» »

java,javascript,visual java

java,javascript,visual java

Reso ::

Zdej k mam čas sm se odloču še mal naučit programirat. Doma mam ene knige k so o javi pa ena je o visual javi. Zdej pa ne vem čist točn kaj lahko sploh z kerim programskim jezikom počnem.

Neki sm že programiru c c++, pascalu pa php-ju samo zdej se mislim naučit en programski jezik, ki bi ga uporabljal večinoma za internet pa bi blo dobr da bi ga lahk uporabu tut za napisat kak samostojen win-programček.
Kater programski jezik nej se naučim?? Sm neki tut gledu java applet pa ne vem točn kaj sploh to je..

lordgreg ::

internet: php.. z javo takih zadev ne moreš delat!
win progz: c oz MFC

Immz ::

hm prihodnost interneta in edina alternativa microsoftovi .net tehnologiji je java, zato za vse ogromne aplikacije na iternetu je kombinacija java2EE ter jsp-jev zelo dobra resitev. Torej z javo lahko delas veliko vec stvari kot v php gledano samo z internet vidika ( ceprav teoreticno lahko klices java classe tudi iz php, ampak zakaj bi mesal, ce ni treba:D).
Glede win appov pa je najboljse kaksen vb, ceprav se da tudi v javi vse naredit, edino gui je malce tezje delat, ceprav se vedno 10x lazje, kot v kaksnem c++. Dobra novica je pa tudi nov jdk 1.4, ki bo popravil ter dodal ogroomno stvari k ze tako zelo obseznem api-ju jave.

Reso ::

Zdej sm se odloču da se bom še javo nauču k zgleda kr uporabna zadeva:)) samo mam en problem s compilanjem.. Nekje sem prebral da lahko kompilam v command promptu z ukazom "javac ime_fajla" samo ne dela;(
Pol sm neki downloadu en java plug in control panel pa tut ne vem kaj bi z njim.. in sedaj iščem downloadable compiler k je dost lahek za upravlat (rabm samo compilanje in nobenih debugov..mogoče v keri vrstici je napaka). Doma sm najdu še en visual j++ sam ne vem kako bi z njim scompajlu:\

Immz ::

Nikoli ne pisat v Visual j++, tuki je microsoft spizdu sunov JVM in so jih tozil ter dobili in tako ne bo novih produktov v tem okolju, ki je btw crapy. Torej odsurfaj na java.sun.com, dlji zadnji jdk 1.3 ter api documents. Potegni se hotspot plug in in potem normalno pises v ultraeditu ter compilas v dosu z ukazom javac. Imas pa tudi ene par orodij za pisat, a vsi pozrejo veliko rama in se splacajo samo v primeru izdelava kaksnega gui-ja.

Reso ::

Sm ze downloadu vse te zadeve pa ne vem kako se jih uporablja... Pr instalaciji mi je samo naredu java plug un control panel na katermu lahko par stvari stelam pa mi v command prompt se vedn ne prime ukaz javac ;(

simon ::

Pozeni javac s polno potjo c:\....\...\javac

Reso ::

Thnx zdej dela. Sm se že učeri matru kake tri ure pa sm skori obipu dons mi je pa ratal8-)

bodo ::

Ne se sekirat, ce ti javac ne lezi. Je tecen za uporabo. Raje si zrihtaj kaksen IDE, npr. JBuilder al pa Forte/NetBeans. Oba sta v najbolj oskubljeni verziji zastonj za download.
Linki (za DL malo posurfaj po straneh):
za JBuilder:
http://www.borland.com/jbuilder/
za Forte/NetBeans:
http://www.sun.com/forte/ffj/
http://www.netbeans.org


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Java vprasanje - kako spraviti v *.exe datoteko

Oddelek: Programiranje
193795 (144) killa bee
»

JAVA SDK - namestitev

Oddelek: Programiranje
122409 (1507) cobrica
»

Java problem

Oddelek: Programiranje
201505 (1203) infiniteLoop
»

java razredi

Oddelek: Programiranje
101445 (1174) Loki
»

JAVA

Oddelek: Programiranje
91096 (900) Taras_Bulba

Več podobnih tem