Forum » Programiranje » java razredi
java razredi
AS_ ::
mene pa zanima, kam moram ze vpisati classpath, da bom potem lahko v javi delal classe. vem da smo to v soli nekam vpisali, da potem ni bilo treba vsakic vnesti poti do java.bin.
kdo ve slicajno?:)
kdo ve slicajno?:)
You could but you won't
CCfly ::
Malo si pomešal:
- pot do same izvršljive datoteke java je določena v sistemski spremenljivki JAVA_HOME v Windows in *nix sistemih
- classpath vsebuje vse poti do javanskih razredov in ga podaš kot parameter pri zagonu javanskega programa, npr.:
java -classpath pot/prog1.jar:pot2/prog2.jar org.nekaj.MojRazred parametri
(dvopičje lahko nadomestiš s podpičjem ali katerim drugim ločilom, ki ga tvoja lupina uspe pravilno prebaviti)
- pot do same izvršljive datoteke java je določena v sistemski spremenljivki JAVA_HOME v Windows in *nix sistemih
- classpath vsebuje vse poti do javanskih razredov in ga podaš kot parameter pri zagonu javanskega programa, npr.:
java -classpath pot/prog1.jar:pot2/prog2.jar org.nekaj.MojRazred parametri
(dvopičje lahko nadomestiš s podpičjem ali katerim drugim ločilom, ki ga tvoja lupina uspe pravilno prebaviti)
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
AS_ ::
hehe..zgleda sem vas res zavedel.
ravno tega sem se hotel znebiti..da bi vsakic mogel pisati classpath.
za kreiranje razreda bi rad uporabljal ukaz javac, ki ga ima java v direktoriju bin. kam nej vpisem to pot, da bo command prompt prepoznal ta ukaz?
to sem mislil vprasati
ravno tega sem se hotel znebiti..da bi vsakic mogel pisati classpath.
za kreiranje razreda bi rad uporabljal ukaz javac, ki ga ima java v direktoriju bin. kam nej vpisem to pot, da bo command prompt prepoznal ta ukaz?
to sem mislil vprasati
You could but you won't
CCfly ::
Naredi si lupinske skripte za zagon, pa ti ne bo treba tipkati poti do razredov.
javac je v istem direktoriju kot java in sicer:
- v Windowsih se JAVA_HOME nahaja v My Computer -> Properties -> Advanced -> Environment Variables
- v *nix sistemih pa v eni od sistemskih ali celo uporabnikovih skript (/etc/profile na primer)
javac je v istem direktoriju kot java in sicer:
- v Windowsih se JAVA_HOME nahaja v My Computer -> Properties -> Advanced -> Environment Variables
- v *nix sistemih pa v eni od sistemskih ali celo uporabnikovih skript (/etc/profile na primer)
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
SkIDiver ::
Al pa uporabi JCreator
namestiš javo, JCreatorja in delaš v njem. Prevedš in izvedeš vse v njem. Sam odpre ukazno vrstico.
Edin zadeva, je da argumentov ne boš mogu podajat kot argument metode main v ukazni vrstici. Primer; "java kvadrat 2" kjer bi kvadrat.class izračunal kvadrat števila 2 ki ga prebere kot argument metode main.
Mogoče se tud da to. Sam se nisem poglablu v to, ke ne nucam tega.
namestiš javo, JCreatorja in delaš v njem. Prevedš in izvedeš vse v njem. Sam odpre ukazno vrstico.
Edin zadeva, je da argumentov ne boš mogu podajat kot argument metode main v ukazni vrstici. Primer; "java kvadrat 2" kjer bi kvadrat.class izračunal kvadrat števila 2 ki ga prebere kot argument metode main.
Mogoče se tud da to. Sam se nisem poglablu v to, ke ne nucam tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
Jebiveter ::
SkiDiver: Ja, z uporabo IDE-ja se bo 100% naucil uporabljat samo to - IDE. Kaj pa na drugih "java supported" platformah?
Se dobro, da obstajajo alternative.
Se dobro, da obstajajo alternative.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
OwcA ::
Najboljše se je naučiti osnov v asketskih pogojih. Drugače kar naenkrat tako nanese, da moraš v Eclipse nastaviti kakšen classpath in gledaš kot tele v nova vrata.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
sena ::
Za programiranje v Javi uporabljajte Eclipse...
http://www.eclipse.org/downloads/index....
http://www.eclipse.org/downloads/index....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sena ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java vprasanje - kako spraviti v *.exe datotekoOddelek: Programiranje | 4003 (352) | killa bee |
» | zagon Java aplikacijeOddelek: Programiranje | 1127 (989) | l0g1t3ch |
» | namizna aplikacija v javiOddelek: Programiranje | 1884 (1397) | urosz |
» | kako prevedem(skompajlam) javo v linuxu?Oddelek: Programiranje | 1537 (1418) | hruske |
» | JavaOddelek: Programiranje | 1621 (1519) | LukaVi |