Forum » Strojna oprema » napajanje S-ATA diska
napajanje S-ATA diska
lukanium ::
Imam eno vprašanje, dokaj banalno...
V kratkem si nameravam kupiti nov disk in sicer na sata vodilu. Zanima me, če sata disk priklopiš na navaden molex priključek ali potrebuje kakšnega posebnega? Imam Epox 8K9A2+ in zagotovo podpira sata diske. Kakorkoli, če sata disk potrebuje drugačen priključek za napajanje, a ga dobiš zraven diska ali ga moraš posebej kupiti ipd.?
Pa še nekaj. Zanima me, kaj se zgodi, če preobremeniš napajalnik - torej, če je poraba večja, kot jo je napajalnik sposoben dovajati? A pač ene zadeve ne delajo ali se lahko kaj skuri?
Hvala.
V kratkem si nameravam kupiti nov disk in sicer na sata vodilu. Zanima me, če sata disk priklopiš na navaden molex priključek ali potrebuje kakšnega posebnega? Imam Epox 8K9A2+ in zagotovo podpira sata diske. Kakorkoli, če sata disk potrebuje drugačen priključek za napajanje, a ga dobiš zraven diska ali ga moraš posebej kupiti ipd.?
Pa še nekaj. Zanima me, kaj se zgodi, če preobremeniš napajalnik - torej, če je poraba večja, kot jo je napajalnik sposoben dovajati? A pač ene zadeve ne delajo ali se lahko kaj skuri?
Hvala.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
bastadu ::
Sedanji S-ATA diski imajo oba priključka, navadni molex in s-ata power konektor. Priključiš pač na enega izmed teh dveh, nikakor pa ni priporočljivo oba, ker lahko poškoduješ disk... Če napajalc ni dovolj močan se ti kišta ponavadi resetira
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk SATA, SATA2Oddelek: Pomoč in nasveti | 9804 (4117) | SuperVeloce |
» | "star PC, na matični ni priklopa za SATA diske...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1405 (1221) | errhec |
» | Nov disk optimalnoOddelek: Pomoč in nasveti | 1159 (1029) | maxum |
» | SATA disk ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1929 (1596) | madviper |
» | Western Digital 36 GB RAPTOR 10000 rpm SERIAL ATAOddelek: Kaj kupiti | 1005 (837) | monster-x |