» »

Black Isle Studios odpuščen

Black Isle Studios odpuščen

GameDev.net - Kot poroča GameDev.Net, je znani založnik iger Interplay brez kakršnekoli napovedi (dva tedna pred božičem [:O]) odpustil celotno ekipo razvijalcev iger Black Isle Studios. Izpod njih peres smo dobili predvsem FRP uspešnice, kot so Baldurs Gate 1&2, Fallout 1&2 (ter skoraj tudi 3), Icewind Dale ... Razlogi za odpust tičijo predvsem v slabih poslovnih izidih njihovega založnika, vendar se mnogi sprašujejo zakaj ravno BIS. Slava jim!

Več o tem v 25 strani dolgi temi, polni solza.

8 komentarjev

mchaber ::

Link na gamedev je zanič:\

Prav jim je lenuhi leni>:D
.

mathjazz ::

Tenx, mchaber. Urejeno.
www.getfirefox.com

NoUse4AName ::

mchaber, ce res to mislis si naiven idiot.

ragnarock ::

Baldur's Gate 1&2 so naredili BioWare :D

mchaber ::

mchaber, ce res to mislis si naiven idiot.

Zakaj? Papa always told me:If its broken, fix it.>:D
.

LorD_DDooM ::

Black Isle niso naredili obeh baldurjev, za dotična izdelka je "kriva" skupina BioWare (BG1&2, NWN...). Black Isle je naredila Icewind dale 1&2 in Planetscape Torment, pomagala pa je pri razvoju igre Lionheart.

pingo76 ::

Jep, tako je. Sicer pa so bile vse te (razen lionheart-a) superca. Ni kaj, za black isle studios mi bo žal, kar pa ne morem reči za marsikaterega drugega razvilalca ki je potonil že prej. Žal mi je tudi za n-finity engine katerije je poganjal icewind-e in baldurje saj mi je mnogo bolj pri srcu kot NWN srček (verjetno nisem edini). Fallout-a 3 pa mi je tudi žal zlasti po slabem Deus Ex:IW (ok, ok, ni isti žanr vem). Ni bil ravno zanič ali ne zasluži si imena deus ex.

Ala založniki! Gremo vsi po vrsti delat dodatke za simčke ker se fuuuuul prodajajo!
Simsi na Golici, Simsi na teniškem igrišču, Sims in jeb.... ..... :\
Razumem da se igre razvijajo izključno zaradi denarja ki ga bodo (naj bi) pokasirale, ampak kaj ko založniki so najbrž na istem umskem nivolju kot predstavnik svetovne demokracije (g. Falus ops! - tipkarska napaka, Bush). Saj ne pričakujem/zahtevam neke blazne revolucije v igrah, zadostovalo bi mi že da tisto kar prodajajo za 9K bi bilo vredno vsaj 2K! Koliko šrota pride na prodajne police... Bolj kot založniki se lahko imajo za p.....e ki molzejo denar iz nevedočih kupcev, katerim vsilijo igro polno do vrha zadnjega krika "tehnologije" (DX 9 s senčilniki pik zrisani veliki joški ki vijugajo čez pol ekrana, brez štorije in zanič igralnostjo... a z ogromno bug-i). Biser so tudi minimal requirements! Kar je navedeno kot minimum je mnogokrat le minimum za zagnati "aplikacijo" do igralnosti (na min detajlih) pa ji manjka še 20FPS če vzamemo da se da lepo igrati na 30FPS (vseeno raje vidim več).
No ja, po vsem tem svinjaku pa vseeno lahko rečem, da sem se letos prav lepo zabaval v kar nekaj igrah.

Freelancer ::

Sekiram se ne :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gog.com - starejšni naslovi, DRM free (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Igre
479109199 (15071) opeter
»

Adijo THQ

Oddelek: Igre
121938 (1390) RejZoR
»

Se še kdo spomni Freespace2?

Oddelek: Igre
414353 (3328) ]Fusion[
»

Igre prejšnjega tisočletja - jih še igrate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
606994 (5023) blaz1233
»

Vesoljska igra

Oddelek: Igre
172085 (1708) opeter

Več podobnih tem