Forum » Operacijski sistemi » dodeljevanje pravic linux
dodeljevanje pravic linux
Uranij ::
Zivijo
Imam v Slackware 10, zanima pa me kako naj ga nastavim, da bom lahko pisal(ali vsaj bral) po windows fat particijah. v fstabu imam nastimano da mi mounta particijo na /windows ob zagonu, vendar kot navadni uporabnik ne morem niti brati niti pisati gor. ce napisem "chmod ugo+rwx /windows" izgleda kot da je delovalo, vendar se vedno nimam dovoljenja za dostop. Upam da ste razumeli kaj sem hotel povedat...
LP,Plutonij
Imam v Slackware 10, zanima pa me kako naj ga nastavim, da bom lahko pisal(ali vsaj bral) po windows fat particijah. v fstabu imam nastimano da mi mounta particijo na /windows ob zagonu, vendar kot navadni uporabnik ne morem niti brati niti pisati gor. ce napisem "chmod ugo+rwx /windows" izgleda kot da je delovalo, vendar se vedno nimam dovoljenja za dostop. Upam da ste razumeli kaj sem hotel povedat...
LP,Plutonij
Poldi112 ::
Tole je v mojem fstab-u. Delal sem po enem tutorialu, pa mislim da je bilo se nekaj zraven, ne samo sprememba fstab-a. Verjetno da dodas svoj username pod skupino users v /etc/group.
/dev/hda7 /win vfat users,gid=users,umask=0002 0 0
/dev/hda7 /win vfat users,gid=users,umask=0002 0 0
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu in win particijeOddelek: Operacijski sistemi | 1185 (1041) | ZGI |
» | zunanji USB disk na SuseOddelek: Operacijski sistemi | 1396 (1269) | kriko1 |
» | Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5547 (4639) | kriko1 |
» | Suse to the data rescueOddelek: Operacijski sistemi | 1296 (1201) | Jst |
» | Linux in popolni zacentik...Oddelek: Operacijski sistemi | 2037 (1527) | cbelica |