» »

Nvu 0.1

Nvu 0.1

Nov izgled

Mozillazine - Po zgledu Mozilla Firebirda, Mozilla Thunderbirda in Mozilla Sunbirda, ki so se razvili kot samostojne komponente, se je od programske zbirke Mozilla odcepil tudi Mozilla Composer. Po nekaj tedenskem razvoju je danes luč sveta ugledala prva razvojna različica, Nvu 0.1, ki je na voljo kot arhiv za Linux, Windows in v posebni obliki za LindowsOS. Nad razvojem programa Nvu namreč bdi Lindows.com, ki ga izdatno finančno podpira. Glavne novosti so okno z nastavitvami in prilagodljive orodne vrstice v slogu Mozilla *birda, upravitelj strani, nova barvna paleta, zavihki ...

V okolju Windows boste morali v imenik, v katerega ste razširili namestitveni paket, kopirati še datoteki msvcp70.dll in msvcr70.dl.

8 komentarjev

BSD-jas ::

Je že kdo sprobal, kako "pravilen" HTML oz XHTML (kar se tiče testa na validator.w3c.org) izpljuneta Mozillin Composer oz. Nvu?

MrStein ::

Sem z mozilla 1.4.1 kompozerjem naredil preprosto stran ( malo teksta, spiska in tabelica ) , posnel na disk, naložil v fajl -> "View Page Info" in pravi Render Mode: Quirks mode, namesto "Standards compliance mode" :-)

Sicer je res starejša verzija ...

hruske ::

no ja no... napredek je. ceprav sem nasel kr enpar napak in celo nedelujocih dialogov.

Frgazor ::

No, da se je nvu odcepil od mozille po mojem ne bo drzalo. Gre za cisto samostojen izdelek na osnovi mozille, s katerim pa pri mozilli zaenkrat nimajo nic.

pivmik ::

hmhm

že zdej se mi zdi sumljiv ta "Envy you".
Splošna postavitev oken, nastavljanje parametrov objektov(tabele slike), css barve - rgb() ni lih, prostorska potratsnost (na zaslonu, ne na disku, ok tudi to, samo da ne postane dreamweaver ki zasede 100MB in ima en miljon datotek).

Že na začetku zgubljajo čas s Publish, ki ga noben resen človek ne uporablja(in je samo podpiranje k splošnem računalniškem neznanju). OK ajde recimo, da je to blo že pri Composerju.

Upam vsaj da ne bodo dali noter EMBED "validate-killer" ukaza(za Flash, embed video), ki je na srečo bil celo "PREPOVEDAN"(ker si ga lasti en tip in hoče denar zanj) in ga v HTML specifikacijah ni. In upam da bodo podprli OBJECT ukaz ki naredi čisto enako stvar kot embed, samo da je 100% po specifikacijah in skoraj enako podprt pri starih verzijah browserjev.


Moj predlog - raje začnejo iz nule navzgor kot pa iz slabe osnove(Composer).
LP, Gregor GRE^

mathjazz ::

Halo, halo, saj je šele 0.1. Se pravi lahko pričakujete polno bugov in tko naprej ... A ni to logično?
www.getfirefox.com

root987 ::

Da, tudi to je treba vzeti v račun. Ne vem kako je z drugimi, vendar sem moral sam zlinkati libstd++.so.3 or something da je stvar delala. Je pa res da sem samo odtaral in nisem uporabil kakšnega izmed apt-like sistemov.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

[BISI] ::

buh, zdaj je installer zunaj, tako da ni vec problemov z DLLji v windowsih...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mozilla Firefox 0.8, Thunderbird 0.5, in prenovljen portal MozillaZine

Oddelek: Novice / Brskalniki
405638 (5638) MrStein
»

NSIS 2.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
61853 (1853) pivmik
»

Virus, črv, luknja, virus, črv, luknja, luknja, luknja ...

Oddelek: Novice / Varnost
152970 (2970) BSD-jas
»

Mozilla Firebird 0.7 in Mozilla Thunderbird 0.3 v slovenščini

Oddelek: Novice / Brskalniki
413769 (3769) hruske
»

Mozilla 1.4 Release Candidate 3 je izšel

Oddelek: Novice / Brskalniki
52265 (2265) mathjazz

Več podobnih tem