» »

Intel ali AMD?

Intel ali AMD?

Viper's Lair - Pacifisti, ne me linčat, saj imam občutek, da bom spet zanetil vojno med pristaši AMDja ter Intela, a vseeno, božični časi so, hardverske strani počivajo, novice pa nekako morajo biti [:D]. Če si boste vzeli čas ter kliknili na to povezavo, si lahko preberete priporočilo, procesor katerega podjetja kupiti. Avtor se je na grobo dotaknil Athlona XP 2400+ ter Intelovega Pentiuma 4 2.4 GHz, primerjal njuni delovni temperaturi, nagnjenost k višjim frekvencam ter dobavljivost v trgovinah. Za zdaj še vedno vodi AMD, je pa res, da bo AMD ob nadaljnjih odlašanjih z Bartoni ter Opteroni še visoko piskal. Klikus!

16 komentarjev

tha_man ::

Nekateri pa bodo še kar govorili da je Intelov sistem hladnješi in zatorej tišji, ne glede na to kar napišejo v kateremkoli testu ;)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Reycis ::

Ja tut jaz bi ene prodajalce hardware-a na gobec. Kolk jih je kupil pentiume na nasvet prodajalca, ces, da se AMDji prevec grejejo. Kljub temu, da je ta trenutek izbira med AMD ali Intel dokaj enakovredna pa Intel vseeno ohranja levji delez trga. Predvsem zaradi prodajalcev, ki prodajajo neizkusenim kupcem predvsem Intele.

bf4ed ::

Ja če pa je boljše za prodajalca da proda čim dražje stvari, ne bo ti on rekel: Kupi to cenejše je pa še boljše.

Ne, on ti bo rekel: Kupi to, no ja malo dražje je ampak je boljše.

Jaffa ::

bf4ed: Ni res ! Poglej. Prodajalec ima maržo na procesorje recimo 30%. In pol ne zaluži nič več če proda Intela, kljub temu, da je dražji !
Jaz delam na firmi, kjer delamo ravno obratno kot si napisal. "...ja AMD se vam bolj splača, je cenejši, performas je pa enak, če ni AMD pri enaki nazivni hitrosti še hitrejši..."
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

morphling1 ::

Jaffa malo slabo računaš če ima maržo na oba tipa procesorjev 30% se mu seveda bolj splača prodajat Intel ker več zasluži. Podobno je pri prodajalcih avtomobilov, on s prodajo enega luksuznega zasluži toliko da mu skoraj celo leto ni treba delat (malo karikirano), kakšne mini varinte mora pa prodajat v več kosih na dan da prinese domov kaj cekinov :D (spet malo karikirano). Jaz pravim, da mora tudi kupec naredit domačo nalogo in se pozanimati kaj je dobro in kaj ni, če ne pade v milost ali nemilost prodajalca, da se ta praktično igra z njim.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

AtaStrumf ::

Komurkoli sem svetoval do sedaj je kupil AMD-ja (BTW nisem dobil nobenih pritožb), ene dva pa sta bila malce neposlušna in kaj sta na koncu dobila? Celerabo 1700 MHz z SD RAM-om. Tudi prav [:\] en celo z integrirano grafiko namesto Radeona 9000 kot bi ga za malenkost več dobil, če bi mene poslušal. Tko gre to če poslušaš prodajalce. Pomoje bi moral Slo-TEch redno (na kak mesec) objavljat priporočeno konfiguracijo za Igre, Delo,... Kolikor je bran, bi že moral malo spodrezati krila tem prodajalcem, ker ne vejo vsi, da imamo forum in v njem temo kaj kupiti. Z veseljem se javim, da spišem tak članek, če mi obljubijo, da ga objavijo.

morphling1 ::

Cool ideja to, jaz ti z veseljem pomagam sestavit nekakšne priporočene sisteme.
To bi bilo zares dobro, recimo: entry level, gaming, hi end gaming, workstation.
S P4 sistemom ni nič narobe seveda in se ga da tudi zelo dobro skupaj sestavit, ampak pri nas se za P4 vse prevečkrat skriva ta bedni Celeron P4 , po možnosti s sdram hi power kombotom. Bom predlagal
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Justy ::

Ideja res ni slaba in tudi z moje strani je podprta...... dobro bi blo da bi se naredilo neko skripto (Primoz, kdo pa drug ;) ).... ta skripta bi bla ob enem neke vrste vote lista (oz anketa) kjer bi trenutni mesec registrirani uporabniki glasovali/izbirali za posamezne komponente za posamezne razrede racunalnikov (kot sta zgoraj predhodnika napisala za easy(school) sistem, game sistem in hi end sistem.... vsask mesec bi tako zbirali konfiguracijo, ki bi bila priporocena s strani slo-techarjev za prihodnji mesec. Nato bi naredili v levem menuju en link "Kaj kupiti" oz "Slo-Tech priporoca". Ob enem bi se z tem resili malimiljon ponavljajocih se tem v forumu...


AtaStrumf, ideja je res dobra in predlagam da naredis neko temo v forumu, kjer bi se o tem nadalje razpravljalo, seveda ce bo interes (userjev in adminov).... ideja je vsekakor obetavna.

Gejmer ::

Sm za to idejo!
Nanda yo?

CaqKa ::

slotecherji bi lahko izbirali najkomponente v določenem mescu.

Thomas ::

Zelo dober predlog.

Poleg tega, bi morali najti formulo, kako na komponente obešati cene, ki jih nudijo razni prodajalci.

Opteron 3600+ (Nabergoj d.o.o. 20.000,00 SIT incl. DDV, Kompak d.d. 21.000.00 SIT incl. DDV)

etc.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zheegec ::

To bi blo zelo zanimiv in bi prav gotovo pripomoglo k popularnosti Slo-Techa. Samo je pa problem, da bi nekateri glasovali za Intel, ker pač ne vedo nič o hardwaru pa prihajajo sem samo po pomoč :))
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nodes ::

Sem za...spisek bo kot jesensko listje.:D

BTW
Thomas
Spremembe v strukturi žive narave se vedno pokažejo v izumiranju najkvalitetnejše vrste. Med tem ko so organizmi te vrste prizadeti in imajo težave pri ohranjanju, poslabšanje življenjskih razmer še ne ogroža obstoja manj kvalitetnih navadnih bioloških vrst. V ospredje tako pridejo prve naslednje nižje vrste. Svoje približevanje relativno najvišji stopnički biološke kvalitete lahko zmotno pripisujejo lastnemu naporu in doseženi stopnji "lastnega razvoja" (kot si predstavljajo ljudje zase),čeprav se njihova biološka kvaliteta ni v ničemer izboljšala. Lahko se slepijo z zmotami o "preživetju najboljših" in "ohranjanju najmočnejših", ne da bi razumele svoj "preboj v vrh" kot približevanje neizogibnemu propadu. Substanca je res neuničljiva, vendar način gibanja substančnih zrn v sestavi telesa, ki telo definira spontano se spreminjajoč in neponovljiv. Ko je elektrobiodinamika organizma enkrat ustavljena, se v istem organizmu ne zgane več.

AtaStrumf ::

U pismo, tole je pa prvič od kar sem na Slo-Tech-u, da se VSI strinjamo. Bo treba res nekaj postorit potem. Admini sam še vaše privolenje rabimo pa lahko začnemo.

Jaffa ::

morphling1: Zaj mi je pa kr malo (fejst) nerodno...[:\] Grrrr... Jao ej ko sm smotan... 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

kockish ::

ALIEN3001 - "Samo je pa problem, da bi nekateri glasovali za Intel, ker pač ne vedo nič o hardwaru..."


Kdor daje take izjave, nima pojma o hardveru, ne tisti ki je za intel.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

najbolša P/P nadgradnja??

Oddelek: Kaj kupiti
101259 (1009) _koki_
»

Računalnik za 3d modeliranje ter grafično oblikovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
856777 (4764) glistovje
»

razlika v hitrosti med 9500 pro in 9700 (ne pro)na amd XP 2100+

Oddelek: Strojna oprema
151041 (873) Klemenn

Več podobnih tem