» »

Napaka zapisana v Minidump

Napaka zapisana v Minidump

Igor0 ::

Živjo,
Comp se mi sam resetira. Ker ne najdem napake prosim za pomoč. Po restartu se mi pojavi okno, kjer piše, da je Windows zapisal napako v mapo Minidump. tam je res file Mini112204-01.dmp, ki ga lahko odprem z notepadom. kaj pa naj bi tam pisalo seveda ni možno razbrati. Kako torej naj ukrepam oz. kako naj ugotovim, kaj mi hoče povedati v navedenem filu. Zadeva se je začela pojavljati iznenada danes, sicer pa je do danes delovalo brez težav. Antiviruni, adaware in spybot SD ne najdejo nič.
Win XP Pro SP1, preko Wlana na router, ADSL, reset ko ga obremenim, najprej blue screen, nato reboot.

Lp Igor
LP Igor

zed 5.0 ::

Mas mogoce mal presibak napajalnik?

Igor0 ::

Možno. Bom menjal, potem javim rezultat. Od kod pa ta ideja - preslab napajalnik? Sicer sem dodal dve kartici, tako da je to popolnoma možno. Nisem pa tudi v sanjah pomislil na napajalnik.

Lp Igor
LP Igor

zed 5.0 ::

Hehe... iz izkusenj. Sem mel sam podobne probleme. Na napajalnik tud pomislil nisem... zadnja stvar, ki bi se jo spomnu. Dokler se mi ni skuru. In potem sem kupil novega -> problemov ni blo vec. Pa ni treba prevec sparat za razna no-name jajca, ti ne bo zal.

Igor0 ::

Jup ....
nov močnejši napajalnik je čudežno uredil zadeve.

Hvala

LP Igor
LP Igor

Igor0 ::

No težave so se zopet pojavile - enake kot prej. Po večini restartov (ki se pojavljajo sami od sebe na cca vsako uro, oz po vsaki malo zahtevnejši opreaciji) se sistem sam ponovno postavi, enkrat ali dvakrat na dan pa javi tole :





Z menjavo vseh komponent sem izločil vse razen diska in plate.

Kaj bi še lahko poskusil ?????????
LP Igor

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Igor0 ()

mojsterleo ::

Men se je taisti problem začel pojavljat ko sem mel overclockane komponente. Kr na random se je pojavu blue screen polpa reset, še posebej ob igranju 3D iger. Rešitev je bila zelo pazljivo overclockanje in diagnostika. Alpa maš mogoče preslabo hlajenje.

Zanimivo je da sam laufam xp2500, abit nf7-s sistem z dvema diskoma, radeonom 9800 pro in dvema cd-romoma na 300W napajalniku, pa ni nobenih problemov (napajanje je čist stabilno), pa mam čist noname napajalnik od Mlacoma tkoda ni nujno kriv napajalnik.

Če pa to ne pomaga pol pa nimam več idej.

-- Leo

tec ::

Po vsej verjetnosti je lahko disk ali plata, oz. kontroler na plati. Glede na to, da si ram ze zamenjal. Poskusi naredit en test na disku, ce je vse lepo in prav.

Igor0 ::

Menjava plate je rešila težave !
LP Igor


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BSOD (dnevno tudi po 3x)

Oddelek: Pomoč in nasveti
161882 (1587) icurk
»

Sami problemi z navijanjem 4-jedrnika

Oddelek: Navijanje
392480 (1612) Fr33man
»

RAčunalnik se samodejno restarta!

Oddelek: Pomoč in nasveti
251792 (1328) maxsustar
»

racunalnik se resetira

Oddelek: Pomoč in nasveti
12879 (775) Scorpia
»

Katera od komp. crknila ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91079 (940) IgorGrozni

Več podobnih tem