» »

Bill Joy zapušča SUN

Bill Joy zapušča SUN

News.com - Bill Joy in Scott McNealy sta leta 1982 ustanovila podjetje SUN (originalno kratica za Stanford University Network). Več kot dve desetletji je sodeloval pri vseh znanih SUN-ovih projektih - SPARC, Solaris, Java, v zadnjem času pa Jini in JXTA. Znan je tudi po svoji vlogi v pionirskih časih open-sourca. Škoda, ker ni uspel (hotel?) prepričati svojih kolegov v podjetju, da je tudi SUN-ov paradni konj Java zrel za open-source in s tem omogočiti njen nesluten razvoj.
V zadnjem času je povzročil nekaj razburjenja s svojim člankom, v katerem razlaga svoj pogled na razvoj človeštva. Vsekakor zanimivo branje!

Njegov odhod nekateri povezujejo z vse večjimi težavami samega podjetja SUN. No, večina analitikov je prepričana, da s to potezo ne bo ogrozil samega podjetja, saj je najpomebnejša osebnost SUN-a vendarle Scott McNealy. Sam svoj odhod pojasnjuje z željo po novih izzivih in drugačnem okolju. Po mojem skromnem mnenju taki izjavi ne gre verjeti, temveč bolj dejstvu, da je McNealy trmast človek z IMHO napačno vizijo razvoja nekaterih SUN-ovih projektov. Pred dobrim letom je SUN zapustil še en pomemben član SUN-ove ekipe - Ed Zander.
Ali morda Joy-eva odločitev pomeni nadaljno potapljanje SUN-ove ladje ali bo vendarle vodstvo(McNEaly) vsaj deloma spremenilo strategijo razvoja podjetja? Klik!

4 komentarji

CaqKa ::

v prvi povedi se piše o dveh osebah, nato pa v drugi povedi kar preklopite na eno samo... pri tem pa samo v naslovu povete za katero se gre...

AtaStrumf ::

Đizs, talk about nitpicking!

cekr ::

Čas je, da pride Bill Gates , pa malo popedena Sončka.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

kopernik ::

Začetek moje novice je moderator malce spremenil ... morda za nekatere res deluje zmedeno. Ampak meni se zdi popolnoma jasno napisana.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Project Looking Glass v praksi?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
132475 (2475) Brane2
»

Project Looking Glass

Oddelek: Operacijski sistemi
7887 (769) kopernik
»

Po IBM-u še Sun...

Oddelek: Novice / Procesorji
162434 (2434) mh8759a
»

Java Desktop System

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52300 (2300) undefined
»

Microsoftu ne bo potrebno prilagati Jave

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
202190 (2190) noraguta

Več podobnih tem