kakšnega založnika obsoditi...

Ampak po mojem mnenju se bodo založniki za svoje pravice borili kot levi. Tako da se bo verjetno treba navaditi da bo brezplačnih kosil počasi konec. Verjetno bo pozitivna posledica ta, da bodo šle cene dol, ampak prišli bodo časi ko bo treba imeti vse legalno.

Počasi začnite razmišljati o tem...

Ziga Dolhar ::

Matthai: jah, po ekonomiji obsega naj bi šle... Sicer pa veš, koliko to drži pri igrah :).

Kriko ::

Glede odsranitve še malenkost kakovostnejše kot sem napisal že v odgovoru v prejšnji novici. Ko sem naredil kot je na Symantechovi strani mi je očistilo ampak ne vse, zato tukaj še enkrat:
Ja najprej mi je Norton 2002 najdel okuženo datoteko C:Windowssystem32explorer.exe. Ni ga moglo pa sčistit.
Zaženem removal tool prav za ta virus in mi napiše da so okužene tri datoteke ampak jih ne more odpret. Grem pogledat na Symantech-ovo (link) stran kjer dobiš taka navodila.
Zaženi Windovs-e v varnem načinu ter preglej CEL disk z Norton-om 2002, in res to naredim in mi najde 162 okuženih file-ov v SHARED FOLDER-ju od Kazaa-e ampak jo je premaknil v program files, čeprav sem jaz kazaa-o imel instalirano drugje. Grem sam pogledat v ta mapo in res noter 162 okuženih datotek velikih 18-19kb vse pa imajo imena iger, filmov,cracko-o.glazbe... Kot piše na strani od Symantec-ha sem vse te file zbrisal ter zagnal še Removal Tool za ta virus in zdaj je uspešno popravil explorer.exe.
Ponovno zaženem in spet vse pregledam z Nortonom in tem orodjem ki pregleda tudi ram in zdaj je vse ok. Ker se ta virus prikaže pri zagonu probam resetirat in ga ni več!
TUKAJ dobite REMOVAL TOOL za ta virus in pa slikovno predstavitev kako izgleda mapa Shared Folder po nabadu z zloglasnim virusom!
Pa veliko sreče


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izsiljevalski Wildfire zlomljen

Oddelek: Novice / Kriptovalute
125965 (4069) SeMiNeSanja
»

virus zaštekal celoten računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
322892 (2330) solatko
»

Internet počasen

Oddelek: Omrežja in internet
281778 (1423) eddy22
»

Nortonovi produkti 2002 - 2003 ?

Oddelek: Programska oprema
101081 (916) Cokolesnik
»

JPEG ZlobnaKoda

Oddelek: Novice / Varnost
162746 (2746) tha_man

Več podobnih tem