» »

Kater network kit???

Kater network kit???

AnyOne ::

Premišljujem da bi kupu en network kit. Trenutn favorit je FESWSK5 - EtherFast Switched 10/100 Network in a Box (http://www.linksys.com/products/product... dodatni možnosti sta pa D-Link DFE-910 Switched 10/100 Network in a Box (http://www.dlink.com/products/kits/dfe9...
in NetGear's FB105 Fast Network Starter Kit (http://www.netgear.com/product_view.asp...

Ker je najboljši (po specifikacijah so si zlo podobni) ker proizvajalc je bolj zanesljiv neki sm slisu da lahko pr Linksysu pride do problemov s kompatibilnostjo z razlicnim hardwareom.

Kerga nej zberem?

Lahko tud od kaksne druge firme sm prpravljen tud več plačat sam da ne bom mel problemov (sm gledu tud od 3Com-a in Intla ampak nimajo nc podobnga)

Nameravam povezat 2 PCja in en notebook vsi Win2k Pro.

Help :)

sinko999 ::

Jast uporabljam od realteka 10/100 full duplex , pa vse na w2k pa mi lepo dela pa sem dal za kartice 5000 sit
in še nisem imel problemov . Prenosi via FTP sem imel 8-9 Mb/s samo mi en disk ni folgal dovolj hitro pisati .

LP
Ni? ni ve?no !

Dami ::

Sinko: sam 5k si dau? Kje si to kupu??
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

ABX ::

Pri mrežni je tudi zelo pomembno kolko obremeni procesor pri delu. Sicer za nabijanje igerc to ni pomembno vendar nastane to hud problem pri serverih.

Druga stvar pa je kvaliteta signala.
Primer: 2 Pc z poceni karticama v cross-link delata tam nekje do 50m z dvemi dragimi 3com pa ni frke do 100m.

Za domačo uporabo priporočam čim cenejšo varjanto, vendar razlika med karticami je velika.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

AnyOne ::

Ja jest bom mogu met kabl najmanj 50 m dolg ce ne vec!!??

ABX ::

Teh 50M oz. 100M je bol kot drugo izmišljena cifra, katero sem povedal samo zaradi tega da imate neko predstavo o različni kvaliteti signala.

Pri max. dolžini kabla igrajo še drugi faktorji ko so naprimer izdelava in kvaliteta kabla, potem pridejo v poštev še zunanje motnje kot np. elektrika, magnetna polja,...

Tako da na koncu zelo teško ugotoviš kaj rabiš, obstajajo pa zelo kvalitetni merilci kablov kateri stanejo masa keša.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

MTB ::

Ja, ravno danes sem imel en tak inštrument od Flukea v roki, malenkost od 11.000 mark. Ima pa res en kup stvari.

RS

rabbit_zek ::

no ja jaz tudi uporabljam realtec in mi deluje vredu za vse skupaj sem dal okrog 7000 dve kartici k10m kabla in 4 utp-je stvar laufa super!
:D:D
THE MORE I STUDY, THE MORE I KNOW!
THE MORE I KNOW, THE MORE I FORGET!
THE MORE I FORGET, THE LESS I KNOW!
                 SO WHY STUDY???
                --:[ Rabbit-zek ]:--

OrlyTM ::

Jest mam link 115 metrov UTP z CAT5 kablom (navaden, mehki) in na oddaljenem računalu je mrežna kartica C-net za 4400 SIT in dela BP 100mbps.

Tko da velja mal poizkusiti, večkrat drage in "kvalitetne " kartice pomenijo predvsem več težav.
Ni pa seveda nujno. Za domačo rabo, igre in kak inet sharing je dobra tudi najcenejša kartica.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Loki ::

Orly
115m ????????
I left my wallet in El Segundo

OrlyTM ::

stopetnajst [115] metrov ja :))

lp
OrlyTM