Forum » Programska oprema » AutoCad 14 - nastavitev tiskanja
AutoCad 14 - nastavitev tiskanja
kinca ::
V AutoCadu 14 sem narisal strojniško risbo, ko jo hočem natisniti je na A4 formatu pomanjšana. Kako naj povečam risbo da se bo natisnila v merilu 1:1?
Highlag ::
Zelo težko
Če rabiš tehnično risbo natisnit torej A4 z glavo in vsem, ki spada zraven verjetno ne bo šlo, ker ima tiskalnik preveč robu (ponavadi)
Najprej ugotovi koliko robu hoče tvoj tiskalnik za tisk. Poglej v plot meni kaj ti piše v paper size delu okenca.
Ugotovljene mere vriši na risbo. To bo tvoj notranji rob risbe.
V ta okvir vriši še glavo, če jo rabiš.
V print meniju moraš odstraniti kljukico fit to page in vpisati 1:1
Potem moraš ko hočeš svoj izdelek natisniti v print meniju pri Aditional parameters izbrati Window in izbrati narisani pravokotnik (levi zgornji kot in desni spodnji)
Print preview bi moral pokazati izbrano grafiko.
Če rabiš tehnično risbo natisnit torej A4 z glavo in vsem, ki spada zraven verjetno ne bo šlo, ker ima tiskalnik preveč robu (ponavadi)
Najprej ugotovi koliko robu hoče tvoj tiskalnik za tisk. Poglej v plot meni kaj ti piše v paper size delu okenca.
Ugotovljene mere vriši na risbo. To bo tvoj notranji rob risbe.
V ta okvir vriši še glavo, če jo rabiš.
V print meniju moraš odstraniti kljukico fit to page in vpisati 1:1
Potem moraš ko hočeš svoj izdelek natisniti v print meniju pri Aditional parameters izbrati Window in izbrati narisani pravokotnik (levi zgornji kot in desni spodnji)
Print preview bi moral pokazati izbrano grafiko.
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | autocad 2013 merilaOddelek: Programska oprema | 3072 (2417) | seba-beba |
» | nov printer (A3, A4, barvno, obojestransko)Oddelek: Kaj kupiti | 2389 (2014) | Evgen |
» | Autocad - sprememba merilaOddelek: Programska oprema | 7531 (7286) | Person |
» | AutoCad- tiskanjeOddelek: Programska oprema | 3586 (3520) | Loki |
» | Vnos risbe iz AutoCAD-a v WordOddelek: Programska oprema | 1996 (1902) | BoO |