» »

Yahoo Mail s 100MB!

Yahoo Mail s 100MB!

Yahoo News - Novica je sicer precej stara (npr. news.com), vendar je danes dan, ko se je resnično udejanila. [:D]
Yahoo je torej prvi med velikani, ki se je ustrašil Googlovega Gmail-a in odgovoril s sicer destkrat manjšim, a še vedno impresivno velikim (100MB) poštnim predalom! Odklikajte na Yahoo! Mail in se prepričajte sami...

In zdaj lahko samo čakamo na odziv Hotmail-a... Dobro jutro torej! :)

30 komentarjev

CCfly ::

Jaz bi raje čakal na odziv SiOL-a.

skripec ::

Je bil že cajt... :\

Dr_M ::

Jaz bi raje čakal na odziv SiOL-a.

se bos prej precej postaru :D >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

hruske ::

DrM, žalostno toda resnično :)))

TribesMan ::

SiOL ma sicer za moje pojme dovolj velike predale... sam glede na to da za ta predalpošteno plačaš bi se spodobilo da bi bil večji... čeprav ga jest ne rabim imeti večjega...

Hotmail pa je s svojo omejitvijo na 2MB prav patetičen... to ni nič.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

CCfly ::

20 MB je zate dovolj velik predal ?

hruske ::

glede na to kako se z njim na siolu obnasajo, je še prevelik. :\

DjTonic ::

Lepa poteza, zdaj mi ne bo treba več tako pogosto brisat mailov :)

Bellzmet ::

ja SiOL bi mogu povečat...men je 20Mb premal...

Tito ::

Po parih pogovorih s siolovci sem skoraj prepričan da drastično ne bodo povečevali poštnih predalov, že tako jim gre pošteno na živce preveč spema in brez veznih mailov... Tolko o tem. Drugače pa vse free varjante so popolnoma brez vezne in naj kar imajo take maile, ki so leglo virusov in nezaželjene pošte. Prišel bo čas, ko bodo vse take firme prišle na črno listo. Pa sedaj ne rečem, da so vsi enaki. Ampak vem da na hotmailu so le razbojniki in kreteni ;). Se opraščam za ostre besede, vendar tako jst vidim to stvar...

20 MB je popolnoma dovolj za mail, kaj dovolj še preveč je! Ker mail ni namenjen izmenjavi datotek, za to imamo razne DCje in FTPje. Za sam tekst pa je 20 MB velik preveč. In mimogrede večina pametnih serverjev ne sprejema večjih mailov kot 5MB, kar je edino prav. ČE kaj sovr4ažim najbolj je to, da ti nekdo pošlje 10MB velik mail z ogromnimi priponkami...

1GB mail pa sploh ne razumem čemu bi služil???

lambda ::

Imam en problem: tale yahoo nikoli ni in še zdaj ne pozna znakov čžš. Ima kdo kako idejo?

NoOrdinary ::

siolovcem grejo maili na jetra? o prokleti bogi k****, sej so placani za to. Za tak odnos bi jih jest dal pred zid pa postrelu. Zakaj rabis zaston mail? Zakva pa ne ce je bolsi, vecji in sploh od placljivga? Nekateri svoje maile ne downloadajo ampak jih puščajo na strežniku, in nekatere ne brisejo ker vsebujejo kaksen inforamcije ki prav pridejo, so od punce in jim nekaj pomenjo itd. Pa zaston mail ni problem met, dobit nek ftp streznik kamor si bos neki upladal da bos (recimo) na faksu dol pobral in tm uporabil pa ni za dobit glih na vsakem vogalu. Pa ce so leglo spama, a ni poj fajn da za vse strani kjer hocjo tvoj email da se lahko registrias, dol potegnes al krokol uporabis zastonski email, za kerga se ne sekiras ce ti ga zaspemajo namest dobrih, anti-spam plačljivih, kjer ti se posto po moznosti filtrirajo ce se slucajno noter znajde smulmjiv string al kaj je ze siol pocel kaksen let nazaj... Ampak ta s siolom je pa huda, na jetra jim grejo maili.... Revcki, admini majo sigurno svojo sobo s klasično glasbo, plakati z motivacijsko vsebino in osebnega psihiatra da so pripravljeni za spopad z emaili svojih uporabnikov.

TICKO ::

lepo tole za yahoo, sam da pridemo se mi "hotmajlovci" na svoj racun, ker mi tam ob strani ker pogosto pise da je predal poln...:\
www.tickobox.com
www.scooter-on.net

lukaz ::

heh vsi mislte sam na gmail pa to noben pa ne ve da spymac že ponuja 1gb mail accounte :D

Slowenc ::

vendar je danes dan, ko se je resnično udejanila.

Kakor sem jaz videl, je bilo to že včeraj. Sem bil pa kar prijetno presenečen.
Skiny gate.

dr.J ::

A vi si npr. iso slike, divxe in mp3je kar z attachmenti pošiljate okoli ali kaj?

Ja seveda, v wordu napišeš dva stavka, pa je zadeva dolga kakih 17 kb. :\

Roadkill ::

Jest mam gmx mail in mi je teh 10mb čisto dovolj.
Itak imam naštimano, da mi avtomatsko shranjuje na disk in briše na mailu.
Spam filtre si sam uštimaš in paziš komu daješ mail.

IceIceBaby ::

jaz mam 20mb mail na siolu stalno poln ker dobivam na mail precej velikih slik. Pa dobim 10 slik pa je mail poln. Poleg tega so tudi word in excel dokumenti lahko precej veliki (po 500kb) pa še sem in tja kak spam pa maš predal poln če te 1 dan ni doma. Samo glede na to da so na trgu ponudniki z zastonj 1gb mail predalom se mi zdi brezveze plačevat siolu za tistih bogih 100mb.

Sami ::

Hudo to:D , sem si že naredil mail...8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

|SNap| ::

jaz mam 20mb mail na siolu stalno poln ker dobivam na mail precej velikih slik. Pa dobim 10 slik pa je mail poln. Poleg tega so tudi word in excel dokumenti lahko precej veliki (po 500kb) pa še sem in tja kak spam pa maš predal poln če te 1 dan ni doma. Samo glede na to da so na trgu ponudniki z zastonj 1gb mail predalom se mi zdi brezveze plačevat siolu za tistih bogih 100mb.


In recimo da 1x na dan preverjas e-mail predal ... to pomeni da se zgodi da v enem dnevu prejmes 40 takih velikih Excel dokumentov?

Jeebs ::

Men je 20 Mb vsekakor premalo. Ampak ne tolko zaradi mene, ampak zaradi drugih. Dons je OGROMNO takih, k comp glih tolko da ga znajo prižgat, jim hočeš nekak pomagat, pol pa prek DCC (IRC) ne gre poslat česa... Mail tud premajhen. Pa smo tam kjer muh ni. No, pa tud za velke slike... Ne razumem pa tistega, k je napisu neki glede spama na Yahoo. Halo?!?! Jst dobim dnevno na mail (SiOL) okoli 300 mailov, od tega je večino dnevov 80 ali več odstotkov spam. Tle mislm da nima velikost predala nič zraven in lahko kakršnokoli povečanje samo pozdravim.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

madmitch ::

Pa saj maš na SiOLu tudi lahko 100MB, nekaj sicer stane (533,33+106,67) a se da.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

pivmik ::

www.aventuremail.com - 2GB
www.spymac.com - 1GB
www.gmail.com - 1GB
mail.najdi.si - 1GB (piše da je 10MB ampak je 1GB)

100MB ni nič
Mi pa gre ba jetra, da pri takšnih velikostih poštnih predalov ne moreš:
-sploh pripenjat priponk
-lahko pripneš le 3 priponke
-imaš zelo omejeno velikost priponke (5MB)
LP, Gregor GRE^

Matri[X] ::

Postavis si svoj mail server in domeno pa je, tud ce na xDSL.

hruske ::

in cez eno leto letijo po adslju samo še spam maili.

hokuto ::

Picnik... toliko o free aventuremail: "We are currently not accepting new registrations. Accounts can be purchased in our store (http://www.aventuremail.co.uk/store) in the mean time."

MitjaP ::

po***an Siol ma omejitev prenosa, to je bolj problem!!!! Kter normaln mail server ti ne pusti poslat maila, ki je vecji od 5 Mb??? In ka preprosto pozre (/dev/null !!!!) P**s*i!!!!

Tito ::

Nič ne rečem, sčasoma bo morda tudi 20MB premalo, sicer ne vem zakaj morš glih na serverju hranit maile, samo zagotovo imaš dober razlog, jst jih mam na disku že par let stare maile in pač ne zaupam nobenmu, da bi jih hranil zame... Ko moram reinštalirat winse pa preprosto prenesem cel folder na backup disk in po namestitvi ga ponovno dam na svoje mesto. Da bi sedaj imel vse na dveh mestih, je brez veze in potratno. Glede slik se naj nebi pošiljale po mailih, jer pač se prek mailov ne pošilja visoko kvalitetnih slik! Obstajajo FTPji(lahko dobiš popolnoma free zadeve), drugače pa si lahko tudi sam doma postaviš FTP in potrm daš le link in človek si zadevo zlowda direktno od tebe... Drugače pa se vse da prenašat preko različnih massingerjev in p2p programov, tako da je prov neumno da si ljudje pošiljajo gromozanske maile.

Jst mam mail na mojem serverju na katerem imam neomejen predal, tako da se mi nikoli ne napolne, ampak se mi pomoje nafila le morda na 5MB nič več, tako da si bi lahko stvar enostavno omejil na 20MB in nebi bil nič prikrajšan.

Glede kritik na siola pa samo to, če bi vam 30% prometa ustvarili brezvezni maili (fore ko pošlješ kake bedarije vsem v imeniku 3/4 ljudi sploh ne poznaš...) in pol bi ljudje še želeli večje predale in nevem kaj še. Sej vedno ima človek možnost da gre na free zadeve, tko da kle ni nobenega problema. Jst siolov mail ne uporabljam in mi je vseno če dajo omejtev 5MB ali 1GB pa ga še vedno ne bom uporabljal. Drugače pa imate vsi naročniki pri siolu še FTP, mislm da z 10MB, jst bi predlagal kvečjemu da se to poveča na 50MB, kar bo veliko bolj uporabljeno kot večji mail predal.

Pyr0Beast ::

Arnes ma 40 Mb predal, pa še zastonj je :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

ajagodnik ::

kje se torej da dobit kak 50+mb ftp? zastonj seveda


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tudi Yahoo! bo sledil uporabnikom

Oddelek: Novice / Zasebnost
212787 (2290) BBB
»

Microsoft in Yahoo sklenila IM partnerstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
558502 (7236) ahac
»

Yahoojevo hvalisanje na trhlih nogah

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
314127 (2633) G-man
»

Iskanje lokalno, drugič

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
112218 (2218) tomazz
»

Anti-Spam Alliance, drugič

Oddelek: Novice / Zasebnost
122111 (2111) Mavrik

Več podobnih tem