Forum » Strojna oprema » Abit VP6 ali RAID ATA 100 kontroler
Abit VP6 ali RAID ATA 100 kontroler
footprint ::
Opozorilo!!!
Ne instalirajte Win2000 SP2 ali 1, če je vaš disk na Raid ATA kontrolerju. Saj od instalacije dlje ne bo deloval sistem. Rešitev vrniti disk na navaden EIDE krmilnik.
Ravno tako Win XP ne delujejo z EIDE Raid ATA krmilnikom in žre samo živce.
Zanima me kako bi bilo če bi hotel instalirati Linux-a.
PS bios prepozna vse in dela lepo le od tam naprej so problemi z gonilniki. Ne vem kdo je kriv izdelovalci strojne opreme ali operacijskega sistema. Kakor koli izkaže se, da ja komponenta, ki plato podraži neuporabna.
pozdravljeni :)
Ne instalirajte Win2000 SP2 ali 1, če je vaš disk na Raid ATA kontrolerju. Saj od instalacije dlje ne bo deloval sistem. Rešitev vrniti disk na navaden EIDE krmilnik.
Ravno tako Win XP ne delujejo z EIDE Raid ATA krmilnikom in žre samo živce.
Zanima me kako bi bilo če bi hotel instalirati Linux-a.
PS bios prepozna vse in dela lepo le od tam naprej so problemi z gonilniki. Ne vem kdo je kriv izdelovalci strojne opreme ali operacijskega sistema. Kakor koli izkaže se, da ja komponenta, ki plato podraži neuporabna.
pozdravljeni :)
Siluro ::
footprint, si mogoče probal WIn 2000 inštalirat preko via 686 southbride-ga in šele ko ti je inštalacija uspela podtaknil gonilnike za HPT370 in poiskusil z zagonom preko HPT-ja?Mislim da ne bi smelo biti kakršnih koli problemov z inštalacijo!
Howg govoril sem!
footprint ::
Sej ni bilo problemov ko sem instaliral Winse2k, res pa so se XP takoj sesul. problemi so nastali šele po instalaciji Service pack-a na W2K. In ko sem seveda preklopil na navaden EIDE kontroler je zadeva špilala kot da ni nič narobe ?!? Malce čudno. Mogoče bi mogel sistem naložit na enga od scsi diskov pa potem mal probavat kako se kontroler obnaš z različnimi gonilniki. Pa se mi ne da, sej veš šola pa učenje in sonce zunaj pa ženske skoraj brez,.... kaj naj govorim. Sam da dela pa je vredu. Je pa škoda časa da ga zabiješ za neki kr tako. No vsaka izkušnja ima svojo ceno :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Enojni disk na RAID kontroler (brez RAIDa)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1428 (1285) | neres |
» | problem z diskom in windowsomOddelek: Pomoč in nasveti | 816 (703) | Reloaded |
» | RAID kontrolerji na mama platahOddelek: Strojna oprema | 1586 (1289) | Pizzicato |
» | POMOČOddelek: Pomoč in nasveti | 979 (861) | scenic |
» | RAID FAkjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1957 (1661) | Paramedic |