Forum » Strojna oprema » Tresoča slika BIOS setupa
Tresoča slika BIOS setupa
IgorGrozni ::
Ko sem sestavljal drugi računalnik, sem uporabil monitor tega rač. na katerem pišem tole temo.
Po priklopu nazaj ( vse v ugasnjenem stanju) se mi že v setup screenu BIOSA slika trese/valovi-zelo.
SyncMaster 757 NF 17˝, Radeon 9600 256 Mb(Connect 3d), Abit NF7-s 2.0, Xp 2800+, najnovejši BIOS, LC-550 W, 1024x768.
3D Mark 2003 mi izačuna enak rezultat, kot pred tresenjem, v displayu Win Xp Desktopa pa skoraj ni razlike med osveževalno frekvenco 60 hz in 85 hz.
Zamenjal driverje( Catalyst) nič spremembe, ponovno vstavil Grafično- nič, restore- nič, RAM zamenjave -nič, ker MB malo undervolta , malo dvignil Vcore-nič, AGP Aperture iz 64 na 128 - nič, osveževalna f na 100 Hz, se slika v valovih zamegljuje - nič
Prej je bila slika pri 1024x768, 85 Hz kot pribita.
Ali je komu znana težava ?
LP. IgorGrozni
Po priklopu nazaj ( vse v ugasnjenem stanju) se mi že v setup screenu BIOSA slika trese/valovi-zelo.
SyncMaster 757 NF 17˝, Radeon 9600 256 Mb(Connect 3d), Abit NF7-s 2.0, Xp 2800+, najnovejši BIOS, LC-550 W, 1024x768.
3D Mark 2003 mi izačuna enak rezultat, kot pred tresenjem, v displayu Win Xp Desktopa pa skoraj ni razlike med osveževalno frekvenco 60 hz in 85 hz.
Zamenjal driverje( Catalyst) nič spremembe, ponovno vstavil Grafično- nič, restore- nič, RAM zamenjave -nič, ker MB malo undervolta , malo dvignil Vcore-nič, AGP Aperture iz 64 na 128 - nič, osveževalna f na 100 Hz, se slika v valovih zamegljuje - nič
Prej je bila slika pri 1024x768, 85 Hz kot pribita.
Ali je komu znana težava ?
LP. IgorGrozni
Azrael ::
Win in driverji 100% niso ker imaš težave že v BIOSu.
Težava je lahko:
- magneti v bližini monitorja (zvočniki)
- slabo priklopljen VGA kabel v grafiko ali monitor
- energetski kabli v bližini VGA kabla
- zviti ali zlomljeni pini na VGA kablu
Preglej in poročaj.
LP, Azrael
Težava je lahko:
- magneti v bližini monitorja (zvočniki)
- slabo priklopljen VGA kabel v grafiko ali monitor
- energetski kabli v bližini VGA kabla
- zviti ali zlomljeni pini na VGA kablu
Preglej in poročaj.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
IgorGrozni ::
1.Magnetov ni v bližini.
2.Priklop kabla s standardnim vga vtičem in vijaki-trdno.
3.Niso bili zviti pini.
4. Po tvojem nasvetu sem uredil malo kable okoli rač.( grmovje !), predvsem pa sem umaknil nek poceni razdelilec z tlivko!!, ki sem ga pri gradnji premaknil po kovinski polici nad monitor. Če se prav spomnim, so lahko prav takšne poceni tlivke oddajniki motenj. Jaz stavim na tlivko.
Skratka stvar je sedaj v redu, hvala Azrael !
LP. IgorGrozni
2.Priklop kabla s standardnim vga vtičem in vijaki-trdno.
3.Niso bili zviti pini.
4. Po tvojem nasvetu sem uredil malo kable okoli rač.( grmovje !), predvsem pa sem umaknil nek poceni razdelilec z tlivko!!, ki sem ga pri gradnji premaknil po kovinski polici nad monitor. Če se prav spomnim, so lahko prav takšne poceni tlivke oddajniki motenj. Jaz stavim na tlivko.
Skratka stvar je sedaj v redu, hvala Azrael !
LP. IgorGrozni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tišji in boljši PC za javno ustanovoOddelek: Kaj kupiti | 1344 (1075) | Zheegec |
» | Cena za postavitev spletne strani ?Oddelek: Izdelava spletišč | 1766 (1446) | Trubadur |
» | Katera od komp. crknila ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1150 (1011) | IgorGrozni |
» | Bad flash NF7-S v2.0Oddelek: Strojna oprema | 1622 (1384) | tomaz321 |
» | ParticijeOddelek: Pomoč in nasveti | 968 (908) | IgorGrozni |