» »

a mam virus?

a mam virus?

jeti ::

Opis: sem za ralunalnikom kot normalno in pojavi se na sredi ekrana eno pogovorno okno, tako kot pri ircu recimo, samo da je okno samostojno, ni del nobenega programa. V tem oknu se je nekdo pogovarjal z mano, pisal kr ene stvari (slovenske, torej je tip slovenc), jaz pa sem mu lahko odgovarjal (no, kaj hitro ssem ga začel ignorirati). Praktično vse tako, kot pri ircu, le da sem takrat, ko sem mu kaj odpisal, moral pritisniti gumbek Send spodaj desno. In dialog se je izpisoval, kot pri normalnem čvekanju.
Okna se ni dalo zapreti, zapiral in odpiral ga je lahko le tisti na drugi strani. Ozadje je bilo črno, tisk rumen.

Zveni kaj znano? Če ja, prosim pomagajte.

Hvala!:)
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

frudi ::

rekel bi, da si nekje staknil trojanskega konja. nekdo ima očitno od zunaj dostop do tvojega računalnika in to je v bistvu še slabše, kot pa da bi imel virus...
takoj preglej kompjuter s kakim anti-virusnim programom, lahko si pa tudi inštaliraš kaki program v stilu Zone Alarm, ki ga najdeš tukaj (freeware verzija). ta te opozori, ko želi katerakoli aplikacija pošiljati ali sprejemati podatke z neta.

pa v naprej malo pazi, kakšne datoteke sprejemaš prek e-maila, irca, icq...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

whatson ::

alternativa Zonealarma pa je program BlackIce..
prepričan pa sem ,da si okužen s kakim trojancem..

pazljivost ni nikoli odveč
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Tomi ::

Bi rekel, da imaš manjši problem. Sicer mi tako hudo, ker ponavadi ljudje ne izrabljajo vseh možnosti trojancev, ampak je pa zoprno, ker imaš računalnik 24/7 na omrežju.
Poglej na zadnji Tlačenki, kjer je en program, ki take zadeve preprečuje.
metrodusa.blogspot.com

jeti ::

zame ni problem, sumljive maile pobrišem, prek irca ne sprejemam nič, itd. itd.
bolj se bojim, da sta tamali budali (sestra pa brat) kej zajebala, čeprav sem ju opozarjal. Downloadat in mail gledat že znata, o ja, varnost jima je pa deveta briga.;(
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

Tomi ::

Ja, Matjažek in Miša sta pač primera dveh "zglednih" računalničarjev. Ne bi rad bil na njunem mestu, ko pride domov..
Sicer pa boš že nekako uredil, mar ne?
metrodusa.blogspot.com

cyber ::

ja v bistvu ima srečo ker ta ki je bil na drugi liniji je v bistvu sam preiskušal bil je pač nekdo ki se še uči,in je pač sprobaval določene stvari,če bi bil kakšen dober bi ga izkoristil v druge namene.
Pojdi na www.moosoft.com in si dol potegni programček z imenom the cleaner verzija 3.2,in očist comp.

TESKAn ::

Pejt sem pa si downloadi Norton Antivirus - zame najboljši protivirusnik, pa še maile ti pregleda, ko jih sprejemaš in je splo oh in sploh. Toplo priporočam:).
Lp
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

baghera ::

The Cleaner downloadi je najbolši ua trojance, pa ko odstraniš trojanca spremeni geslo za internet. Staknu si ga pa na ircu, ko downloadš kar folk ponuja, al pa kakšna stran, kjer majo "mobi generator" scene :)

jeti ::

Glede gesla je vseeno, sej mam kabel, tko da mi nihče ne more nabijati računa.
Po moje sta ga staknila brat al pa sestra, ko sta odprla kakšen čuden mail...seveda jaz o tem nič izvedel. prek irca verjetno ne, ker sem zadnje čase samo jest kaj sprejemal (po moje? kaj pa vem), pa še to je blo 2x .jpg in nekajkrat .mp3.
Sicer pa, da vidimo, če celaner dela.:)

---------

ja, dela, imam trojana SubSeven. No, ga že ni več.:)
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

TESKAn ::

Lepo, da si rešen:D. Sploh pa je preventiva še vedno najboljša, tako da ne pozabi na protivirusni program:).
Lp
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

cyber ::

jeti saj se ne gre da bi ti nekdo polnil račun saj zato ker imaš hitro povezavo prek neta se pravi cable si zanimiv tistemu recimo par takšnih kot si si pridobi ,pa lahko ustvarja čuda.
Saj največ poskusov vdorov zabeležijo ravno na hitrih prenosih kot so cable adsl T1, T3.
Kar se pa tiče sub sevena imaš pa enega izmed najboljših trojancev.

Trdi ::

Zanimivo, ful bi rad videl, kako to zgleda, do zdej sem sam slisal o tem...seveda ne na svojem pcju :)
Trdota d.o.o.

crusader ::

Trdi, če te zanima sub7 ti ga lhko jst pošljem.Seveda ne v obliki trojanca.To je v bistvu sam en proggy s katerim nadzoruješ računalnik prek neta.Seveda lahko tudi brišeš fajle in podobno.jeti:verjetno je lih tvoj brat sprejel neko sploh super igro od enga tipa na ircu.Tako d pozornost nikoli ni odveč

SkIDiver ::

Jeti ti sam gor na comp instaleri NortonAntivirus pa on lepo prepozna sub7.

cRUSsader mene pa zanima glede delovanja sub7 pa če se ga da kako obrn v moj prid, po domače: nekdo mi ga podstav jz ga zaženem pol pa on mene zjbava. Je možn to zadevo obrnt, da pol jz njega zjbavam?

crusader ::

Hmm Sk|Diver res nebivedu ker sem jst ta progy v praksi uporabil samo enkrat pa še to ne v slabe namene.V bistvu smo se v šoli zajebavali.Da bi pa obrnu v svoj prid pa verjetno ni mogoče.Kr ko ti zalaufaš trojanca potem avtomatično postaneš server za tistega,ki ti ga je poslal.In on ti lahko potem naredi VSE.Okej razen mogoče format diska ne.Lahko tudi pobira fajle od tebe in tako naprej.
Ja pa BTW:tudi geslo za internet in winse lahko dobiš tako da se ni za hecat

jeti ::

Pa a veš da je to možno! Nek Animated Rummy. Kr en špil. Bližnjica do njega sploh ni imela ikonice (kar je v navadi pri praktično vseh "normalnih" programih in igrah.
Ko sem zadevo zagnal, ni delala (brez skrbi, nisem bil prvi jaz, ampak nekdo drug. je brat reku, da njemu tut ni delalo, ko je probal. Zihr je en od tamalih to prek irca sprejel. Dobr ju bom napizdil!>:D). Stvar mi je postala sumljiva ampak potem sem ne vem zakaj pozabil na to. "Špil" sem pa zbrisal.

No, sreča da se je un tip izdal in moril z okenčkom. Če ne bi čist pozabil, da sem se takrat morda okužil.:)
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

Tomi ::

Ne bi rad bil na mestu tvojega bratca>:D
Za vse, ki jetija ne poznate, je brez dlake na jeziku ( kajne, mati? )
metrodusa.blogspot.com

[t502] ::

NetBus je en lep primer trojanskega konja.

Pozenes tisti "spil" ali "program" (odvisno kaj te oni napizdi ,da je :D) in se "nic" ne zgodi. Med tistim "nic zgodi" pa ti postanes server za vse, ki imajo tale programcek za trojanskega konja.

[t502]

SkIDiver ::

cRUSader enkrat sm se s tem trojancem igral pa nism bil kj preveč uspešen ker mi ga sploh ni ratalo zagnat, ker sva hotla s frendom glih to probat. Poznam vse zmožnosti tega trojanca in je možno da ti tud disk formatira. Ne glih direktno ampak ob zagonu ali zaustavitvi sistema.

Neo32 ::

Jah trojanca se da skrit v skori vsak setup program sam mal mors imet pojma o programiranju. Jest sm tud imu trojanca SubSeven in tip je imel v oblasti cel moj comp, odpiral pa zapiral je CD-rom pokazov se mi je screen kukr pr Matrici pa se compa mi lahka je ugasnu faker:D. Sicer trojanca nism dobu jest ampak fotr k je prov pametn:Dzj sm si pa dav gor InoculateIT PE kao en firewall in od takrat ni nobenga problema ni vec:D.

footprint ::

Fantje, kako ste lahko priključeni prek kabla (statičnih IP sddres) do neta in nimate Firewall-a???

Malce več bo potrebno delat na administraciji sistem-a še posebi če mate Win2000 ki to dejansko omogočajo. Win9x je to isto kot bi ne imel nič še posebi kar se varnosti tiče. Paziti se je potrebno vseh izvršilnih porogramov, skript itd. Jaz niti screen saverju ne zaupam, k maš virus kot bi mignu, tud če je SCR končnica! drugače pa ti ga napišem na mail in če boš odprl pošto v Outlook Express-u se ti bo zlodala skripta ne da bi se tga sploh zavedu, pol ti pa v zapiše skripto na disk in v registre par parametrov in ekola. Another back hole in yr sistem. Aha počakte mal da bodo začel pisat viruse s flashom, ta je tud kar sposobn SW.

Be aware, virus is knocin on your computers door.|O

zlickon ::

vewlika verjentost je, da ga maš

MaD_Mavr0 ::

Jaz BTW imam tudi mlajšega brata in sem mu v ircu dal vse DCC-je na "ignore all" pa skoraj ne sprejme ničesar... (zaenkrat, kr še ne rabi) jaz pa že tak od nekdaj zaupam samo znani vsebini, pa še to od "izbranih" ljudi tako, da še v svojem 23 letnem življenju nisem imel računalniškega virusa....

:8)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ali lahko izve človek vse tole?

Oddelek: Loža
161771 (1111) Blue22
»

XP Čistijo disk..

Oddelek: Operacijski sistemi
302647 (1952) CaqKa
»

kako se izogniti hackanju

Oddelek: Pomoč in nasveti
451956 (1130) billy

Kako kej delujejo razni ti. Trojanski konji na Slo-Techu

Oddelek: Slo-Tech
211314 (984) Sergio
»

Nevarnost IRCa in Interneta

Oddelek: Omrežja in internet
241412 (1106) freezie

Več podobnih tem