Forum » Strojna oprema » A7N8X-E Deluxe z IDE-SATA adapterjem
A7N8X-E Deluxe z IDE-SATA adapterjem
lupin_3th ::
Zanima me če ima mogoče kdo kake izkušnje z priklopom IDE-Diska z IDEtoSATA adapterjem, oziroma z SATA diskom na Asus A7N8X-E Deluxe.
Ali je potrebno imeti dva SATA diska in jih povezati v RAID, da jih BIOS oziroma Winsi vidita? Je mogoče potrebno posodobit SATA kontroler ali pa celoten bios?
Jaz za enkrat imam IDE disk z IDE-SATA adapterjem in ga priključim na SATA 1 vtičnico. Problem nastane ko že BIOS ne vidi nobenega SATA diska, ko pa hočem v Winse mi stvar zamrzne še preden pridem noter.
Je mogoče kak drug dejavnik?(mam mogoče kaj drugega sfukano?) Če nimam nič vtaknjeno v SATA vtičnioco mi vse lepo dela.
Lp,
Lupin
Ali je potrebno imeti dva SATA diska in jih povezati v RAID, da jih BIOS oziroma Winsi vidita? Je mogoče potrebno posodobit SATA kontroler ali pa celoten bios?
Jaz za enkrat imam IDE disk z IDE-SATA adapterjem in ga priključim na SATA 1 vtičnico. Problem nastane ko že BIOS ne vidi nobenega SATA diska, ko pa hočem v Winse mi stvar zamrzne še preden pridem noter.
Je mogoče kak drug dejavnik?(mam mogoče kaj drugega sfukano?) Če nimam nič vtaknjeno v SATA vtičnioco mi vse lepo dela.
Lp,
Lupin
SavoS ::
Kolker jaz vem, bi ti mogo ob sami inštalaciji winsov dat gor driverje za SATA, zdaj nevem če ti bo to ratalo........sicer pa neboš čisto nič profitiral, če boš preko tega adapterja priklopo ATA ditsk na SATA vodilo....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
lupin_3th ::
Ja nekaj bi profitiral.......dva diska mam od več sedaj.
Pol praviš da bi moral že ob instalaciji winsov.........veš kaj je problem.......da v Harwdare options so SATA driverji.
Pol praviš da bi moral že ob instalaciji winsov.........veš kaj je problem.......da v Harwdare options so SATA driverji.
SavoS ::
Hoj..nevem ali si že rešo problem.....probaj na Tole stran in si dol potegni cC18E-1013 CPC ON bios, ker ima že not vdelane neke sata driverje, pa potem probaj kako in kaj
Čao
Čao
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupljen adapter IDE V SATA in obratno noče delatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1644 (1290) | WinXP |
» | OCZ z eSATA 'ključkom'Oddelek: Novice / Diski | 4752 (3262) | Jst |
» | Loop pri inštalaciji Win XP in no master disk problema!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1728 (1610) | alien13 |
» | Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2804 (2681) | jELKO |
» | 2x MAXTOR SATA V RAID0 in problem z inštalacijo XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1276 (1181) | morphling1 |