» »

Ropot, graficne kartice..

Ropot, graficne kartice..

Cranchi ::

Pozdravljeni,

Ze odkar imam graficno kartico ko prizgem racunalnik zacne nadlezno ropotat ventilator nato ga s prstom nekajkrat ustavim in ko pride v windowse se segreje ali kaj jst vem kaj in rata neslisen.. danes sm se odlocil naredit temu konec, odsraufam vent nasprejam z wd40 in ko prizgem prvi supr, tezavo sm resil, sedaj kako uro ali dve po tem pa tko nadlezno ropota da mi preglasi celotno kisto in se slisim ko imam slusalke gor tako da prosim za kak nasvet ali pomoc, 4k za nov quler nemislim dajat, samo upam da se bo dalo kako tole zrihtat, je tudi mogoce da preprosto odvijacim vent ali pa iztaknem iz napajanja vsaj po obcutku in otipu je zadeva (navita) izredno hladna, po igraju iger je dejansko malo topla nic vec..

hvala za hiter nasvet, namrec rad bi spal ob prizganem racunalniku ventilator na gpuju mi pa to trenutno onemogoca..

Dr_M ::

WD40 je smrt za ventilator, sploh pa za take z lezaji.

lepo uzem ventilator dol, ga odpri, temeljito ocisti (alkohol,aceton, samo lezajev NE cisti s topili) in namazi z mastjo. bo delu spet neki casa.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mislm da sploh ni ulezajen, samo os.. pa spula, kar se tice razstavljanja nevem kako se nej lotim tako mejhnega ventilatorcka..

glinik ::

Naredi tako kot jaz. Dol vtrgaj ta ventilator in gor nalepi eno 80tko. Problem rešen. 80tko pa priklopiš na 12,7 ali 5V po želji...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Sami ::

WD je shit za tele stvari, enega od svojih zalmanov sem našprical z WD 40 in je čez 2 dni spet začel brneti. Tale ideja, da bi gor namontiral 80X80cm vent se mi zdi še najboljša.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

hm zanimo ravno enega imam odvec samo nimam nobenega upora da bi ga dal na 5 V da bo neslisen, pa tudi nevem kako bi ga montiral.. kaka ideja ?

bastadu ::

Ne rabiš upora... Rdeča žica ima +5V, rumena +12V in črna je ground. Tako priklopiš ventilator na rdeči in črno, pa bo zadeva na 5V:\

aha odlicno se bom jutri poigral, se nekaj ima kdo kako dobro inovativno idejo kako 8x8 cm vent zataknit za pci rezo ali kaj podobnega ?

glinik ::

UHU Sekundelkleber ali kaj podobnega. Drži dovol dobro. Če te moti, pa ga kar dol vtrgaš. Malo zmigaš in problem rešen :D .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavljam 0dB server/download box - rabim pomoc

Oddelek: Kaj kupiti
383281 (2066) Macketina
»

kako popravit ventilator

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181679 (1145) msms
»

Innovision GeForce TI4200 GPU ventilator!

191503 (1327) neoto
»

Tišanje računalnika

81427 (1288) Spajky
»

glasen računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
352372 (1776) tigrr

Več podobnih tem