» »

Paintball

Paintball

«
1
2

BlackHole ::

Je že kdo poskusil, kakšen je bil občutek. Jaz sem in pravim da je to eden najboljših športov. Skoz je akcija, adrenalin je prisoten ves čas, super zadeva res.
Zanima pa me če kdo ve, kakšna dovoljenja rabiš, da bi lahko npr. Dajal v najem opremo in seveda koristil državne gozdne površine. V glavnem kaj moram storiti, da bi stvar izpeljal legalno.

MiHec ::

Ustanovit društvo - pol se pa s kakim kmetom zment za gmajno! Je pa to zadnje zelo velik problem..... Vem ker sem sam poskušal najti.
P.s. Če te zanima oprema ti lahko kaj zrihtam in svetujem (Paintball igram že od 1992 aktivno)
PaintBall rules!

MiHec ::

Aja še to.......s kje pa si??
PaintBall rules!

YiMMi ::

A pozna kdo v okolici mb-ja kaksen paintbal poligon....nisem se poizkusil pa bi zelo rad to probal....
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

luni ::

Yimmi mislim da je nekje pri Limbusu en...
Artificial Intelligentia

JurijTurnsek ::

sm ka ne boli k se ti plastika razpoči?
http://www.slatnaskejta.com

_Mortal_ ::

Kroholio jz mislim da je to barva ne pa plastika
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Vuco ::

Kornoholio: to so take kroglce notr je pa barva, in lahko mi vrjames da hudicevo boli, se posebi ce te zadane v hrbet ali prsa, drugac je pa to tud meni najljubsi sport ... I love it ! :]

NoUse4AName ::

kajpa ce te zadane v glavo?:(

MaD_Mavr0 ::

maš prav.... Pri Limbušu je vse do "Meranovega" bila v uporabi trasa za cool pure adrenalin paintball....pa tudi na Rogli ni slabo....jaz sem tam cel teden to full "haral" vse tja proti "Črnemu jezeru" pa je zelo cool, saj je naravno okolje, pa dobro je če se še kamufliraš v naravno okolje potem pa je to to...>:D
Mislim, da se tu v Mariboru; šicajo po dogovoru....;
bom probal malo zvedet....

>>Nothing compares to PainTBall<<

Tomi ::

Paintball je zakon zadeva, samo ko ne bi bil tako svinjsko drag.
Kroglice so ponavadi iz mehkega materiala, motri pa je želetinasta barva. Boli, če dobiš od blizu ( par metrov ) v okončine, bolijo tudi prsti, v glavo ne, ker imaš masko ali čelado ( vse tole sem preiskusil ), bolijo pa menda genitalije ( tega na srečo nisem preiskusil ).
metrodusa.blogspot.com

A.J. ::

A je obvezno treba ustanovit klub, da je to legalno? Kaj če kupiš samo opremo, pa se pol sam s prjatli zabavaš?


Aja pa še to: a bi se dala oprema kje kupt, pa kok to prbližn stane.

Thomas ::

Kdor ni probov - ne ve kaj se pravi živet!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vuco ::

Rapsey: v glavo se najmanj boli, vsaj po mojih iskusnjah, mas pac eno rutico na glavi pa ocala, no vsaj mi smo mel rutice, najbol boli v hrbet, prsa, noge ... :)

Kdor se ni probu tega, mu priporocam :]

_Mortal_ ::

EJ a se ta barva da sprat če se da oblečeš debelo bundo pa je
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

A.L.T. ::

hehe, da te vidim na 30 stopinj celzija v debeli bundi malo laufat okol po hosti! :D Po moje bi se prec sleku, pa naj boli kulk če >:D
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

_Mortal_ ::

Ma greš zvečer ko bo bl mrzlo
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

orkan ::

No nisem se sprobal tega me pa ful zanima in bi enkrat zlo rad....

Kaj mogoče kdo ve če se lahko kje zmeniš in oni pridejo k tebi pa se po domači okolici strelaš in kolko to stane???

Lp Orkan!!

blue96 ::

novi šproti, aaa, mene še vedno najdete le na rolerjih, kolesu ob košarkarski žogi.
.

_Mortal_ ::

Jaz bi tud sprobu sm nočm pridt domov v modricah
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

MiHec ::

Ja pri paintballu je že tako da je varnost prva.Vsi ti takoimenovani klubi ki izposojajo opremo (govorim za slo) pa o tem pojma nimajo.Kot prvo je treba imeti kronometer in z njim markerje (beri: puške) vsak dan preverjati. Kroglica ne sme imeti hitrost večjo od 300fps (feet per second) ali po naše, ne sme imeti več kot 90m/s. Če je hitost kroglice do 300 fps in uporabljaš pravilno opremo zadeva ne boli in ni nevarna, če pa zadeva prekorači le to pa je zadeva lahko zelo boleča in neprijetna (ostanejo modrice).
Kroglice so izdelane iz želatine v njih pa je barva (tekoči lateks). Zadnje čase pa zaradi vsehitrejših polavtomatskih pušk izdelujejo tudi plastični ovoj da se zadeva ne razbija po cevi markerja.
Okoli druge opreme je pa tako da so najvažnejša zaščitna očala z masko ki so zelo podobna smučarskim vendar pozor!!! paintball maske so parkrat močnejše in zdržijo neposredne zadetke, kar smučarska ne (preverjeno).
Glede cene: sposojevalci pri nas zadeve navijajo do konca. Naj povem da 2000 kroglic stane okoli 140 dem pri nas pa računajo kos po 15 sit.
Če pa vas zanima kaj več poglejte malo po internetu - saj je zelo veliko stranic ki pokrivajo te zadeve.
PaintBall rules!

MiHec ::

Ena taka je tukaj www.paintball.com
PaintBall rules!

Tomi ::

Čisto iz izkušenj vam povem, da je paintball najboljši pozno pozimi ali zgodaj spomladi. Ni ti vroče, pa že gozd( če seveda igraš tam ), je bolj ravno prav gost.
metrodusa.blogspot.com

BlackHole ::

Mihec, jaz sem iz Slov. Bistrice. V mislih pa sem imel nekaj takega. Npr. s kolegom (ali sam) bi nabavala opremo, recimo za začetek vsaj 8 kompletov. Ne bi imel nekega fiksnega poligona, ampak naravno okolje, npr. neke gozdne površine v lasti države ali kakega znanca. Potem se bi pa gibala po več terenih, ne ves čas samo ma enem. Zanima pa me kako dovoljenje rabiš, da lahko to počneš in kaki so sploh pogoji, da lahko daješ v najem
tako opremo (npr. kak vojaški čin ali pa kak izpit iz ne vem čega).

Drugače pa, mi smo bili s kolegi prvič in vsi smo bili totalno navdušeni. Jaz sem dobil tudi en strel v hrbet, pa me ni bolelo, ampak me je malo speklo za sekundo, dve. Res pa da sem imel pod vojaško obleko, še puli in majico. Na koncu sem bil moker, ko cucek, res pa da ni bilo ne vem kako vroče.

MiHec ::

Zadeve so sledeče: Za nabavo opreme ne rabiš nikakršnjih dovoljenj. Za poligon je pa tako da se lahko zmeniš s kakim znancem, kar tako pa poligona ne bi postavljal ker imaš takoj za vratom kake lovce itd... Opremo lahko kupiš tudi pri nas v Sloveniji in sicer rabljeno ali novo. Novo dobavlja en tip iz Žalca, žal trenutno nimam podatkov kdo je to, ampak načeloma ima vse po naročilu. Če poznaš koga ki ima kako import-export firmo in dobro špedicijo ti priporočam da se v nabavo spustiš sam (zna biti znatno ceneje). Druga opcija pa je da si iz tujine naročuješ robo v paketih katerih vrednost (z prevozom vred) je manjša kot 100$. Paket ti poštar prinese na dom (brez carine). Če pa bi rad sposojal opremo uradno ustanovi društvo. Potem se pozanimaj kako je z uvozom športne opreme za društva (paintball je registriran kot šport). Če so kake nejasnosti e-mail.
PaintBall rules!

MiHec ::

Za nabavo opreme ne rabiš nič.Kot informacijo naj ti povem da oprema ni samo marker in maska ampak tudi jeklenka co2, komplet za sodnike (dodatne maske in obleka), kronometer, reducirka za polnjenje jeklenk......... Naj ti povem iz lastnih izkušenj da je z poligonom zelo težko (naš klub se je selil 3x). Najboljše je če se zmeniš z kakim znancem pa še tam zna priti do težav s kakimi lovci,ljubitelji ptic itd......
Druga opcija je da ustanoviš društvo ter se potem pričneš dogovarjati z ustreznimi ustanovami za prostor (ponavadi neuspešno ali dolgotrajno).
Za nabavo opreme je tako da jo lahko uvoziš tudi sam.(nisem siguren ampak mislim da so markerje klasificirali kot igrače - vprašaj na carini), glede ostale opreme pa ni problema. Preden pa se spustiš v nabavo preštudiraj vse opcije - predvsem tehnične (katere maske , markerje.....), da ne boš imel problemov nadalje. Za več - e-mail.
PaintBall rules!

Uporabnik ::

zdej je že bolj airsoft v modi ...

Tomi ::

Mihec: a je tisti tip slučajno Verdnik Andrej, ki ima poligon tudi v Šeščah in Škofji vasi?
metrodusa.blogspot.com

BlackHole ::

Koliko bi moral odšteti za eno solidno paintball maskerko (kovinsko). Po čem se sploh razlikujejo, razen v samem materialu. Vem da za nabavo orožja ne potrebujem dovoljenja. Kaj če recimo da se dam jaz puške v najem (za denar seveda) in se mi nekje v gozdu "igramo", pa npr. pride policija. Kaj lahko policija naredi?

Bral sem tudi o Airsoftu, ki bi naj bil cenejši kot Paintball, ko pa sem malo pogledal cene pušk, pa se mi ravno ni zdelo. Je pa verjetno res manj dodatne opreme. Kakšni so sploh naboji pri airsoftu oz. kako dokažeš da si zadel nasprotnika.

Loki ::

Pr airsoftu so kroglice plasticne - cist mejhne, brez kake barve oz. kaj podobnega.

Ce tist tadrug tip ni fer, prakticn ne mores dokazat, da si ga zadel.
I left my wallet in El Segundo

Thomas ::

Kaj majo lovci za govort - meni ni jasno. Če se ti zmeniš z lastnikom parcele ... majo za biti tiho!

Kje v ustavi piše, da se sme neko društvo (lovsko) vtikat vate?

Ne smeš pobijat živali seveda - samo to tudi z lovci nima nevem kakšne zveze. Če domnevno kršiš kakšne zakone, naj pride policaj pogledat. To oni jagrri nekej bluzijo, folk so pa ovce - jim pa pelje.

Ne bit ovca! Raj zobata! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MiHec ::

Thomas v bistvu imaš prav! Ampak iz lastnih izkušenj vem, ko se ti eni taki loleki začnejo vmešavati, pa moraš potem po raznih občinah in policijskih postajah razlagati,da je to le šport in nisi nikakršen terorist, ti postane jasno da ni vse tako kot na papirju....Če pa se pričneš izgovarjati na določene uredbe ti jih potem oni nazaj natresejo še trikrat toliko.....
Razlika med paintballom in airballom(softball) je v sami opremi kot tudi v sami zasnovi markerjev oz. pušk.Pri paintballu se uporablja potisni plin co2 ali stisnjen zrak pri airballu pa se uporablja plin fleon oz. so puške na električni pogon (motorček napne vzmet). Razlika pa je tudi v kroglicah in sicer paintball je cal .050 oz .068 incha. Uporabljajo se predvsem .068
PaintBall rules!

OZZY ::

Kok pa stane ta špas (nejem opreme,...). A bi enkrat organiziral slo-tech painball srečanje?
Go with the flow.

Vuco ::

Ta spas stane okol 3000 SIT, vsaj lani je blo tko, letos pa dvomim da so se cene spremenile !

Tomi ::

Ponavadi za 3.000 dobiš še eno lepo število kugel, če nisi ravno Rambo. Sicer je pa tudi veliko taktike, tako da se da zmagati z zelo malo postreljanimi naboji..
metrodusa.blogspot.com

BlackHole ::

Povejte malo, tisti ki ste že bili na paintballu, kakšne so bile cene. Jaz sem plačal 19 SIT za naboj.

Uporabnik ::

ena velika razlika med airsoft in paintball je ta, da je airsoft orožje praviloma vedno kopija pravega orožja, paintball orožje je pa bl neki čudnga... pri airsoftu seveda ne moreš dokazat da si ga zadel, torej fairplay, se pa rado zgodi da zadeti reče auuu... + pri paintballu rabiš več zaščitne opreme - čelada maska za obraz, medtem ko pri airsoftu zadostujejo že zaščitna očala in zaprta usta.

gkovac ::

folk ma prav... paintball rula! se posebi ce igras z pravimi nasprotniki k majo kej pjma o taktiki in tko naprej... noro sem se mel sam mam pa zadnje case ful probleme zorganizirat narod skupi...

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

MiHec ::

Paintball je predvsem taktika, hitrost in šele potem strelske sposobnosti.Ker pa fantje ki izposojajo opremo gledajo samo na zaslužek pozabijo to povedati - da rulja čim več postreli.
PaintBall rules!

JurijTurnsek ::

ej ka pištole(za paintbal) so ful nerodne(take k sm jst vidu), al niso, kr te lahko to ful zajebe(ko se skrivleš v travi...)
http://www.slatnaskejta.com

freserovski ::

Blackhole, če se misliš lotit tega posla, bi nam v slovenski bistrici prav prišlo to ;), sam pa poznam tudi nekaj ljudi iz pohorja, pa se bi tam mogoče dalo zmenit za kak občasni poligon :))
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

PaJo ::

Se kaki kandidat vec bi se zagotovo nasel:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

BlackHole ::

Mislim da se tega ne bom loteval, se mi zdi preveč komplicirano, zaenkrat se bom še udeleževal paintballa kot vsi ostali, kasneje se bom morda odločil, če se splača iti v to. Zaenkrat je problem predsvem v dobavi opreme.

IR Babun ::

U amerišk vosk majo kul k maš na pušk oddajnik na čelad in na prsih pa sprejemnik po se grejo pa pucat.
Če si pa zadet, pa ti v bazi sprejemnik prklučjo na comp in ti povejo kako si poškodovan (mrtev, ne moreš hodit, ne moreš uporabljati ene roke).
En k ga poznam je bil takrat u Louiselani na vajah NATA in je rekel, de je 100x bl kul k paintball, sam ta oprema je na voljo samo vojski.
SCREW THE GOVERNMENT

freserovski ::

Kje pa bi bil kak klub al pa kaj takega-skratka da se malo streljajo- na štajerskem?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

FireSnake ::

Jaz sem bil na sladkem vrhu, pa moram rect da je zakon.
14SIT sus, ostalo pa nic, se moramo zorganizirat, pa it ;)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

BlackHole ::

Firesnake, kdaj pa si bil na Sladkem vhu, ker sem bil jaz tudi, pa sem plačal 19 SIT na metek pred kratkim.

_Mortal_ ::

Kaj pe če ti metk zašteka kaj pol fukneš v tla al kaj
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

XCT ::

Če se gre pa za Bistrico pa sem tudi jaz zraven
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

BlackHole ::

Če je karkoli narobe z orožjem ali opremo, karkoli pač, se zadereš STOJ in igra se ustavi (vsi ostanejo na svojih mestih), sodnik pride k tebi in problem se reši. Nato, ko sodnik reče IGRA, se ta nadaljuje.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

daljnovodni kabli(žice)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4410117 (8881) einstein :P
»

Paintball nasveti

Oddelek: Loža
111478 (1226) DuleKrtola
»

Treniranje paintballa

Oddelek: Loža
172971 (2379) koro13
»

Paintball in airsoft

Oddelek: Loža
333118 (1782) Trupl0
»

Nogomet - žoga v glavo

Oddelek: Loža
152538 (2019) ;-)

Več podobnih tem