» »

K2.net pričel ponujati brezplačni priklop ADSL

K2.net pričel ponujati brezplačni priklop ADSL

Slo-Tech - Potem, ko je pred časom Siol ponujal ADSL za 4 SIT, smo včeraj dočakali še cenejšo ponudbo. K2.net namreč ponuja 10.000 priključkov ADSL za prebivalce Ljubljane, priključnina pa je za 4 SIT cenejša od Siolove, torej je brezplačna.

Ker je potrebno na priklop ADSL malce počakati, K2.net novim uporabnikom do priklopa ponuja tudi brezplačni klicni dostop. Več informacij, ostalo ponudbo in cenik mesečne naročnine si oglejte na http://adsl.k2.net.

37 komentarjev

Matri[X] ::

Škoda, ker ni popusta za študente/dijake in je samo v smrdljivem mestu.

flipflop ::

Ja kr drago je tole.

Microsoft ::

Cene pri K2.NET so cenejse kot pa pri SiOL-u. Pa dajte si ze enkrat dopovedat, da pa le ni vsak student.
Je pa res, da K2.NET rabi studentske pakete, potem pa bi blo tole ZELO zanimivo za studente.

k2.net
1024/256__8.040,00__12.660,00
1024/512__9.240,00__14.580,00

SiOL
1024/256__8.060,00__12.700,00
1024/512__9.280,00__14.620,00


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

ČIP 008 ::

Hvala predrago!

gabl136 ::

Sej je res, da je drago, samo glede na to kako so pri siolu arogantni bi moglo pri njih bit zastonj. Govorim iz lastnih izkušenj. Preden se podpiše pogodba usi okol skačejo, ko se pa enkrat podpiše te pa noben več ne jebe!;((

Dead_Eye ::

v bistvu je dokaj brez veze ker še vedno je predpogoj ISDN priključek.....
The one and only

Microsoft ::

Mislim ej, naj mi edn pokaze na paket, ki je pri K2.NET drazji, kot pa pri SiOL-u?!8-O Are you blind?



by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Freelancer ::

Jah, ce ti je 8kSIT na mesec prevec za 1mbit, pol mas pa se vedno 33.6kbps alternativo. Sej te noben ne sili, da kupujes ISDN in ADSL. Tist k bo hotu met, bo ze kupu ;).

Tody ::

jimi ja ful bom prifiteral če bom prišparal pri naročnini max 100 sit wiiiii :D

Jebiveter ::

Mors malo drgace pogledat. Recimo, da imas trenutno ISDN in porabis na mesec 10.000 SIT za klicni dostop + 3.000 SIT (al kolk ze je) za ISDN narocnino (telefon).
V tem primeru se ti ZELO splaca vzeti najslabsi paket 128/64 za ceno 6.480,00 SIT, ker mas namesto 13.000 SIT racun 10.000 SIT, imas 2x vecje prenose + zelo se poveca udobnost srfanja po netu, predvsem zaradi tega, ker ni vec tistega konstantnega pritiska, ki ga imas pri dial-up-u (ker imas pac flat-rate).

PS: xDSL v vsako Slovensko vas! :D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Tody ::

ah pa jest nisem mislu ADSL vs ISDN(dial up) to sploh ni primerjave

Ampak siol Vs k2net

jsmith ::

SiOL ima trenutno priključnino za ADSL 30.252 SIT. Ob elektronski prijavi dajo 10.000 SIT popusta.

Glede na SiOL vsebuje K2.net ponudba tudi vzdrževanje domene in poštni predali niso omejeni z velikostjo. Podjetja imajo v ceni še PHP4/ASP/CGI in MySQL podporo na spletni strani.

Izgleda da imajo tudi dobro delujočo elektronsko pošto (trije strežniki in odziv v trenutku) v primerjavi z enim (počasi delujočim) SiOLovim.

Predvidevam da tudi z odpiranjem strani www.slo-tech.com iz K2.net ADSL ni težav, medtem ko ima SiOL ADSL s tem težave.

Škoda da je samo v Ljubljani.

MrStein ::

Naj mi nekdo razloži v čem se to razlikuje od prejšnje novice K2.net ADSL pred manj kot mesecem dni ?

Microsoft ::

Tody razlike prakticno ni. Jat sam hocem rec, da nehite jamrat, da je K2NET ful drazji v primerjavi z SiOLom, ker to ni res.
Poleg tega je prikljucnina pri slednjem 30kSIT, se pravi, da ze na samem zacetku prisparas 30kSIT, kar ni kar tako.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

flipflop ::

Za študenta je drago in pomoje si bo večina študentov raje vzela ta paket, zakaj je tako in zakaj ne morejo ali nočejo imeti študentskih paketov pa mogoče ve kdo drug. Mogoče jih bodo pa še ponudili. Za tiste ki pa študentskih paketov ne morejo imeti je pa to mogoče res boljše, bomo videli čez nekaj časa ko bo malo več naročnikov.

cekr ::

To, da so takole nastavili cene, se mi zdi kar vredu. Če nekdo uveljavlja študentski popust, ki ga ima pri SiOLu, se mi zdi zelo nefer do drugih uporabnikov, ki plačujejo polno ceno. Pri K2.net so pa naredili pravilno in postavili pakete z manjšimi prenosi. Kot študent čisto nič ne potrebuješ hitrejših prenosov. Za nelegalne posle si pa priskrbi temu primerni dražji paket.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Matri[X] ::

Oprosti, ce je downloadanje najnovejsih linux distribucij in zahtevanje po velikih burst hitrostih pri downloadanju nelegalno.

Gandalfar ::

ni nelegalno. Je samo razvajeno. Dejansko nas hoces prepricat, da si nisi sposoben razporediti casa prenasanja tako, da ti 'najnovejse distribucije, ki jih ves cas prenasas' prenasa cez noc oz. v ozadju in zato seveda rabis vecje hitrosti?

swar ::

Kaj ti dldas najnovejse linux distribucije vsak dan?Zakaj pol men net tok steka ce ne? >:D

mrTwelveTrees ::

KONKURENCA ne more biti cenejša od Siola... vsaj zdaj v tem času v Sloveniji NI firme ki bi si upala podati nižje cene od Siola, ker enaostavno ne bi prišla skozi...

edino kakšno tuje podjetje iz tujine, ki ima dosti $, da di dobila uporabnike...

cena bi morala biti res OPAZNO nižja, da bi folk šu iz Siola...
recimo šudentski paket 1024/256 bi moral biti pri konkurenci max 5000 sit/mesec...
ter za navadne uporabnike max 7000 ( siol 8000- če se ne motim)

tako je... ;((

swar ::

Ja sam je nemogoce pri cenah ki jih telekom racuna siolu in drugim ispjem...

Matri[X] ::

Stvar hocem takoj, ne sele naslednji dan. Zgornje sem napisal zgolj kot primer, tega sam ne praktiriram in ne izkoriscam svoje siolove pipce, kot nekateri neprestano pocno.

Dead_Eye ::

ne vem kako ostali ampak jaz sem se kar razvadil z ADSL. Ko sem na kakem modemu ali počasnemu kablu zgubljam živce ker strani ne odpre v par sekundah in mi kaže uno k****vo peščeno uro. Sej ne rabim da mi downloada 10Mb na sekundo, samo ko kliknem na kak link nej stvar hitro odpre, ne pa da se 1 minuto odloča če bi poslal zahtevo ali ne....

Drugače pa je ta K2 stvar ok, glede na to, da je siol spet podražal priključnino na 30k.
The one and only

humanoid ::

Jaz s Siolom nimam problemov. zaenkrat ni bilo nič narobe, se pa je sosedu pokvaril modem in so še isti dan zamenjali, tako da ne vem, odvisno od kraja do kraja, od osebe, ki je na teleofnu/terenu.

To se mi zdi ena velika bedarija, za prebivalce ljubljane, kaj to nam drugim pomaga, mora bit vsi pofukani žabarji, da lahko gremo na net? Fuck Off, rajši plačam Siolu oz. še slabše Telekomu za net kot pa, da moram biti prebivalec ljubljane. Pizda, to se mi zdi ena bedarija.
Ju3 bo: prebivalcem XY z 10 prebivalci ponujamo zastonj kokakolo, Jeeeeee, zastonj, WAW kakšna akcija, pizda, gremo se preselit.

Aja, cene pri K2 so cenejše, ja za par dinarjev, kaj se bomo zdej kregali za 10SIT?? Naj še enkrat napišem ZA PREBIVALCE LJUBLJANE. To pove vse.

Jaz tega sploh ne bi dal pod novice, ker je popolnoma glupa akcija, ki velja za eno glavno mesto. Sej, dobro za Lublančane a ne, za druge pa: Ko te jebe.

humanoid ::

SIOL ima zopet akcijo, 10k popusta, če boš elektronsko plačeval račune in se elektronsko prijavil !!!!!

root987 ::

@humanoid: Tudi SiOL je najprej samo "žabarjem" ponujal, danes ga imam celo v Mežici...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Sinuhe ::

@ humanoid: To dokazuje le, da je Ljubljana bolj razvito mesto, in ce pac zivis nekje na kmetih, bad luck.

Potemtakem gre sklepati tudi, da je novica primerna, saj je ocitno najvec uporabnikov strani iz omenjenega razvitejsega mesta, ce je drugje pac tako tezko dobiti ustrezen dostop do interneta (da ne omenjam, da ima najvecje prebivalstvo).

Ziga Dolhar ::

JimiBtn: ne razumem te. Recimo, da nisem študent -- paketa 1024/256 in 1024/512 me prideta pri K2 celih 40 sit mesečno ceneje. Na hitro pogledano cca 9.600 sit prihranka na dolgi rok.

Če sem študent, me najcenejši SiOLov paket, 1024/256, pride 580 sit ceneje od najcenejšega K2-jevega paketa: 128/64. Približno 140.000 sit dražje za precej manj zmogljivo storitev.

p.s.: Enkraten strošek priključnine za manj kot 24 mesecev -- pa naj znaša 0 ali 25.000 sit -- ali 30.000 sit -- je precej zanemarljiv.
https://dolhar.si/

Matri[X] ::

Eh, spet ti mescani, ki so tako odvisni od "kmetov" da se sami ne vedo. Naj vas razsvetlim: ni samo mesto in kmetija, je tudi primestje in mala mesta na dezeli, vasi, kjer je voda cista, kjer cel dan pticki pojo in ponoci cricki. Ne pa neko smrdljivo mesto, kjer sta neprestano hrup in smrad. Zakaj v mestu? Ker je najvecja koncentracija prebivalstva na km^2. Zakaj LJ? Ker ima tam K2 verjetno uplink do tujine oz./in povezavo to LIX/SIX.

Bellzmet ::

humanoid: ajajaaj tebe pa tale Ljubljana kr matra hm? Morš pa res nek totalno zahojeno žvet da si nam ljubljančanom tako fouš. Si verjetno eden od tistih, ki bi v vsako vas dal šolo pa štadion, no cerkev verjetno mate...pač je Ljubljana glavno mesto z največ prebivalci/denarja in tam je treba stvar prodajat - če v eni vasi prodaš 10 priključkov se ne morš it enga businessa.
Sicer pa kaj te sploh moti stvar, ki se te popolnoma nič ne tiče. Pri teb tega itak ni, noben ti nč ne teži da bi kej kupil ti se pa tle usajaš...se tiče stvar tistih (zaenkrat), ki živijo v Ljubljani...men tut dol visi kater kmet ima v tvoji vasi najlepšo kravo...

lp

Gandalfar ::

Malo umirite ton diskusije...

geniuus ::

glede na to da je adsl pogojen z oddaljenostjo od centrale, adsl priključka ni možno naročiti povsod, poleg tega mora bit centrala nadgrajena, ISP pa mora imeti primerno programsko in strojno opremo

vse to ni poceni, zato lahko na začetku ponujaš storitve samo tam kjer je to najbolj enostavno in najceneje, glede na to da ima Ljubljana primerno telefonsko infraktusturo in je gosto poseljena je tukaj ponujanje storitve ADSL za k2.net verjetno najcenejša, ko pa bodo imeli več naročnikov se bodo seveda razširili na druge kraje po Sloveniji

k2.net je sicer cenejši od siola vendar le za nekaj 10 SIT, zato do množičnega prehoda na k2.net ne bo prišlo, poleg tega ima večina uporabnikou podpisano pogodbo za 2 leti....

k2.net ne more imeti bistveno nižjih cen od siola, ker je omrežje v lasti Telekoma, siol je pa njegova hčerinska firma...

hruske ::

itak si siol zdej nabira pogodbe, da bo lahko ceno zvisal v naslednjih letih, tako da bo lahko pokril dosedanje izgube.

iration ::

Ma kake izgube ... :D
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

DarkoB ::

Mi (K2.net) trdimo, da je prednost naše ponudbe tudi v tem, da ne zahtevamo PPPoE. Vse kar se potrebuje je DHCP klijent oz. "od strežnika dodeljen IP naslov". Večina ADSL usmerjevalnikov dela takoj "iz škatle".

Drugače, tisto "prebivalci Ljubljane" je treba jemati z rezervo. Uporabnika, ki sta nekako najdlje od Ljubljane se nahajata v Rovtah (Logatec) in v Grosuplju.

Skratka, pokrita je načeloma Ljubljana z okolico.

LP
Darko

Brody ::

Darko, dejte par tisocakov kakemu nadobudnemu dizajnerju, da vam stran spravi v red, ker tole kar je sedaj online -> ni za nikamor. Ce se ze tok bojujete proti siolu, telekomu in vsem ostalim monopolisticnim prasicam, poskrbite se za ocem prijazno spletno predstavitev in informiranje. Pfuj in pfej

DarkoB ::

No pa dejmo.. Poznaš kakega web dizajnerja, ki bi ustrezal opisu?

LP
Darko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SIOL težave??!

Oddelek: Omrežja in internet
71178 (983) ahac
»

Nov slovenski IRC-strežnik

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
356977 (6977) Bakunin
»

K2.net pričel ponujati brezplačni priklop ADSL

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
373055 (3055) DarkoB
»

K2.net ADSL

Oddelek: Novice / Ostale najave
283756 (3756) AtaStrumf
»

SiOL ADSL le za 4 SIT (ni prvoaprilska šala!)

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
324840 (4840) humanoid

Več podobnih tem