» »

Nakup računalniških komponent na obroke?

Nakup računalniških komponent na obroke?

Maminu ::

Zanima me, če kdo ve, katere rač.trgovina pri nas prodajajo rač.komponente na obroke? Stvar je namreč malo zakomplicirana zame - imam redne honorarne prilive, nimam pa redne zaposlitve in kljub temu, da mi NLB banka govori, da lahko za nakup komponent odprem trajnik, so mi po parih klicih v trgovine vsi rekli, da je pogoj za nakup na obroke (skupna vrednost komponent bo okoli 200.000) redna zaposlitev, kljub temu da banka meni drugače.

Ker se - upam da - vedno najde kakšna trgovina, ki misli tudi na takšne honorarne nesrečnike kot sem jaz, me zanima, če mi lahko kdo priporoča kakšno trgovino kjerkoli v SLO/na spletu v sLO, kjer za odprtje trajnika ne zahtevajo redne zaposlitve ali so celo pripravljeni sprejeti čeke tekočega računa oziroma plačilo na položnice.

Verjetno sem velik optimist, ampak vprašati ni greh. Lepa hvala za odgovore :)

Lith ::

kar iščeš je trgovina, ki omogoča plačilo preko DOM-Kredit
Če boš h o t el = ma i l

LP
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lith ()

Maminu ::

Ne, ne iščem tega, ker DOM kredit omogoča nakup na obroke zgolj redno zaposlenim ljudem, jaz sem pa honorarc na žalost, sicer redno dolivajoči se honorarc, ampak še vedno honorarc. Banki je to za trajnik OK, rač.trgovinam, ki sem jih vprašal glede trajnika, pa žal ne, tudi če jim rečem, da bi banka odobrila trajnik.. Jeba cela, moram nakupit neke stvari, ne morem pa v enem šusu pljunit 200 čukov.

Sicer pa hvala za mail oziroma hint, bom jih jutri poklical, mogoče v Krškem še niso tako strogi glede tega kot v LJ :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Maminu ()

boštjan ::

probaj pri comtronu oz. vprašaj pri trgovinah,kjer je za odprtje dovolj osebna.pa ne govori,da si honorarc.probaj JAE,AGT,mlacom.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Edi999 ::

Če imaš možnost priti v MB, ti svetujem, da počakaš še kak mesec z nakupom! 1X Januarja bo v MB nastala nova računalniška trgovina, ki se bo povezala z Avstrijsko verigo prodajaln (cene bojo cca 20% cenejše, kot so trenutno v SLO)! Nakupi bodo možni z gotovino ali na obroke (kredit boš dobil pri njih v trgovini-njihovega >:D , katerega boš odplačeval preko trajnika)!

Vse to sem zvedel v Sredo, ko mi je ta človek ponudil delo, za sestavo računalnikov v delavnici in prodajo v trgovini!!

Zadeva se bo začela 1-2 meseca, kot maloprodaja, nato pa nameravajo začeti z veleprodajo, ter izdajati računalnike po trgovinah!! Namen jim je izpodrinit AVTERO-PCX!!

Točnega datuma še ne vem, rekel pa mi je, da računajo nekje 1. Februarja!

Ko bom izvedel kaj več, pa bom sporočil!

LP, Edi

Maminu ::

Hvala za info, dobra novica! Bi pa nekako rabil te komponente čimprej, ker mi stari računalnik crkuje, nekaj stvari pa sem že nakupil z gotovino (sestavil ga bo en računalničar, ker je dost custom-made sistem).

Ok, vprašanje za tiste, ki ste že nakupovali na trajnik - ali trgovine dejansko preverijo, če si redno zaposlen, ko to napišeš na papir in zahtevajo kakšen dokument kot dokaz, da redno delaš za neko firmo - ali gredo to preverjat šele, če se kaj zaplete s plačevanjem? To namreč ni moj namen, bom poskrbel, da bo denar vedno na računu, ko bo datum za trajnik.

Edi999 ::

Nikakor ne preverjajo!

je pa res, da ob nakupu na obroke moreš priložiti zadnje 3 plačilne liste, ter prvi obrok plačati na licu mesta preko kartice+znesek za odobritev kredita!

To sem ti zdaj povedal za DOM kredit! Oni imajo takšen sistem!

Sicer pa najdi nekoga, ki je redno zaposlen in da ti on na svoje ime vzame te komponente, ki jih potrebuješ!
Ti pa se z njim vsak mesec dobiš v eni gostilni, mu plačaš pijačo in mu daš denar za obrok plačila!:D
V drugem primeru pa preko staršev!:\

LP, Edi

joze ::

Kaj kompliciraš, stopi na banko, vzemi čeke in jih napiši za vsak mesec enega, ali pa vzemi 200 jurjev kredita, saj odobritev je brezplačna, za obresti pa boš dobil nekaj gotovinskega popusta pa si na istem.

boštjan ::

Edi999,glej zasebna sporočila
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Jaffa ::

Domkredit. Reči, da si kmet, pa bo. Če redno plačuješ, sploh ni nobenih problemov. Če ne plačuješ, potem preverjajo... Pa nobenih plačilnih list ne rabiš. Sam davčno številko, osebno oz. potni list in pa BA kartico. To je vse. Je pa cenej kot kredit. Plus tega, se da nardit, da položnice pridejo na drug naslov, če ti res vzame kdo drug. Ker ni trajnik, ampak pošiljajo položnice. Delamo prek njih že menda več kot leto in pol, tak da ne mi ugovarjat. 8-)

Edi999: Avtera je po prometu največja SLO firma. BTW.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Edi999 ::

Jaffa:

Kar se tiče DOM kredita je res, da pred nekaj časa ni bilo treba imeti plačilnih listov (samo osebna+davčna+BA kartica), zdaj pa jih zahtevajo, ker je bilo zelo veliko zlorab! Mogoče kakšne majhne trgovine ne jemljejo tega zares in dajo kar brez njih!

Kar se pa tiče AVTERE, pa vem, da je najmočnejša v SLO in ima največ prometa v računalništvu! Saj imajo veleprodajo za druge manjše trgovine!:D Namen te trgovine, ki jo nameravajo odpreti pa jih je izpodbiti!
Malo zamisli! Če lahko dobiš izdelek v tej trgovini za cca 20% ceneje kot v Avteri, kje ga boš kupil? V Avteri? Dvomim! Njihov namen je SKINIT Avtero! Povezali se bojo z verigo Avstrijsko-Nemških prodajaln, ki imajo še ceneje, kot vse trgovine po Avstriji! Ta veriga je Veleprodajna in zalaga vse trgovine po Avstriji in Nemčiji! Zato so njihove cene približno 20%, če ne celo 30% cenejše, kot po trgovinah v Avstriji! Zdaj pa si zamisli cene, npr. v Pelugi in odštej 20-30% in dobiš njihove veleprodajne cene! Zdaj pa si zamisli, da imaš pri nas enake cene, kot v Pelugi oz. še malo manjše! Mislim, da boš kupoval od takrat dalje kar v tej trgovini in v nobeni drugi več! >:D
Rers pa je, da je še vse skupaj v dogovarjanju z njimi, in ko bo vse urejeno se bo odprla trgovina! Ta človek je rekel, da računa na nekje 1-2 meseca!

LP, Edi

Jaffa ::

Ne pesni. Bistvo dom kredita je, da lahko dobiš kredit takoj.

Ne klati neumnosti. Peluga ima pač dokaj nizke marže. Nabavne cene so pa iste kot naše. Oz. so neke komponente cenej, neke draž.

nodes ::

tole o 20, 30% je res bolj pesem

potem bi bile cene ameriške...otok sredi evrope v njeni najdražji članici.

hmm ne bo šlo

še 10 ne

kinetik ::

Za dom kredit je potrebno od junija/julija dalje predložiti potrdilo, o zaposlitvi oz. plačilno listo za 3 mesece nazaj, osebno pa to vem zato ker sem avgusta kupoval nov sistem, pa so mi prijazni gospodje pri DOM kredit-u povedali, da je po novem tako in da imam smolo. Hvala bogu da mi je en drug fredn šel na roko in omigočil nakup na obroke.
nic pametnega nimam za povedati

edini ::

Edi999:
kje bo ta trgovina? ves mogoce kak natancnejsi datum otvoritve...?
01100101 01100100 01101001 01101110 01101001

Jaffa ::

Nam ni referent nič o tem govoril, delamo brez problema naprej. Tud v obrazec ni potrebno nič noviga vpisat. Prav tako ne zahtevajo, da se kakšni drugi listi prilagajo, razen računa in pogodbe.

Lahko, da je to za tiste, ki so kasneje začeli delat z njimi. Pri nas je v glavnem vse po starem.

DominusSLO ::

edi999 20% nižje cene - r u kidding?
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Ziga Dolhar ::

DominusSLO: Ne. Res verjame.

>:D
https://dolhar.si/

Edi999 ::

Povedal sem samo tisto, kar sem sam izvedel!

Trenutno je še vse v dogovarjanju z njimi! Rekel pa je, da bodo cene kar dosti nižje, kot od Avtere VELEPRODAJNE cene, katere pa veljajo za druge trgovine in ne za nas!!

Ko bom pa izvedel kaj več, pa vam javim!

LP, Edi

Jaffa ::

En te je lepo napumpal. In ti to slepo verjameš. 8-O Veš tisto, baba čula - baba rekla. :D Ti po mojem pojma nimaš, kakšne so (lahko) nabavne cene in kaj je dosti nižje...

boštjan ::

vse zdajšne in bodoče sodelujoče v tej temi naprošam,da se držijo teme.vsak nadaljni post,ki bo off topic bo izbrisan.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti gaming računalnik na obroke? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5221818 (16469) gpanta
»

Mlacom-na obroke

Oddelek: Loža
243062 (2260) ETI3n
»

Nakup racunalnika na obroke

Oddelek: Pomoč in nasveti
365181 (4552) GiGaBaJt
»

Kje kupiti robo na več obrokov brez obresti

Oddelek: Kaj kupiti
367589 (6841) bluefish
»

PC na obroke

Oddelek: Kaj kupiti
91731 (1512) Lime

Več podobnih tem