» »

Afera Firebird dobiva epilog

Afera Firebird dobiva epilog

Slo-Tech - Zvesti bralci Slo-Techovih novičk se gotovo spomnite, da je brskalnik Phoenix moral zaradi pravnih razlogov spremeniti ime in se po novem imenuje Firebird. A novo ime je prineslo še več nevšečnosti, saj so mu na veliko oporekali predstavniki projekta, ki razvijajo podatkovno bazo z enakim imenom.

Jonathan Walther, dolgoletni sodelavec projekta Debian, se je odlično izkazal v vlogi posrednika med predstavniki Firebirda -- brskalnika in Firebirda -- podatkovne zbirke. Prava plat preimenovanja brskalnika Phoenix v Firebird se je prvič pokazala v intervjuju, ki ga je Walther opravil z neimenovanim razvijalcem Mozille. Kot se je napovedovalo že iz tega pogovora, je nastal uradni dokument o poimenovanju Mozille, ki ga je sestavil Christopher Blizzard.

Bistvenega pomena je, gre samo za razvojno ime projekta, ki se sploh ne glasi Firebird, ampak Mozilla Firebird. Prav tako je ime projekta, ki razvija poštni odjemalec, Mozilla Thunderbird. Druga generacija Mozille se bo predstavila z različico 1.5 in bo temeljila na teh dveh izdelkih, ki se bosta uradno imenovala Mozilla Browser in Mozilla Mail.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj Firefox ni resen brskalnik ...

Oddelek: Programska oprema
101790 (1664) enadvatri
»

Pet let Firefoxa

Oddelek: Novice / Brskalniki
234074 (3165) amigo_no1
»

Mozilla vs Firebird

Oddelek: Programska oprema
271693 (1380) Poldi112
»

Mozilla Firebird v slovenskem jeziku (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
735926 (5926) CaqKa
»

Mozilla 1.5 Alpha

Oddelek: Novice / Brskalniki
72344 (2344) ragnarock

Več podobnih tem