» »

Crknil IBM DTLA 45Gb

Crknil IBM DTLA 45Gb

XCT ::

Ja tako je.
Narejen v Thailandu - novembra 2000, in kupljen v Megahitu!

Se ne bota več in škrta.
Formatiral ga ne bom, ker bi rad, da mi ga menjajo za IBM 40Gb (novejšega).

Vgradil sem ga sam, a mi ga bodo zamenjali?

Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

Elemen_T ::

Kdo ve.
Poskusi.
Imel sem podobno težavo z modemom...ničesar nisem storil narobe, kar naenkrat je škrtnil pa sem ga nesel na servis...no do garancije nisem bil upravičen, čes da je modem skurjen, kar pa ni bil.

Jinxy ::

"Na komponente, ki jih vgradite sami NI garancije!" <--- by Megahit d.o.o.

Samo to je totalna bedarija, ker oni so od IBM-a dobili garancijo, tko da kar nesi disk nazaj, pa se razpizdi do te mere, da ti bojo priznali garancijo, samo brez nasilja prosim :)

Horhe ::

men se je isto zgodil, crknu mi je isti disk, in to po 3 dneh...kupljen v megahitu...zamenjal so ga brez ugovarjanja
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......

mico ::

Men je isto crknu IBM DTLA 30GB ATA100....

asPeteR ::

Folk kva za vraga vi delate z diski? Jaz mam IBM 307030 v raidu pa jih skoz "mučm" pa mi zmeram boljš delata. A ste sam dobil slabo serijo al kaj?

ChiefThunder ::

ja, a niso bli eni problemi s temi diski pa abitkam?
:|
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

ABX ::

Disk ti morajo menjat in ne za 40GB ampak za 45Gb ali več in to popolnoma brezplačno.


Na modem pa ti niso priznali garancije ker zelo možno da je bil od strele skurjen (za to pa si sam kriv). Seveda ti morejo pokazat na kateri točki je skurjen in ti ga vrnit.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

OrlyTM ::

asPeteR, raje bodi tiho in upaj, da tebe nesreča obide. :)) Preveč jih poznam, katerim so IBM-i odpovedali poslušnost. Tudi jaz sem med njimi.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

bosstjann ::

ta disk ma 5 let garancije od ibema tako da ga bodo ziher menjal, pa v megahitu ti zdej po novem priznajo garancijo

Tigorsami ::

Ko so se začele pojavljati novice o napakah na diskih IBM DTLA 45Gb, sem najprej nejeverno zmajeval z glavo, čez nekaj časa pa se je zgodilo tudi meni.

IIIIIIIIIIIIIIKKKK8-O se je zaslišalo iz računalnika, roka pa je poletela h gumbu za izklop. Zmrazilo me je, po hrbtu so mi začeli lesti mravljinci:O. Prvo vprašanje: Kaj je z mojimi podatki? - rezervna kopija - na CD-ju - včeraj - olajšanje:D. Čez nekaj minut sem se opogumil in vklopil računalnik. Windowsi delujejo (no ja, tako kot Windowsi), scandisk ... IIIIIIIIIIIIIIKKKK in zopet izklop. Vklopim računalnik, grem na IBM-ovo stran, potegnem dol Drive Fitness Test, skopiram podatke na drug računalnik, znova zaženem računalnik z zagonsko disketo z Drive Fitness Test in programček uredi stvari na disku - med drugim pobriše vse podatke(!). Sledila je mučna namestitev operacijskega sistema, programov itd. Disk zaenkrat deluje brez problemov.

Plošča BX Master, disk ima svoj ventilator, računalnik ni navit.

Garancija: "Deskstar Products - 3 years"

Aja, pa še to: "Before returning your hard drive!

Boky ::

Ti diski naj bi crkovali na HPT-jevih kontrolerjih, ki se nahajajo na ABIT-ovih platah! :(((

BlackHole ::

Po moje ti diska ne bodo zamenjali, ker potem res ne vem zakaj bi na račun napisali, da garancija ne velja pri samostojni vgraditvi.

XCT ::

Samo je pa tu ena dobra fora :
Disk je razdeljen na dve particiji C,D.
Če disk vstavim v drug comp kot drugi disk mi na prvi particiji napiše I/O error, medtem ko pa druga particija dela normalno.

Disk dela točno K, K, K, pavza K, K, K,

Plata Soltek 75KV2, in comp ni navit.

Glede računa : na mojem računu nikjer ne piše, da pri lastni vgradnji ni garancije(včasih je), temveč piše, da je garancija na komponente 12/24/36 mesecev!!!

Zahteval bom pa naj mi ga zamenjajo za HDD IBM IC35L040-AV-ER-07-0 - 7.200, ta disk je tudi zamenjal mojo serijo diska, se mi zdi!

Danes grem v boj!


Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

bzagozen ::

XCT: Poročaj pozneje kako si uredil. Menim, da kar lepo število slo-techarjev želi vedeti, kaj jim je storiti v primeru, da bo njihov disk začel "korenčke ribat". Vsaj jaz sem med njimi. ;((
www.alkoma.si

bosstjann ::

kuker jest vem ti diska nesmejo menjat za manšega, le enakega ali večjega

BlackHole ::

Ti ne zastopiš, da bi on rad imel 40 GB IBM-movega, ker je boljši in novejši model od tega 45 Gb (in tudi dražji).

XCT ::

Takole

Včeraj se ga nesel na Megahit.
Izponili smo reklamacijo, oni ga pa bodo poslali v Kamnik.

Sedaj pa čakam. (obljubili so v torek!).

Mimogrede : nadomestnega diska mi niso hoteli dati!!!
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

damirj79 ::

Zdravo,
za tole korenckanje ni kriv IBM ali Abit ali kak drug hardware. Poskusite krivit za to M$ in windoze (predvsem 98 in 98SE). Zakaj? M$ je hotel narediti tak OS ki se hitro ugasne, problem pa na stane, ker disk ne uspe useh podatkov u cacheu zapisat na plosce, tako da grejo v nic. Ta problem se pojavi samo pri diskih z 2Mb cache (512 kb cache lahko disk v tisti sekundi ugasanja lahko komot zapise na plosce, medtem ko 2 Mb pomeni 4kratno kolicino).Zakaj se pa to pojavlja samo pri IBMu, ma tega nima pojma noben :\

Alora, za use ki imate probleme z diski IBM s 7200 obr/min in 2 Mb cachea, provajte to:Windows IDE Hard Drive Cache Package, pa porocajte ce vam kej dela.

Meni je delalo, sem pa res tudi prej ocistil use kontakte od IDE kabla + konektor na disku, pa se kontrolno ploscico sem z diska odstranu in ocistil se kontakte, ki povezejo to plosco z bralno/pisalnimi glavami. Imam pa disk vrste DPTA 13,6 GB.(mogoce pa abit daje zraven plate slabe kable, ali pa IBM dela slabe konektorje)

Ma zdej se za Win98 niti ne sekiram, itak imam Win2000, k tega problema nima. Ugasajo se mi pa dobre 4 sekunde, najprej monitor, potem pa sele oba diska in venti. Nekej ze bo na tem s prehitrim ugasanjem.

Pa jst bi mel eno uprasanje (za win2000), kolko mate prenos, ce kopirate en fajl recimo 500 Mb dolg iz enega direktorija v drugi? Meni gre samo ene 2,5 Mb/s (v win98 gre okoli 17 Mb/s).Kako naj pospesim? Mam pa ta disk, ksm ga ze prej napisu in Abit kt7-a raid+TB1000@1500, pa se neki brezvezne sare.

LP, -DJ-

McClane ::

Mislim da po zakonu o varstvu potrošnikov nisi še upravičen do nadomestnega diska. To si upravičen po določenem času.
Zakon pravi da ti morajo vsako zadevo ki se ti pokvari do 8 dni po roku nakupa TAKOJ zamenjati za isto stvar. Brez odlašanja. In case da se je to zgodilo po teh 8 dneh pa gre zadeva v reklamacije in servis, ki pa ne sme trajati več kot 45 dni. Ako bi znalo trajati dlje potem ti morajo dati nadomestno zadevo.
Predvsem pa nadomestna zadeva bolj pride v poštev pri drugih večjih stvareh npr. avto razni stroji ipd..ampak tudi za računalnike se to upošteva. Vse je odvisno od trajanja popravila.
Upam pa da veš da če ti dajo nov disk zraven pride tudi NOVA garancija in ne samo podaljšanje stare ali pa še to ne.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

cyber ::

ja jaz sem svojega tud skuru pred dvema dnevoma, se pač zgodi vsaka stvar ma svoje obdobje ,zdej imam pa enega western digital ata 100 7200 rpm,pa še en dober hladilnik na njem in sem srečen ker zdej res šiba, pa sploh nič se ga ne sliš.

XCT ::

-DJ- ne veseli se prehitro!!!

Na tem disku, ki mi je crknil, nikoli ni bil nameščen noben drug OS kot WIN2000 z SP1.

Nikoli prej ni pokazal, da bi lako sploh bilo kaj narobe. Potem pa je prejšnji petek, med surfanjem javilo napako in comp se je sam resetiral. Sledilo je KKK, pavza KKK, .... in napisalo, da ni sistema.

Kupil sem ga pa 15.2.01 - en teden prej ko sem na tukaj prvič prebral, da so z temi diski težave.
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

damirj79 ::

XTC:
dejstvo je, da meni dela zdej z win2000 ze dober mesec, prej pa z win 98 ni zdrzalo niti 4 ure. Kukr sm ugotovil, sem po 4 urah instaliranja napolnil okoli 2GB prostora. Potem sem naredil 2 particiji, prvo veliko 2 GB, in drugo kolikor je pac ostalo, in na to drugo dal win98, prvo pa pustil nedotaknjeno (to sem naredu, ker se mislil, da ima disk useeno kake bad sektorje na prvih 2GB ). In efekt tega dela - win98 so delali 2 tedna popolnoma normalno,samo sm jih zbrisal, k mi je manjkalo tista 2 GB.

Kolko hitro so se pa tebi win2k ugasali? Lahko da imajo useeno tudi ti winsi ta problem s prehitrim ugasanjem?

In diska ti ne bojo menjali-s servisa bo prisel odgovor, da disk po opravljenem DFTju dela normalno.Usaj meni so tako rekli(kupljen je bil pri mlacomu). Problem je samo u tem, da se ti bo napaka spet ponovila, to ti jst garantiram. Moj disk je bil 3krat na servisu zarad tega.Ma zamenjat ga pa niso hotli, k baje da je star in ga nimajo za kaj porabit, mislim ej, pa je se u garanciji!(no sej u bistvu imajo prov, k disk je brezhiben).

LP

P.S. Ma res me zanima kolko casa po servisu ti bo delal(meni je 4 mesce, dokler nism menjal palte - prej sm mel epox mvp3c-m in k6-2 350 mhz).

McClane ::

-DJ- ,
po zakonu o varstvu potrošnikov lahko kupec stvar zamenja v roku parih mesecev ali pa celo roku 1 leta ( ne vem ravno na pamet)če mu stvar NI VŠEČ ali pa NI ZADOVOLJEN.
Torej ker si nezadovoljen ali pa predvidevam disk ni všeč ozr. ne deluje tako kot je oglaševano si do zamenjave POPOLNOMA upravičen. Če pa boš izkoristil šanso se moraš pa sam odločiti.
Opažam da ogromno ljudi sploh ne ve kako velike pravice imajo to pa prodajalci spretno izkoristijo..
Skratka omeni jim zakon in morali bodo popustiti..če te kaj več zanima (kateri člen točno to omenja ipd...) pa napiši..
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

damirj79 ::

McClane: Ja bi blo fajn, če bi mi lahko povedal kaj več o tem zakonu, kje si ga dobil, itd. Sej diska ne bom menjal, zato k zdej mi dela in niti se mi ne da kregat z mlacomovci, k vse kar imajo dobrega so nizke cene...

XCT ::

Dobil sem novega!!!
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

OldSkul ::

Jaz sem namesto IBM kupil maxtorja,ki mi dela brez težav in hitrost je tud odlična.Kupljen pa je bil tud v Megahitu!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

45 dnevni garancijski rok, ista napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
486677 (5220) Seljak
»

Problemi s cd-romom in kako vam "koristi" garancija

Oddelek: Pomoč in nasveti
251333 (908) Marina84
»

Okrusen AMD

Oddelek: Pomoč in nasveti
191276 (950) _juMek
»

Nategovanje glede garancije

Oddelek: Loža
91175 (835) Lime
»

Spet Mlacom

Oddelek: Kaj kupiti
413178 (1934) Ziga Dolhar

Več podobnih tem