» »

Pravi gigant, ta nVidia

Pravi gigant, ta nVidia

CNet - c|net se je spustil v detajlne razlage fenomena nVidiinega uspeha, njenega prodora na trg ter vsakodnevnega višanja delnic kljub nekakšni računalniški recesiji, ki je prizadela domala vsa podjetja, ki se ukvarjajo s tem, danes enem najbolj razširjenih cehov. nVidia nekako narekuje tempo, ki mu ne more slediti nobeden od proizvajalcev. c|net navaja namreč, da je edini konkurenčen, ki bi lahko vsaj še malo zmešal štrene nVidii, ATI. V svetu grafičnih kartic ima danes nVidia 56 odstotni delež, gledano iz perspektive nakupov zadnjih mesecev pa drži kar 83 odstotni delež vseh grafičnih pospeševalnikov. Da ne boste mislili, da bo nVidia zaspala na lovorika in si s tem, kakor 3dfx, skopala zgodnji grob, nikakor. nVidia prodira v trge pospeševalnikov za prenosnike, v katerem je absolutno večino imel ATI. Začela je prodajati grafične kartice za Macintoshe (se spomnite predstavitve GF3 za PowerMaca?), njen pospeševalnik se bo nahajal tudi v Microsoftovi prihajajoči konzoli, Xbox. Če misli tudi na trgu PC vsakih 6 mesecev izdajati nove procesorje ter kartice, bo eventuelno nVidia postala neoporečni absolutni monopolist. Poglejte, saj nobeno podjetje ne more slediti tempu. STMicroelectronics je izdal Kyro II, ki je dobra kartica na budget trgu, za izdajo Radeon 2 čipa bomo morali pa še počakati, medtem ko bo nVidia (ko bo čas za to) izdala še GF3 MX ter Ultro. In potem se sprašujete, zakaj nVidiine delnice rastejo? Klik za celoten članek

5 komentarjev

Radiant ::

Ne vem no. Kralj E3 sta definitivno bila Nintendo/Ati z gameCubom , ki je bolj pocen od x-Boxsa in kot zgleda tudi hitrejsi, pa se HDTV output podpira.kar se tice X-Boxa halo n i sol niti blizu 60FPS in ce gledamo da na prodan komad Microsoft zgubi 170$ Nintendo oa zasluzi na 1 gamecubu 50$ se bi jaz zamislu!poleg tega ce se ne veste je v hotelu loceno od E3 poslopja Ati Razkazoval izbrancem neki demo na Radeonu 2 .Sicer niso smeli nic izdat a so rekil da so pa da je cas nizkih polikountov mimo!!! (glede na 3F3).Poleg tega pa se lahko Kry III ki pride pravo z R200 izkaze kot prava bomba!>:D
Aja kar se pa tice GF GO pa je proti Radeonu mobility in S3 Super Savagu pravi derk.

Sergio ::

Radiant: Konkurenca je vedno dobrodošla... Saj, če misliš, da nVidia vleče nesmiselne poteze, se bo trg tega zavedel. Posledica? Padec delnic. Ampak za zdaj še nič ne kaže.

OZZY ::

Kdo bi si mislil, da bo eno tako podjetje, ki je takrat skoraj anonimno izdalo ven Nvidia rivo128 postalo največji proizvajalec grafičnih. Jest upam, da bo konkurenca delala. Saj le tako dobimo nižje cene.
Samo se pa tukaj vprašimo. Ali res potrebujemo take zverine, ko pa lahko stvar rešimo do neke mere že z nakupom boljšega procesorja (ki ga potem furamo čez mejo) in pa kakega dodatnega rama in pridemo čez veliko ceneje. Dajat 100 jurjev za kartico se mi zdi nesmiselno. Raj dam zanjo 40 prešernov in za ostal dnar kupim še boljši procesor in pa rama pa bom prišel na enako.
Naslednje leto pa jo mogoče kupim grafično rabljeno pa je.

undefined ::

Ozzy, tvoja rešitev deluje le za nizke resolucije, ker pri visokih večina kartic za 40k postane "omejenih". :)

zizi ::

Kaj pa MX..;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja najhitrejši Fermi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
8324645 (22253) MrDelight
»

Rambus toži nVidio

Oddelek: Novice / Tožbe
456310 (4432) Dr_M
»

Namesto prevzema partnerstvo

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
133232 (2645) ...:TOMI:...
»

nVidia buys ATi (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
674139 (3267) Senitel

Več podobnih tem