Forum » Navijanje » Več kot 2.3V VCORE na Abit BH6?
Več kot 2.3V VCORE na Abit BH6?
Poldy ::
Ali je možno, da spravim voltažo na procesorju čez 2.3V?
Na netu sem našel tole, vendar se mi zdi kar malo smešno - sem vseeno probal pa ne dela...
Kakšen nasvet?
Aja, plata je 1.01.
Na netu sem našel tole, vendar se mi zdi kar malo smešno - sem vseeno probal pa ne dela...
Kakšen nasvet?
Aja, plata je 1.01.
- spremenil: Poldy ()
Spajky ::
Zakaj bi pa sploh dajal več kot 2,3Vcore; če ti proc ne gre dosti višje s 15% več Vcore, bistveno več ti tudi ne bo šel, samo grel se bo IMHO ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
TribesMan ::
Jest sem ponavadni naredil tako, da sem nastavil v BIOSu najvisjo mozno napetost, ki sem jo imel na izbiro, potem pa sem sel flashat BIOS...
Vendar moras pri flashanju uporabiti switche /CC /CD /CP
No potem ko po flashanju rebootas je deafult napetost CPUja prej izbrana najvisja napetost CPUja v BIOSu... poleg tega pa lahko povisas napetost za +0.3V...
Postopek lahko ponovis veckrat, vendar vec kot 2.6V ne bos rabil...
LP
TribesMan
Vendar moras pri flashanju uporabiti switche /CC /CD /CP
No potem ko po flashanju rebootas je deafult napetost CPUja prej izbrana najvisja napetost CPUja v BIOSu... poleg tega pa lahko povisas napetost za +0.3V...
Postopek lahko ponovis veckrat, vendar vec kot 2.6V ne bos rabil...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Azrael ::
Možno je. Samo...
... kaj bi rad s tem dosegel ? Intli ne marajo visokih napetosti, vsaj na dolgi rok ne.
Potem imaš pri BH6 še problem nezaklenjene AGP/PCI frekvence in s tem povezano možnost nestabilnega delovanja in verjetne izgube podatkov na disku, ko si s FSBjem zunaj specifikacij.
Je pa pri Mendocino jedrih (sklepam iz vprašanja), če ima OC potencial, gre visoko brez višanja napetosti, drugače pa višaje napetosti praktično nič ne pomaga pri OCju, če procesor ni pravi za te podvige.
V glavnem, daj FSB na 100MHz in če dela, si zmagal, drugače pa išči procesor, ki je bolj OC navdahnjen.
V tvojem linku se nekdo hvali, da je pri 2.8V C300A procesor spravil na 524MHz (meni je s takim procesorjem uspelo doseči 558MHz brez višana voltaže ), samo vse to nima smisla, IDE ne dela dobro.
LP, Azrael
... kaj bi rad s tem dosegel ? Intli ne marajo visokih napetosti, vsaj na dolgi rok ne.
Potem imaš pri BH6 še problem nezaklenjene AGP/PCI frekvence in s tem povezano možnost nestabilnega delovanja in verjetne izgube podatkov na disku, ko si s FSBjem zunaj specifikacij.
Je pa pri Mendocino jedrih (sklepam iz vprašanja), če ima OC potencial, gre visoko brez višanja napetosti, drugače pa višaje napetosti praktično nič ne pomaga pri OCju, če procesor ni pravi za te podvige.
V glavnem, daj FSB na 100MHz in če dela, si zmagal, drugače pa išči procesor, ki je bolj OC navdahnjen.
V tvojem linku se nekdo hvali, da je pri 2.8V C300A procesor spravil na 524MHz (meni je s takim procesorjem uspelo doseči 558MHz brez višana voltaže ), samo vse to nima smisla, IDE ne dela dobro.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | asus p5w dh deluxe+e6600Oddelek: Navijanje | 2137 (1340) | joker16_7 |
» | Ultra Infinity (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4198 (2940) | Boki_ |
» | Kter napajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2416 (2068) | mojcamaja |
» | Naviti celerona 1000 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3948 (3277) | Pyr0Beast |
» | Kako do čimboljšega delovanjaOddelek: Navijanje | 1990 (1498) | Tugo |