» »

Voltaža preko 2V

Voltaža preko 2V

BigSexy ::

Malo sem preiskal forume, samo nisem našel ustrezne informacije. Zanima me, kakšne izkušnje imate pri poganjanju procesorja preko 2V, v mojem primeru je to 2.05V. Hlajenje je dokaj solidno, max temp. ne doseže 60C. Vem, da načeloma velja, da če je hlajenje ustrezno, ni problema.. pa vendar me zanimajo konkretne izkušnje uporabnikov, ki po možnosti že dlje časa segrevajo procesor na podobnih voltažah.

Ni krize ali pač ?
To Infinity And Beyond !

cbelica ::

pri taki voltazi poskrbi se za hlajenje mosfetov na plati...

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Ohišje je dobro prezračeno.. max. 30 stopinj.. verjetno pa si mislil bolj v stilu kakšnih reber, kajneda ? :)
To Infinity And Beyond !

Vesoljc ::

ne bi bilo švoh če poveš kak proc imaš :\

drgač pa meni duron600@1100 laufa na 2.1V (default mislims da je 1.6V) že več let, je pa pod vodo in na 40C
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Bartona 2600+ na NF7-s rev 2.0.. je pa proc bolj bedne sorte kot ne, ker moram voltažo dvignit vse do 2.05, da mi stabilno dela na 2.3 Ghz. Rami so sploh bedni, ker so neki no name, in jih moram asinhrono laufat, da je sploh kaj ;).

Navkljub vsemu, pa je performance gain kar precejšen.

p.s: se pravi je nujno kaka rebra zrihtat za mosfete, če hočem tole furat na taki voltaži? (rade crkujejo te zadeve ali samo vplivajo na stabilnost ?)
To Infinity And Beyond !

Caligula ::

Za procesor to ni niti huda temperatura, ceprav tudi plata mogoce narobe prikazuje temperaturo.
Mosfetov ni nujno hladit je pa priporocljivo, ce zelis podaljsat zivljenjsko dobo plati.

Alexius Heristalski ::

Ojej, rame imaš asinhono ... Na nForce2 to ne dela dobro, zmogljivost precej pade. Edini uporaben način je torej sinhron, tako da te najbrž čaka nakup boljših ramov (če sedanji ne grejo sinhrono).
Napetost 2.05V ni problematična (sploh, če imaš vodno hlajenje), ampak rebra na mosfete pa moraš dat. Pametno je tudi, če po rebrih pihlja kak ventilator.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
20343607 (16391) peter_ki
»

Do koliko napetosti in preverjanje stabilnosti?!?!

222140 (1835) sirotka
»

Voltaža CPU-ja :d

371889 (1293) Dr_M
»

Navijanje Duron-a (strani: 1 2 )

504075 (3170) celada
»

Kako do čimboljšega delovanja