» »

Zbogom Duron-MP

Zbogom Duron-MP

X-Bit Labs - Gotovo vas le malo ve, da je AMD poleg serverske različice Athlona pripravljal tudi serverske Durone, imenovane Duron-MP, ki naj bi zadovoljili potrebe manjših podjetij, ki ne potrebujejo ravno Athlonov MP. Vse skupaj lepo in prav, vendar pa smo na dan, ko naj bi AMD svoje najnovejše Durone predstavil dočakali samo AMD-jev hladen tuš, ki nam je dal vedeti, da so Duroni-MP mrtvi. AMD razlaga, da serverski Duroni na trgu enostavno nebi bili dovolj uspešni. Poleg tega pa so se rešitve na AMD-760MPX izkazale za vse prej, kot cenovno ugodne. Kljub vsemu prej naštetemu, pa to ni bil glavni razlog za prenehanje razvijanja. Glavna težava je bila, da so tudi neserverski, torej običajni Duroni, povsem lepo delovali v duetu. Zakaj bi potem sploh še potrebovali različice MP? Poleg Durona, se že dalj časa pojavljajo na internetu razna poročila, da nas AMD nateguje tudi z Athloni MP, saj so tudi Athloni XP zmožni delovanja v paru. Sicer je AMD zagrozil, da bo različice XP zaklenil, vendar od te novice dalje nisem več spremljal dogajanja na tem področju, zato ne vem, če so XP-ji še vedno zmožni večprocesorskega delovanja.

3 komentarji

VonGriffin ::

yeap,,,zaenkrat še nobenega zaklepanja!

AtaStrumf ::

Kukr jez vem je fora v novem Chipsetu AMD-760 MPX, ki loči med MP in XP-ji in ne dovoli XP-jev. Tako da če bo folk hotu imet 2 XP-ja bo moral ta stare platke nabavit z 760 MP chipsetom, kot je Tyan Tiger ipd.

zaj_tam ::

Kolk jaz vem lahko vse procesorje pripravis do tega da delujejo vzporedno. Rabis samo linux enih par ptogramskih knjiznic mrezno kartico pa malo rac. znanja. Nisem slisu da bi se t dalo zaklenit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri CPU mate in utemeljite zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23923280 (15060) 54j0
»

AMD Phenom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
6210076 (6236) Brane2
»

Razlike med AMD procesorji?

Oddelek: Strojna oprema
91120 (943) Mavrik
»

Za vse potrebne -- Opterona kakopak :)

Oddelek: Novice / Matične plošče
192521 (2521) Samuel
»

Dvojno Procesiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
352546 (1937) cRaZY

Več podobnih tem