» »

Philipsov najhitrejši DVD zapisovalnik

Philipsov najhitrejši DVD zapisovalnik

Yahoo News - Philips, podjetje, ki je dobro poznano na področju zabavne elektronike, je že pred časom kot prvo izdelalo DVD zapisovalnik z 8-kratno hitrostjo. Sedaj jim je uspelo to hitrost zapisovanja podvojiti in nastal je prvi DVD zapisovalnik na svetu, ki je zmožen pisati na DVD medije s 16-kratno hitrostjo -- to pomeni, da je DVD zapisan v manj kot šestih minutah. Njegova odlika pa je tudi zmožnost pisanja na dvoslojne DVD medije. Philipsov poslovni partner Dell naj bi po podatkih Yahoo! News bil prvi naročnik teh DVD pogonov. Znane so tudi cene in sicer od 80 do 90 evrov za proizvajalce računalnikov, medtem, ko bo posameznik za nakup moral odšteti okrog 180 evrov. Izvirna novica

14 komentarjev

Jeebs ::

Spet pretiravajo. Na koncu bodo pekli pri kaki 40x hitrosti z DVD-jem bo pa ravno tako kot z CD-jem. Ga spečeš na 40x, pa je spečen tko ko švicarski sir in ga čez neki cajta lahko samo še stran butneš.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

DSmidgy ::

Še 16x DVD+-r/RW od NEC-a.

Nč ne bo 40x, ker so najhitrejši DVD bralniki 16x in bo zato tudi pekač 16x in ne več (mogoče bojo spet pretiraval in naredl ene 18x). Pri višjih hitrostih pa lahko že kmalu DVD razpade v enoti zaradi hitrosti vrtenja (lahko bojo kakšne fore z več bralnimi glavami, samo pomoje se bo preusmerilo vse na BluRay in HD-DVD).

Jeebs ::

DSmidgy: Mal si narobe razumel moj komentar. Govorim o tem, da bodo (upam da ne), spet pretiravali s hitrostjo zapisovanja, sam zapis pr taki hitrosti bo pa vreden en ku... Tako kot pri CD.;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

MrStein ::

Ja , že pri 8x so velki problemi. ( Sodeč po testih )

pivmik ::

MrStein:
Sosed je ravno včeraj dobil 12x DVD+-R(W) Enoto, ki bo prodajana v ComTronu za 30.000,00 SIT. Rekel je da dela ok, vendar ni še snemal na DL DVD (8 GiB).


Jeebs:
Če kupuješ SmrtBuy, Traxdata in podobne pod 100SIT medije ne vem kaj lahko drugega pričakuješ. Če želiš nekaj pomembnega posnet paš kupiš kak SONY, TDK, Verbatim in snemaš z malo nižjo hitrostjo od maximalne (24x, 32x).
LP, Gregor GRE^

jlpktnst ::

Že za 8x hitrost potrebuješ disk na drugem kanalu IDE kot DVD-writer, ali pa S-ATA. Poleg tega pa včasih disk sam ne bere tako hitro (poln, fragmentacija...). Pa tudi, 4x peče 14 minut. To je čisto dovolj.
Pa informacija glde dvoslojnega pisanja, dvoslojno bo definitivno zapisoval počasneje (pa prav tam bi potrebovali hitrost, kot naprimer pisanje obeh slojev hkrati).

MrStein ::

PicNik:
LG GSA-4120B ? Tega imam jaz tudi nagledanega, samo bom počakal z nakupom do naslednjega tedna, ker bo takrat testiran v reviji c't , njegov "brat" GSA-4082B se je full dobro odrezal v prejšnjem testu ( vse DVD-je zapisal brez napak, le pri DVD-RW 4x je za malenkost fulal prag tolerance. Drugi pa so več ali manj kavne podstavke delali ;) )

danielka84 ::

PicNiK pa ne govorit da so traxdata slabi mediji, ker to je popolnoma zgreseno kar si rekel. Za smartbuy se strinjam za traxdata pa definitivno ne!

Jeebs ::

PicNiK: Ko snemam zase uporabljam izključno kakovostne nosilce (ponavadi Verbatim) in snemam pri 4x hitrosti. Počasneje na žalost ne gre, ker če bi šlo bi dal tudi na 2x.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

pivmik ::

Če stanejo pod 100 sit kaj pričakuješ?
Oni ne morejo delat čarovnij in naredit za tako ceno zdržljive medije.
Lahko se pa potrudijo več kot SmartBuy in naredijo pač boljše konkurence.
Je pa tudi odvisno od zapisovalnika kako se razume z določenimi znamkami.

Če hočeš kakovosten medij moraš dat več denarja, ker pri dražjih pač dajo več denarja za novejše in kakovostejše stroje/izdelavo, boljše/trajnješe materiale, bolj natančno so izdelani, počanceje jih štancajo, delavce/razvijalce/inžinirje imajo bolj izkušene in so zato več plačani.....
LP, Gregor GRE^

MrStein ::

Če na ovitku piše 48x , v resnici pa dela le z 24x , potem je to zavajanje, kar je PROTIZAKONITO.

Seveda enim paše, če jih nategnejo...

Alec999 ::

hmmm nism vedu da Phillips dela DVD zapisovalnike ... nazadne k sm kupoval od njih pekac je bla sam sprednja ploscica njihova :D (pekac je naredila druga firma)

bf4ed ::

Pa ša jaz da nekaj povem za cd-je, TDK je tudi za en kurac, po pol leta v avtu kaj ga imam so luknjice prek njega vidne tak nekje 1mm-1,5mm. Kot da bi zarjavel na tistem delu.;((

Istočasno sem posnel še na Dataright pa delajo brez problema.

Jaz več TDK in Smartbuy ne kupim!

Byla ::

Jest kupujem SmartBuy, posnel sem jih okoli 2000, brez problemov. Kar se tice uporabe v avtu pa nimam izkusenj. Tako da, o smartbuy le dobro zankrat
www.thirdframestudios.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gates: DVD-ji bodo zastareli v 10 letih

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
302752 (2752) Blaž
»

Microsoft v vsak avto

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
342540 (2540) para!
»

NEC predstavil prenosnik na metanol

Oddelek: Novice / Ostale najave
172792 (2792) Pyr0Beast
»

Čemu sploh še Microsoft

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
322010 (2010) necromncr

Več podobnih tem