Forum » Strojna oprema » tiktakanje v monitorju
tiktakanje v monitorju
jjohny ::
Po zaustavitvi računalnika, mi v monitorju zažne nekaj tiktakati (škljocati) s frekvenco pribl. 2-3 takti na sekundo. Največ kar sem pustil to škljocati je bilo 5 min. Ko ugasnem monitor na tipko to preneha. Monitor je 22" IIyama Vision Master Pro 513, star približno 2 leti. Zanima me kaj bi to bilo (a je nevarno)? Drugače pa monitor popolnoma vredu deluje.
Če monitor nazaj prižgem s tipko, škljocanja več ni (računalnik je ugasnjen).
lp, jani
Če monitor nazaj prižgem s tipko, škljocanja več ni (računalnik je ugasnjen).
lp, jani
jjohny ::
Šklocanje se pojavi tudi takrat ko se monitor samodejno ugasne. Po 10 min se mi pojavi ScrenSaver, po nadaljnih 10 min pa se monitor ugasne (stanje pripravljenosti). Ko npr. premaknem miško monitor začne delati in neha škljocati.
Škljocanje je slišati tako, kot bi poslušal stensko uro. Samo malo hitrejše je.
A je možno, da ima vpliv kakšna softwerska nastavitev?
lp
Škljocanje je slišati tako, kot bi poslušal stensko uro. Samo malo hitrejše je.
A je možno, da ima vpliv kakšna softwerska nastavitev?
lp
Engineer_SLO ::
tu softwer nima nobene veze,problem je čisto strojne narave,mogoče se ti kaj pregreva ali pa je slabo pritrjenega in se ob povečani temperaturi premika in povzroča čudne zvoke....
lahko je čisto nedolžna napaka,lahko pa kaj resnejšega in je monitor pred umrtjem....
ne vem,če te zelo skrbi odnesi monitor na servis,če je še pod garancijo uveljavi čimprej...
lahko je čisto nedolžna napaka,lahko pa kaj resnejšega in je monitor pred umrtjem....
ne vem,če te zelo skrbi odnesi monitor na servis,če je še pod garancijo uveljavi čimprej...
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zunanji monitor na prenosniku ne delujeOddelek: Zvok in slika | 1518 (1376) | technolog |
» | PC-(HDMI-DVI)-Monitor ne delujeOddelek: Zvok in slika | 3735 (2193) | sl0wking |
» | Monitor gre v spanje in se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 1225 (1023) | Cold1 |
» | Samodejno preklapljanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1353 (1284) | ToniT |
» | Piskajoč monitorOddelek: Strojna oprema | 1884 (1593) | ali3n |